Alfa 147 neće uzbrdo

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • sErGiO
    Moderator
    • 30.01.2007
    • 2769
    • Neko selo pored Beogr
    • Alfa Romeo 156SW

Alfa 147 neće uzbrdo

Auto je Alfa 147 1.6 77kw, 2006. godište.
    Dakle uspeo sam da ustanovim sledeće: Kad upalim auto ujutru malo je nemiran ler na benzinu, a uzbrdo na benzinu nema šanse da krene jedno 2-3 minuta. Ne znam da li dok se ne zagreje motor ili dok ne dođe gorivo do motora. Auto normalno prima gas na leru, nema nikakvih problema ali nema snage da krene uzbrdo kao da ga nešto guši. Kao da nema dovoljno goriva. Kasnije je sve ok, normalno vuče na benzin. Na plinu nema tih problema.

Moje razmišljanje mi kaže da je pumpa za gorivo pri kraju? Da li postoji nekakav ventil koji sprečava gorivo da se vrati u rezervoar kada se auto ugasi? Možda je ta neka varijanta.
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Probaj da voziš dan dva na benzin...
    Daj mapu plina
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• sErGiO
      Moderator
      • 30.01.2007
      • 2769
      • Neko selo pored Beogr
      • Alfa Romeo 156SW

Odakle mi a Imam pumpu za benzin koja mi je ostala od 156 pa ću sutra da probam da je zamenim, koliko videh iste su. A svakako moram do nekog servisa za TNG koji može da očita landirenzo ecu jerbo mi je moj plinadžija samo zamenio isparivač ali mi je rekao da nema softver za landirenzo i da moram da odem da neko prekontroliše mapu.

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

U principu je**bo te stvarno tvoj plinadžija a usput ćeš upropastiti motor, veoma neozbiljno... Neću da budem baba Vangla ali imam predosećaj da će se vožnjom na benzin popraviti pumpa odjedared dvared

https.autogas.rs

Comment

• sErGiO
          Moderator
          • 30.01.2007
          • 2769
          • Neko selo pored Beogr
          • Alfa Romeo 156SW

A Doro kralju. Znam, rekao mi je čovek unapred da ne radi landirenzo uređaje al ja zapeo da mi on zameni jerbo kod ovog drugog što radi nije bilo slobodnog termina nedelju dana a ja nisam hteo da čekam toliko. Moja greška. Poslušaću te svakako, voziću nekoliko dana na benzin pa ćemo da vidimo šta će da se dešava. Mada sam i pre zamene isparivača vozio 3-4 dana samo na benzin.
          BTW izvadio sam pumpu i na žalost ne odgovara od 156, mada sam video negde na netu da prodaju isti model za sve TS motore
          Click image for larger version

Name:	IMAG0190.jpg
Views:	1
Size:	34.9 KB
ID:	882099
          Ova veća je od 156.
          Vratio sam pumpu na mesto i otišao da isprobam auto i jutros radi bez problema. Ide uzbrdo kao zmaj. Čak sam 2-3 puta zastao da probam da krenem i sve je ok

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

Možda je uložak isti? Jel bilo mulja na dnu pumpe ili u crevu?

https.autogas.rs

Comment

• sErGiO
              Moderator
              • 30.01.2007
              • 2769
              • Neko selo pored Beogr
              • Alfa Romeo 156SW

Nisam primetio mulj. Ne znam da li je uložak isti, ali verovatno da jeste.

Comment

• sErGiO
                Moderator
                • 30.01.2007
                • 2769
                • Neko selo pored Beogr
                • Alfa Romeo 156SW

Poslušao sam Doru i 2 dana vozio na benzin. Ta 2 dana nije bilo nikakvih problema, malčice ima problemčića na leru kad je hladan auto ali skoro neprimetno. Ono što je primetno jeste to da sam juče vozio na plin i jutros auto opet brljavi na benzinu, jedva vuče itd...Šta je rešenje, da odem kod plinadžije da sredi mapu plina?

