Fiat Bravo TD kuciste filtera

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Mobtel063
    CBC Član
    • 30.11.2007
    • 95
    • Subotica

Fiat Bravo TD kuciste filtera

Pozdrav....

Za cega sluzi ovej deo sa desne strane?

Na njega ide neki kabel ali m inije jasna njega funkcija.

Inace ovo je kuciste filtera za naftu sa fiata bravo 1.9td
    na plin se vozi na dizel se greje a benzinom ispolivaj i zapali krntije na drumu
  • Mobtel063
    CBC Član
    • 30.11.2007
    • 95
    • Subotica

Odg: Fiat Bravo TD kuciste filtera

na plin se vozi na dizel se greje a benzinom ispolivaj i zapali krntije na drumu

Comment

• Mobtel063
      CBC Član
      • 30.11.2007
      • 95
      • Subotica

Niko nezna?

Comment

• Marko RS
        CBC Član
        • 08.12.2011
        • 13
        • Teslić
        • Lancia Kappa

Mislim da je to grijač nafte.

Comment

• Franjo
          Banovan
          • 14.08.2009
          • 2831
          • Inđija - Beograd
          • Renault megan II res

(Pred)grejač goriva! Kod renoa ECU ga uključuje na temperaturi ispod +7*C, radi lakšeg starta motora. Možeš proveriti, ako ga skineš i priključiš na 12V. Ako greje - ispravan je! A možeš i Ohm-metrom, samo ne znam koliki je otpor. U svakom slučaju, samo nekoliko oma.

Comment

• comi 1342
            Moderator
            • 28.09.2005
            • 1126
            • NS
            • Giulietta ,PUG 106,

Mobtelu, hoćeš odgovor, a ne navedeš podatke o motoru i godištu...
            Franjo, opet daješ netačne podatke, da ne kažem, lupaš. To nije grejač nafte, grejač je onaj crni krug ispod, a ovo što on pita je samo termo element koji kontroliše njegovo uključivanje i isključivanje. Da ti nisu prsti na tastaturi brži od pameti, kao neko ko se razume u elektriku, zaključio bi da su ti kontakti koji se vide isuviše male površine da se preko njih kači neki grejač, koji vuče konstantnu struju reda Ampera, a možda i dvocifreno ampera...
            I opet ćeš mi poslati poruku kako ja nisam dovoljno stručan za ovako renomiran forum, ne znam ko ponovo piše pogrešne tvrdnje...
            "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
            "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• Franjo
              Banovan
              • 14.08.2009
              • 2831
              • Inđija - Beograd
              • Renault megan II res

Kao što sam rekao, proveri Ohm-metrom:
              - ako je otpor reda 0.5 oma, radi se o thermoplungeru (grejaču)
              - ako je otpor reda 2 Koma , radi se o senzoru temperature goriva

Ni u kom slučaju, ne utiču bitno na rad motora. Samo prilikom starta, na niskim temperaturama, ako je sve ostalo ispravno, skratit će vreme verglanja.

Comment

• comi 1342
                Moderator
                • 28.09.2005
                • 1126
                • NS
                • Giulietta ,PUG 106,

Kolika će biti struja, sa 13,5 V naponom, ako je otpor 0,5 oma ? 27 Ampera na te male kontakte ?
                "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
                "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• Franjo
                  Banovan
                  • 14.08.2009
                  • 2831
                  • Inđija - Beograd
                  • Renault megan II res

Nemoj, ko Boga te molim!

Comment

• Mobtel063
                    CBC Član
                    • 30.11.2007
                    • 95
                    • Subotica

Originally posted by comi 1342 View Post
                    Mobtelu, hoćeš odgovor, a ne navedeš podatke o motoru i godištu...
                    Franjo, opet daješ netačne podatke, da ne kažem, lupaš. To nije grejač nafte, grejač je onaj crni krug ispod, a ovo što on pita je samo termo element koji kontroliše njegovo uključivanje i isključivanje. Da ti nisu prsti na tastaturi brži od pameti, kao neko ko se razume u elektriku, zaključio bi da su ti kontakti koji se vide isuviše male površine da se preko njih kači neki grejač, koji vuče konstantnu struju reda Ampera, a možda i dvocifreno ampera...
                    I opet ćeš mi poslati poruku kako ja nisam dovoljno stručan za ovako renomiran forum, ne znam ko ponovo piše pogrešne tvrdnje...
                    Ako nisi video naveo sam koji je auto u pitanju i koji motor? Jedino sto nisam naveo je godiste ali mislim da to i nije bitno za ovo pitanje.
                    Da li treba da citiram sam sebe?

Comment

Working...
                    X