Bravo 1,9 TD ne pali

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Mobtel063
    CBC Član
    • 30.11.2007
    • 95
    • Subotica

Bravo 1,9 TD ne pali

Pozdrav

imam problem sa bravom 1.9 td 1998 god.
    Naime nece da upali a vidim da se da skinuo kabel na delu pored onog kanistera za ulje za servo. Za cega sluzi i sta je to ustvari posto vidim da je kao jako zaprljan?
    Izmerio sam i daje struju od 1V

Evo i slike: http://postimage.org/image/qrpeq5dj1/
    na plin se vozi na dizel se greje a benzinom ispolivaj i zapali krntije na drumu
  • motorelektronik
    CBC Početnik
    • 25.12.2011
    • 9
    • ugljevik

Odg: Bravo 1,9 TD ne pali

taj utikac sto ti je spao, to je grejac filtera za naftu! to nije uzrok zasto ti nije upalio

Comment

• motorelektronik
      CBC Početnik
      • 25.12.2011
      • 9
      • ugljevik

inace kada trazis pomoc putem foruma, potrudi se da omogucis vise podataka o vozilu za koje trazis pomoc...kao npr TIP motora koji se nalazi na plocici na prednjoj masci vozila! to bi i meni i drugim kolegama koji su spremni da ti izadju u susret mnogo pomoglo i omogucilo da te uputimo na pravi kvar!

Comment

• Mobtel063
        CBC Član
        • 30.11.2007
        • 95
        • Subotica

to bi trebalo da bude onda ovo

182 A7.000
        na plin se vozi na dizel se greje a benzinom ispolivaj i zapali krntije na drumu

Comment

• Mobtel063
          CBC Član
          • 30.11.2007
          • 95
          • Subotica

Inace proverio sam i nafte ima tj skinuo sam crevo sa ovog filtera i nafte ima.Sta bi jos mogao da proverim.

Kad dam kontakt cuje se neki zvuk jedno 10tak sekundi pa to bi trebalo da bude pumpa ili sta vec.

Sta bi trebalo da proverim

Comment

• comi 1342
            Moderator
            • 28.09.2005
            • 1126
            • NS
            • Giulietta ,PUG 106,

Da detaljnije opišeš šta se dešava kad pališ, i kako je došlo do toga, stanje motora,itd...
            "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
            "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• Mobtel063
              CBC Član
              • 30.11.2007
              • 95
              • Subotica

MA stanje motora je ok,nikad problem sa njim.nije vozem jedno 5-6 dana i odjednom nije hteo da upali.kad sam digao haubu vidim da je spao taj kabel sa filtera za naftu sto se vidi na slici.
              Dam kontakt sacekam da se lampica za grejac ugasi i pocnem da verglam i nista.

Jednostavno nece da upali.
              Neznam sta bi jos mogao,jedino da postavim video zapis

Comment

• comi 1342
                Moderator
                • 28.09.2005
                • 1126
                • NS
                • Giulietta ,PUG 106,

Otpustiš šrafove na diznama malo, pa verglaš 5-6 sekundi. Ako su cevi vlažne od nafte, tu gde si odvrnuo, onda znaš više, a i ako nisu...
                "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
                "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• qwisko
                  CBC Veteran
                  • 10.07.2009
                  • 124
                  • Beograd
                  • 406

Moguce je da vuce negde fals vazduh i da se posle 5-6 dana stajanja gorivo vratilo u rezervoar pa nece da povuce. Ne znam konkretno na tvom automobilu da li ima rucna pumpica za gorivo. Ako ima nadrukaj gorivo pa probaj onda. To mi je jedino logicno ako je normalno palio, pa onda posle nekoliko dana stajanja nece

Comment

• Franjo
                    Banovan
                    • 14.08.2009
                    • 2831
                    • Inđija - Beograd
                    • Renault megan II res

Originally posted by Mobtel063 View Post
                    ... nece da upali a vidim da se da skinuo kabel na delu pored onog kanistera za ulje za servo.
                    Ako misliš na ono što gledam, radi se o dva kabla. Da li si ga "ubo" na pravo mesto? Nedostaje li još neki kabal? Napon od +1V u odnosu na koju tačku?

Comment

• Mobtel063
                      CBC Član
                      • 30.11.2007
                      • 95
                      • Subotica

Originally posted by qwisko View Post
                      Moguce je da vuce negde fals vazduh i da se posle 5-6 dana stajanja gorivo vratilo u rezervoar pa nece da povuce. Ne znam konkretno na tvom automobilu da li ima rucna pumpica za gorivo. Ako ima nadrukaj gorivo pa probaj onda. To mi je jedino logicno ako je normalno palio, pa onda posle nekoliko dana stajanja nece
                      Napumpao sam godivo ali i dalje nista,to sam maltene odmah i uradio.Mozda je i najveci problem sto sam na poslu do 4 pa kad vec dodjem kuci bude mrak.
                      Inace merio sam instrumentom na izlazu iz zica i tamo mi je ocitao 1V.

Nejasno mi sta moze da bude,garant neki banalan problem al nece da upali.
                      do sad je stvarno super radio.

Comment

• Franjo
                        Banovan
                        • 14.08.2009
                        • 2831
                        • Inđija - Beograd
                        • Renault megan II res

Originally posted by Mobtel063 View Post
                        Inace merio sam instrumentom na izlazu iz zica i tamo mi je ocitao 1V.
                        Pri datom kontaktu? Da li si merio, svaku prema masi? Skini plastični poklopac motora, pa vidi, da li još neka žica visi. Dvopolni konektor, ne odgovara onom slobodnom kontaktu, bio on predgrejač goriva, ili davač pritiska goriva. Zato sam pitao, da li si ga pravilno "ubo".
                        Iz dosad rečenog, rekao bih, da je problem u elektrici.

Comment

• Mobtel063
                          CBC Član
                          • 30.11.2007
                          • 95
                          • Subotica

Da naravno,dao sam kontakt i izmerio sa uredjajem.Moracu skinuti poklopac da pogledam kakvo je stanje tamo.
                          Verujem i ja da je u elektrici problem ali mi i dalje ostaje nejasno sta mu se moglo desiti od stajanja.

Comment

• Mobtel063
                            CBC Član
                            • 30.11.2007
                            • 95
                            • Subotica

Resen problem.

Crkli grejaci za naftu i negde je vukao fals vazduh kod kucistaa filtera za naftu.

moze lock

Comment

Working...
                            X