alfa i ulje

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • johnie
    CBC Početnik
    • 02.07.2013
    • 8
    • https://t.me/pump_upp
    • Lancia Delta

alfa i ulje

Za pocetak veliki pozdrav svima i odmah da se izvinem zbog ove prezvakane tematike ali ne mogu sam da izadjem iz dileme.
    Imam alfu 156 1.8 2004 sa 90000 na satu potrosnja mi je u proseku 11 12 litara a toliko mi i ulja trosi oko 0.6% od toga znaci oko 600 ml na 1000 kilometra ponekad 300 nekad 250 ali uglavnom oko pola litre ili malo vise.
    Vozim relativno normalno uglavnom na 2500 i 3500 okretaja a*ponekad dignem i vise na otvoreno par minuta od mesta do mesta kako prolazim nisam uvek u crveno vozim kako se alfa vozi ali cesto budem ispod 3000 dosta dugo.
    Vozim 60% grad 40% otvoreno ti kazu da je bitno da se napomene.
    Kad je hladna vozim do 2000 2500 okretaja sve dok se ne zagreje ne przim odmah kad je upalim sve pratim i ne divljam.
    Auto je dobar ustvari jako dobar kilometraza prava znam da trazim da mi pomognete napamet zato kazem ovo na alfi je sve ispravno trapovi protokomer sonde sve po protokolu ja nisam indijanac a nije ni moj majstor auto ne dimi nikako nigde ne pusta ulje ali trosi ga vise na autoput izadjem i za 500 kilometra izvuce 700 ml brzina konstantno 130 140.
    Sipam samo rejsing tako majstor kaze i tako ja citam svuda pise neki kazu 400 grama na 1000 kilometra je normalno neki kazu i ceo litar ja vise ne znam ni sam.
    Dilema je jer auto nije lesina vec stvarno dobra alfa pa me zanima zasto motor trosi ulje ono znam i ja karike gumice samo da li da ga otvaram ili da teram ovako jes malo vise za ulje ali ako se to racuna pod normalno za alfu ts onda cu da teram i da pevam.
    Hvala puno unapred.
Working...
X