Kappa 2.4 JTD - Zaguši se i ne vuče od 2500-3500 obrtaja

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • NikolaTodorovic
    CBC Član
    • 18.08.2013
    • 47
    • Aleksinac
    • Lancia Kappa 2.0t

Kappa 2.4 JTD - Zaguši se i ne vuče od 2500-3500 obrtaja

Pozdrav!

Dolazim sa jednim problemom i ne znam šta dalje.Auto povuče odlično do 2500 obrtaja a onda štucne,zaguši se i probije tek od 3500 rpm..
    Šta je sve urađeno na autu :
    Skinut kompletan usis, ispitan i očišćen..Sva creva oprana, proverena da nema negde rupe..Turbina skinuta, odneta u servis na ispitivanje i zamenili su mi krilca koja koja otvaraju vakum (West gate je turbina, sama koristi svoj vakum za oslobađanje pritiska, dakle nema elektromagnetnog ventila)
    Svi filteri zamenjeni i ulje..
    Nakon svega toga, auto malo bolje vuče ali opet štucne na 2500 i ne vuče do 3500 rpm.
    Na dijagnostiku NEĆE da se zakači i ne mogu da ispitam elektroniku..Interestantna stvar koju moram da napomenem je da kad isključim protokomer, nikakva greška se ne pojavljuje, auto ne menja karakteristike, dakle SKROZ ISTO..
    Da li je neko imao sličnih problema i šta dalje da radim tj. kako da suzim krug oko krivca pošto ga je izgleda malo teže naći..Znam da verovatno većina ovde nije imala susret sa Lanciom Kappom ali mislim da dosta poznaje JTD motor..
  • NikolaTodorovic
    CBC Član
    • 18.08.2013
    • 47
    • Aleksinac
    • Lancia Kappa 2.0t

Niko ništa?

Comment

• b_samardzic
      CBC Senator XXL
      • 02.04.2005
      • 1557
      • Smederevo

Jedini odgovor koji mozes da dobijes je da moras prvo da sredis toi da mozes da povezes dijagnostiku.
      To znas i sam ali je to realnost. Baratati u mraku je previse komplikovano sa toliko senzora i kompijutera.

Comment

• NikolaTodorovic
        CBC Član
        • 18.08.2013
        • 47
        • Aleksinac
        • Lancia Kappa 2.0t

Znam..Mislio sam da slučajno neko nije imao sličan problem ko ja, pa da ga je rešio zamenom nečim..Ima tu dva kritična senzora za koje bih rekao da su krivci a to su MAP i MAF..Dal se zaguši i onom momentu kad MAP "isključi" turbinu tj. pošalje komp u safe mod zbog lošeg očitavanja pritiska u usisnoj grani...Ne znam da li da počnem od njega samo što je problem da ovde nađem senzore za probu.

Comment

• majstorbob80
          CBC Veteran
          • 13.05.2008
          • 184
          • beograd
          • 735E32, 525E39 Mlook

Kod kape, barem kod benzinca mora da se preveze odnosno kratko spoji k linija na immo box-u ispod vozacevog sedista da bi se pristupilo motornom racunaru. Koliko se secam malo ce to teze ici bez examiner-a. Neka me neko ispravi ako gresim ali kapu nisam radio nepamtim otkad.
          Čovek se uči dok god je živ!!

Comment

• NikolaTodorovic
            CBC Član
            • 18.08.2013
            • 47
            • Aleksinac
            • Lancia Kappa 2.0t

Ja sam imao benzinca 2.0 20v i povezivala se bilo koja dijagnostika..Mozda je razlika u tome sto je moj benz bio 1999 godiste sa hibridnim kompjuterom..Na ovaj nece.

Comment

• Kosovic
              CBC Veteran
              • 14.12.2008
              • 149
              • Vrbas

Čime pokušavaš da se povežeš, kojim dijag kablom i programom?

Comment

• NikolaTodorovic
                CBC Član
                • 18.08.2013
                • 47
                • Aleksinac
                • Lancia Kappa 2.0t

Fiat ECU scan i neki drugi, nije uspeo..Tri razlicite dijagnostike se nisu povezale..
                Danas zamenio senzor temperature rashladne tecnosti i kazaljka i dalje skace gore dole..
                A sta se danas desilo i bas sam se iznenadio :
                Kad nabijem gas i auto krene da vuce od 1500 obrtaja na gore, auto se zagusi na 2500 obrtaja a kad recimo lagano ubrzavam i nabijem gas tek od 2500 obrtaja, auto povuce kao lud..Zasto nece pod punim gasom da razvija ravnomerno nego tek kad ga dovedem do 2500?

Comment

• Kosovic
                  CBC Veteran
                  • 14.12.2008
                  • 149
                  • Vrbas

A koji kabl uz FES? VAG-Com ili ELM 327? Jesi gledao EGR kakav je?

Comment

• NikolaTodorovic
                    CBC Član
                    • 18.08.2013
                    • 47
                    • Aleksinac
                    • Lancia Kappa 2.0t

E ne znam to stvarno, znam samo da je sa 3 pina ulaz i to je sve...EGR je zastopan, sve sredjen i opran usis, turbina isto sredjena..Nema nikakvih mehanickih falinki

Comment

Working...
                    X