Fiat Doblo-ulje u posudi za vodu!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • rudic.m
    CBC Senator XXL
    • 30.07.2008
    • 407
    • Odžaci

Fiat Doblo-ulje u posudi za vodu!

Menjao danas coveku sijalicu i pozali mi se kako mu je ulje u posudi za vodu.U posudi je crno ulje,nije emulzija.
    Skinuo sam jedno crevo sa hladnjaka ulja,ide cist antifriz,nije masno nista.
    Covek nije hteo da se pozabavim tim.
    Mene kopka kako je ulje dospelo u posudu,da li je hladnjak otisao ili dihtung?
    Da je dihtung glave,bilo bi boje majonneza?Kakvo bude kad je hladnjak propustio?
    viewtopic.php?f=15&t=31792
  • rudic.m
    CBC Senator XXL
    • 30.07.2008
    • 407
    • Odžaci

Odg: Fiat Doblo-ulje u posudi za vodu!

Niko?

Comment

• Vidan KV
      CBC Senator XXL
      • 24.10.2007
      • 432
      • Kraljevo
      • vozim onaj koji trenutno ima više goriva

......test rashladnog sistema na gasove....posle toga mnogo toga će ti biti jasnije....mada,ne bi verovao kavu sve maštu ljudi mogu da imaju....dolazio je Clio a u posudi za vodu cca 0,5 l ulja.Dva dana smo lomili glavu u čemu je problem da bi se vlasnik setio da kada je pozajmio auto bratu da mu je napomenuo da proveri ulje u motoru i po potrebi dolije...brat je proverio ulje a dolio u posudu za vodu-kaže tu mu je bilo najlogičnije ....pozzz!

Comment

• Franjo
        Banovan
        • 14.08.2009
        • 2831
        • Inđija - Beograd
        • Renault megan II res

Originally posted by rudic.m View Post
        ... Mene kopka kako je ulje dospelo u posudu,da li je hladnjak otisao ili dihtung?
        Da je dihtung glave,bilo bi boje majonneza?Kakvo bude kad je hladnjak propustio?
        Bilo bi crno, a hladnjak ne može da propusti, jer sistem hlađenja nema veze sa sistemom podmazivanja. Veza, samo u slučaju oštećenja dihtunga, ili pucanja bloka. Sam hladnjak, nema fizičku vezu sa sistemom podmazivanja, da bi propustio ulje.

Comment

• comi 1342
          Moderator
          • 28.09.2005
          • 1126
          • NS
          • Giulietta ,PUG 106,

Franjo, ako ne pratiš tehnologiju, bar čitaj pažljivije postove na kojima pišeš. Puno automobila sada imaju hladnjak ulja, koje se hladi antifrizom. Možda čak i tvoj megan...
          Rudiću, možda bi dobio i više odgovora da su ljudi znali o kom motoru se radi...
          Last edited by comi 1342; 31.12.2011, 21:26.
          "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
          "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• Franjo
            Banovan
            • 14.08.2009
            • 2831
            • Inđija - Beograd
            • Renault megan II res

Pratim tehnologiju! A, koja tehnologija je kod fiata doblo? Moj megan, garantovano nema hlađenje ulja u hladnjaku sa antifrizom. Ima, kao sva "krštena vozila" hladnjak u sistemu hlađenja motora i hladnjak u sistemu klime.

Dajte mi jedno vozilo, o kojem se vodi reč u forumu, a da nije čipovano&tunirano, sa takvim hladnjakom? Čisto, radi praćenja novosti u tehnologiji. Ne ide mi pod kapu, da se ulje hladi u hladnjaku pomoću antifriza! I da je u istom hladnjaku, ali odvojeni sistemi hlađenja ulja i motora, ipak se hlade vazduhom. U takvom slučaju, teško da bi došlo do propuštanja ulja u sistem hlađenja motora, zbog uslova, koji u hladnjaku postoje: temperatura i pritisak. Različitih od onih u motoru.

Comment

• Dauphin
              CBC Član
              • 23.04.2011
              • 21
              • Beograd

Ako i ima hladnjak ulja, on nema veze sa "vodenim" hladnjakom. Ulje u hladnjaku se hladi strujanjem vazduha i predstavlja odvojeni sistem cirkulacije od uljnog.
              Captain Slow

Comment

• Franjo
                Banovan
                • 14.08.2009
                • 2831
                • Inđija - Beograd
                • Renault megan II res

..., koji se isto tako, hladi vazduhom! Logično, jer bi inače, u istom hladnjaku, došlo do interakcije: Kako bi antifriz sa 85 ili više stepeni C hladio ulje?

