DUCATO 2.0 jtd PROBELM

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • dicman
    CBC Član
    • 05.03.2008
    • 99
    • Kraljevo

DUCATO 2.0 jtd PROBELM

pozdrav za sve prijatelje, u pitanju je jedan DUCATO 2.0 JTD, desilo se da kao da preskace jedna dizna i pusi na auspuh, pogledam dzek na prvoj dizni i pri pomeranju primetim da menja rad, stegnem bukzne na dzeku i sada nema tih promena ali i dalje trokira, nema bas ravnomeran rad, i slabije prima gas i dimi na auspuh, proveravali uzubljenje i ono je OK, ali kada sam skinuoo prvu diznu kao da je korozirala pri dnu, i promenim je sa drugom tj promenim im mesta medjutim sada kada auto radi i skinem kabal sa prve ili trece dizne vrlo mala promena rada a kada skinem sa druge ili cetvrte odmah se ugasi, da napomenem da sam proveravao sa led diodom da ima signal iz komjutera do dizne...., ne pali sada engine... kada sam stego buksne na dzekovima na diznama od tada ne pali enginre vec je normalno gasi.... pozzzz i unapred sahvalan svim prijateljima ovog foruma
  • TECA
    CBC Senator XXL
    • 14.10.2007
    • 2355
    • Oz

Odg: DUCATO 2.0 jtd PROBELM

Crn dim?...iskljuci EGR,pa probaj

Comment

• dicman
      CBC Član
      • 05.03.2008
      • 99
      • Kraljevo

iskljucio i probao i isto se desava, sledeci problem koji sam sada zakljucio jer sam se malo vise pozabavio je da treca dizna uopste ne radi, tj proveravajuci opet signale i na trecu diznu ne salje signal, sto znaci da cu skinuti racunar i dati da pogleda neki elektronicar, jer signal ide iz racunara, cim zavrsim obavesticu vas

Comment

• vladaomega
        CBC Senator XXL
        • 11.10.2010
        • 484
        • beograd

sa drugom tj promenim im mesta / na benziskom motoru mozes menjati mesta diznama ali na jtd NE.Svaka dizna ima svoj kod i taj kod je instaliran u ecu koji vrsi korekciju ubrizgavanja goriva.metodom zamene mesta dizni na jtd mozes napraviti samo gore stanje motora nego sto je bilo.vrati dizne kako su bile i izmeri prelive da vidis u kakvom su stanju dizne.

Comment

• ada
          CBC Senator XXL
          • 04.06.2005
          • 2375
          • Novi Sad
          • Svasta nesto

jedini pravi odgovor!

Nisam strucan ali su mi majstori rekli da dizne trebaju da budu u minusu. evo naprimer kako izgleda trenutno stanje na mom hdi motoru
          Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
          Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
          Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
          Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• dicman
            CBC Član
            • 05.03.2008
            • 99
            • Kraljevo

da li neko ima iskustva, moze li biti senzor pritiska goriva, jel jednom prilikom pomerajuci taj kabal na njemu on se ugasio, palo sa stego buksne na njemu i sada ne reaguje pomeranjem kabla ali kada ga skroz iskljucim tj izvadim dzek motor ne menja rad

Comment

• dicman
              CBC Član
              • 05.03.2008
              • 99
              • Kraljevo

Originally posted by vladaomega View Post
              sa drugom tj promenim im mesta / na benziskom motoru mozes menjati mesta diznama ali na jtd NE.Svaka dizna ima svoj kod i taj kod je instaliran u ecu koji vrsi korekciju ubrizgavanja goriva.metodom zamene mesta dizni na jtd mozes napraviti samo gore stanje motora nego sto je bilo.vrati dizne kako su bile i izmeri prelive da vidis u kakvom su stanju dizne.
              koju god diznu bilo gde da stavim, desava se isti simptom, samo treca dizna ne radi, skinem dzek sa nje i isto se ponasa, proverim led diodom, samo na toj je razlicit signal....

Comment

• vladaomega
                CBC Senator XXL
                • 11.10.2010
                • 484
                • beograd

nosi dizne kod boschiste na proveru i ako neznas raspored dizni iscitaj iz ecu kodove 1,2,3,4 dizne i tim redom vracaj na motor.

Comment

• comi 1342
                  Moderator
                  • 28.09.2005
                  • 1126
                  • NS
                  • Giulietta ,PUG 106,

"
                  Odg: HDI dizne dekodiranje posle ciscenja / remontovanja ili ne?
                  Prava merenja se vrse na probnom stolu i rade se u nekoliko razlicitih rezima, mere se ler gas pilot injekcija srednje i puno opterecenje i staticki preliv. Tek onda mozes da znas da li imas problem sa diznama ili ne. Izuzetak je kada je kvar ocigledan, ne radi cilindar (a motor je ok), ili si iz gornjeg merenja zakljucio da je neka dizna prolila 10x vise preliva nego ostale. Siemens i bosch dizne se ne kodiraju nakon remonta i nije bitno koja ce gde da bude vracena na motor. Kodiranje se radi na delfijevim diznama i tu se prijavljuju novi kodovi motornom racunaru.

Cesto majstori utvrde da dizna ne valja jer ima korekcije. Moze bit' a i ne mora. Motorni racunar radi korekcije ubrizgavanja da bi ispeglao cilindar. Jedan od uzroka korekcije moze da bude npr. losija kompresija na tom cilindru. Stavis novu novcatu diznu i opet korekcije sta onda? kupis jos jednu kad ono ne valja ni ona . Tokom eksploatacije najcesce se desava da dizne usled trosenja povecaju kolicine goriva sto se da korigovati. "

Ja mislim da u tom ducatu nisu delfijeve dizne, a ovo je napisao čovek koji radi u servisu za ubrizgavanja, Goran iz Vrbasa.
                  Dicman, da se kanim ozbiljno baviti automehanikom, našao bih pouzdan servis dizni (a i ovako sam ga našao),koji bi mi proveravao sve sumnjive dizne. Naravno, partnerima samo proveru ne naplaćuju. To sa proverom dizni led diodom, stezanjem klemni, menjanjem mesta diznama,...
                  "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
                  "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• vladaomega
                    CBC Senator XXL
                    • 11.10.2010
                    • 484
                    • beograd

napajanje bosch dizni 80v,simens 130v,delphi 12 v. mislis da nisu delphi?

Comment

• comi 1342
                      Moderator
                      • 28.09.2005
                      • 1126
                      • NS
                      • Giulietta ,PUG 106,

Rekao bih da je RHV motor,

Bosch EDC 15 C7 common rail,
                      injector type Bosch

ispravi me ako grešim, ili Tolerance datu
                      "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
                      "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• dicman
                        CBC Član
                        • 05.03.2008
                        • 99
                        • Kraljevo

problem je resen, u pitanju je bio racunar, PROBLEM RESEN....moze LOOK

zahvalan svima, pre nego sto smo racunar gledali naravno da sam se posavetovao sa bosistom.....

jos jednom svima hvala

Comment

Working...
                        X