Stilo 1.9 jtd "Engine fault" odmah posle paljenja ?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Zivotije
    CBC Početnik
    • 11.04.2013
    • 7
    • S.Palanka
    • Stilo 1.9

Stilo 1.9 jtd "Engine fault" odmah posle paljenja ?

Pozdrav svima jos jedanput...

Ceo dan zvrndam po netu trazeci nesto slicno ali nigde ne nadjoh.

Elem, kupih Stila 1.9 jtd 8v kome je bio crkao jedan grejac. Prijavljivao je na tabli "engine fault" - "preheat error". Grejac sam zamenio (ne jedan nego dva su bila crkla) ali nastavio je da prijavljuje "engine fault" gresku odmah po paljenju motora i to posle 10-20 sekundi nestane sa displeja. Auto pali normalno, normalno vuce, nema dima, ne gusi se, poteze kao treba, motor nije umazan uljem itd... Ono sto me najvise buni je sto sve vreme svetli ova lampica zutom bojom:

Dakle, ne crveno, nego zuto, i to svetli konstantno, ne trepce niti se bilo sta drugo desava.

Znaci svetli ova lampica zuto sve vreme, a greska engine fault nestane sa displeja posle 10-15 sekundi posle startovanja motora i vise ne pojavljuje ma kakav bio rezim voznje i ma koliko obrtaja imao. Ima li neko iskustva sa ovim i moze li mi preporuciti sta da radim. Kod mene u gradu nema bas majstora kojima bih mogao da verujem zato trazim savet na ovaj nacin. Ako nista drugo, gde ima dobar Fijat Servis u blizini Smed.Palanke.

Hvala unapred.
  • Bingodalton
    CBC Senator XXL
    • 12.11.2012
    • 316
    • Novi Sad
    • GP 1.9 JTDM Sporting

Ja sam cesto imao problem sa jednim grejacem, ali mi se nije palila lampica engine fault. Obicno zapisti i ispise preheat error ili tako nesto, i indikator grejaca treperi i to je to.
    Tako da mislim da ti Engine Fault nije povezano sa grejacem. Naravno najbolje je da ga neko proveri dijagnostikom i vidi koju gresku prijavljuje, eventualno pre toga da ponisti greske ukoliko je nekim slucajem do grejaca.

Da li ti gresku prijavljuje samo kad das kontakt?

Daj kontakt i pricekaj malo, da li ce mozda izbaciti gresku. Ako izbaci, pricekaj da izbaci i drugu poruku ako postoji. Ili ako izbaci probaj da pritisnes Menu ili gore/dole dugme (ne znam koje od tih radi, zaboravio sam) da promeni poruku ako postoji sledeca poruka. Ovo nekad koristim kad gledam preko bord kompjutera nivo ulja jer nekad pri davanju kontakta prikaze nivo, a nekad ne, pa moram pritisnuti neko dugme.

Tu foru sa dugmetom probaj i ako ti pri paljenju prikaze Engine Fault, klikni Menu ili Gore/Dole da vidis hoce ispisati jos neku poruku.

Naravno, dijagnostika je najbolje resenje. Sigurno neko u blizini tebe ima, ne mora nuzno da bude Fiat servis, a ta provera ti nije ni skupa, reda velicine 1000 din.

Comment

• Zivotije
      CBC Početnik
      • 11.04.2013
      • 7
      • S.Palanka
      • Stilo 1.9

Hvala na odgovoru!

Nije problem otici kod majstora, samo sto vecina njih nema pojma sta tu zapravo pise - zato trazim servis sa strane!

Inace, posle davanja kontakta ide klasicna provera, koja se vidi na display-u... poslednje proverava nivo ulja i potom ispise check ok. Okrenem kljuc, motor upali odmah, ali ostaje ona lampica da svetli zuto, posle 2 sekunde na ekranu ispise "engine fault"! Ta poruka stoji 10-20 sekundi i nestaje - vise je nema niti se pojavljuje tokom voznje - jedino sto tokom voznje ona lampica kao na slici u prvom postu non-stop svetli zuto - ne trepce, nije crvene boje, nego konstantna zuta boja - nema dima, nema cadji, nema cimanja, motor radi kao sat, nema vibracija - terao sam preko 150 i sve je normalno. Temp, na ekranu nikakve poruke tokom voznje, samo to kratko posle paljenja. Nebitno da li je motor vruc ili hladan.

Nista... hvala jos jednom, pa u ponedeljak da nadjem neki servis gde ljudi umeju da procitaju gresku - za pocetak snimicu ovo kako je, potom obrisati greske pa videti sta se desava.

Comment

• Zivotije
        CBC Početnik
        • 11.04.2013
        • 7
        • S.Palanka
        • Stilo 1.9

Samo da javim da je problem resen.

Okacio auto na Fiat Ecu Scan i nadjena jedna jedina sugava greska koja je ostala od "crknutog" grejaca E, upravo ta greska je palila onu zutu lampicu i prijavljivala engine fault na displeju odmah po paljenju. Cim je greska obrisana, sve se vratilo u normalu, nema zute lampice niti engine fault.

Uz put, provereni svi parametri motora i sve ostalo sto ono cudo moze da ocita i nigde nema nista - sve cisto!

ps. Sto vec nemaju reset taster ko i svaki kompjuter da se ne drndamo ovako zbog gluposti!

Hvala svima jos jedanput

Comment

• zverko
          CBC Senator XXL
          • 19.08.2005
          • 7085
          • BGD
          • Audi A4

to si mogao da resis i skidanjem - kleme sa akumulatora na par minuta.
          deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• Zivotije
            CBC Početnik
            • 11.04.2013
            • 7
            • S.Palanka
            • Stilo 1.9

Ma skidao sam ga na celu noc - cisto da probam - nije cak ni kod na radiju trebao Ostalo sve - i vreme i datum i radio se nije zakljucao - kao da ima onu Li-ion bateriju kao na maticnoj ploci kompjutera

Ma samo treba negde da ima reset taster

Comment

Working...
            X