Comment

• comi 1342
                  Moderator
                  • 28.09.2005
                  • 1126
                  • NS
                  • Giulietta ,PUG 106,

Da vas prosvetlim,opel 1,7dti, (ili dth, to nisam siguran), ima čak hladnjak uronjen u karter sa uljem, i da, Franjo, hladi se antifrizom. Ti što stoje ispod filtera ulja, hlade se i strujanjem vazduha (rebrasti), i antifrizom (vw TDI), a i kombinovano...
                  Čak su neki golfovi dvojke hladili ulje antifrizom...
                  "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
                  "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• Dora
                    Nadzornik!!!
                    • 24.10.2004
                    • 17451
                    • Novi Sad
                    • FIAT

Temperatura ulja od 90 stepeni je odlična i do 100 je odlična tako da ako je antifriz 90, idila...

Ulje koje se pomeša sa antifrizom ili vodom je uvek emulzija i u zavisnosti od koncetracije ulja takva je boja (bela kafa), više ulja i duže vreme svetlija boja.

Ulje pomešano sa rashladnom tečnošću nikad ne može biti crne boje sem ako je sipano pre nešto minuta bez obzira na način kako je došlo do mešanja, pucanjem zaptivača glave, neke cevke ili bilo čega...

To što se neko setio da stavi hljadnjak u karter, lično smatram za idiotariju ali ja nisam bitan a sumnjam da Doblo raspolaže tom "tehnologijom".

Franjo nemoj biti Brick, ne možeš imati na jednoj strani u jednoj temi 50 posto tvojih odgovora, preotećeš mu značkicu spam...
                    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Franjo
                      Banovan
                      • 14.08.2009
                      • 2831
                      • Inđija - Beograd
                      • Renault megan II res

Originally posted by Dora View Post
                      To što se neko setio da stavi hljadnjak u karter, lično smatram za idiotariju ali ja nisam bitan a sumnjam da Doblo raspolaže tom "tehnologijom".
                      So do I! Završio sam (Hough)!

Comment

• comi 1342
                        Moderator
                        • 28.09.2005
                        • 1126
                        • NS
                        • Giulietta ,PUG 106,

Iako ne znamo o kom se motoru radi, kod dobla 1,9 dizela ima ovakav

hladnjak.
                        Na te cevi se navlače gumene cevi koje dovode i odvode antifriz, i nisu to nikakvi sportski motori, ima tih hladnjaka i na vw polo SDI motorima, opel korsama...
                        Kad ne valja ventil za natpritisak u uljnoj pumpi, istera ulje u rashladni sistem, e sad, dal' s majonezom ili bez, ne znam...

Comment

• Dauphin
                          CBC Član
                          • 23.04.2011
                          • 21
                          • Beograd

Hvala na pojasnjenju.
                          Captain Slow

Comment

• Srdjan
                            CBC Senator XXL
                            • 30.09.2004
                            • 2416
                            • Bajina Basta/Beograd

Originally posted by Franjo View Post
                            Pratim tehnologiju! A, koja tehnologija je kod fiata doblo? Moj megan, garantovano nema hlađenje ulja u hladnjaku sa antifrizom. Ima, kao sva "krštena vozila" hladnjak u sistemu hlađenja motora i hladnjak u sistemu klime.

Dajte mi jedno vozilo, o kojem se vodi reč u forumu, a da nije čipovano&tunirano, sa takvim hladnjakom? Čisto, radi praćenja novosti u tehnologiji. Ne ide mi pod kapu, da se ulje hladi u hladnjaku pomoću antifriza! I da je u istom hladnjaku, ali odvojeni sistemi hlađenja ulja i motora, ipak se hlade vazduhom. U takvom slučaju, teško da bi došlo do propuštanja ulja u sistem hlađenja motora, zbog uslova, koji u hladnjaku postoje: temperatura i pritisak. Različitih od onih u motoru.
                            Recimo 1.8T kod VW. Tako da bas onako prerano donosis zakljucke, pre toga ti ne bi nista stetio malo www.google.com. Salim se malo. Uglavnom je hladnjak ulja barem dosad hladjen vazduhom, ali eto ima i drugih resenja. E sad sta je bolje to je pitanje. Sa strane fabrike bolji je onaj sistem koji ce se pokvariti i vlasnika naterati na trosak posle odredjenog vremena. A to ce se sigurno desiti sa ovim "novim" hladnjakom
                            Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• rudic.m
                              CBC Senator XXL
                              • 30.07.2008
                              • 407
                              • Odžaci

Originally posted by comi 1342 View Post
                              Iako ne znamo o kom se motoru radi, kod dobla 1,9 dizela ima ovakav

hladnjak.
                              Na te cevi se navlače gumene cevi koje dovode i odvode antifriz, i nisu to nikakvi sportski motori, ima tih hladnjaka i na vw polo SDI motorima, opel korsama...
                              Kad ne valja ventil za natpritisak u uljnoj pumpi, istera ulje u rashladni sistem, e sad, dal' s majonezom ili bez, ne znam...
                              DA,to je taj hladnjak ulja,na 1.9d motoru.Ali nebitno koji je motor,hladnjak je hladnjak,princip je isti.
                              Dora mi je dao potpun odgovor,samo me je zanimalo to da li u nekom slucaju moze biti crno ulje u antifrizu.
                              I ja sam posumnjao da je neko dolivao ulje u "motor",hehe.

Comment

Working...
                              X