Comment

• Dora
                  Nadzornik!!!
                  • 24.10.2004
                  • 17451
                  • Novi Sad
                  • FIAT

Ja to tvrdim od prvog vagona
                  Naravno da ne valja mapa a ne može ni da valja na način kako ste popravljali...

https.autogas.rs

Comment

• sErGiO
                    Moderator
                    • 30.01.2007
                    • 2769
                    • Neko selo pored Beogr
                    • Alfa Romeo 156SW

Bio danas kod majstora koji radi landirenzo uređaje i podesio mapu. Ako sam dobro shvatio promenio je vreme ubrizgavanja koje je na benzinu oko 3 ms a na plinu je bilo 2.3-2.4. Prvo je za sve režime smanjio neke vrednosti za 30 pa još 30, pa je onda za neke opsege obrtaja povećavao za 15, 10 i 5. Koliko sam shvatio to znači da su plinske dizne ubrizgavale više goriva nego što treba. Isprobao sam auto i za sad je ok, lepše vuče i mirnije radi. Nema nikakve promene kad se prebacuje sa plina na benzin i obrnuto. Jedino što ponekad kad se pusti gas obrtaji na trenutak malo padnu na oko 650-700 pa se vrate na 850.
                    Videćemo kako će se pokazati ova intervencija ali za sada sve pohvale od mene za landirenzo servis u Ozrenskoj na Dušanovcu. Vrlo su ljubazni a čini mi se i stručni.

Comment

• Dora
                      Nadzornik!!!
                      • 24.10.2004
                      • 17451
                      • Novi Sad
                      • FIAT

Izgledaće ružno i moji drugari gasadžije koji znaju stav će reći opet njake ali montiranje i podešavanje AEBolikih softvera je čist mazohizam.
                      Ja kao neko ko popravlja te aute 45 godina nikako nemogu razumeti šta tu ima nešto posebno da se kurčim kako nešto znam a nema ko zna..
                      Uglavnom, nije za tvoju temu ali si prvi počeo
                      ako je vreme ubrizgavanja na benzinu 3 sekunde na benzinu a na gasu pokazuje xxx onda:

1. 2.4 sekunde pokazuje da ima puno gasa pa zatvara dizne (zato teško pali ujtru i ne prima gas)
                      2. 3.4 pokazuje da ima malo gasa pa otvara dizne ( zato teško pali ujtru i ne prima gas)

Slavko_bgd sa foruma je veoma dobar stručnjak a ima i drugih naravno.

https.autogas.rs

Comment

• sErGiO
                        Moderator
                        • 30.01.2007
                        • 2769
                        • Neko selo pored Beogr
                        • Alfa Romeo 156SW

Sto odjednom teze pali auto? Do skoro je palio na 3 obrtaja alnasera a sad vergla po 6 a nekad nece uopste iz prve nego tek iz druge. Vozio sam ga 3-4 dana na benzin i culi su se ventili kad promenim stepen prenosa a onda se jedan dan upalila ce lampica. Kako sam sipao plin ugasila se lampica.

Comment

• Dora
                          Nadzornik!!!
                          • 24.10.2004
                          • 17451
                          • Novi Sad
                          • FIAT

Već sam trista puta objašnjavao ali pošto si ti u pitanju još jedared To što čuješ se zove detonacija, detonantno sagorevanje, lome se karike i klipovi, to čuješ kako krckaju..
                          Uzrok je prerano paljenje, siromašna smeša ili bajato gorivo....
                          Prerano paljenje nije čim radi na gasu, siromašna smeša može biti ako su prljave dizne a tipujem na bajato gorivo...

https.autogas.rs

Comment

• sErGiO
                            Moderator
                            • 30.01.2007
                            • 2769
                            • Neko selo pored Beogr
                            • Alfa Romeo 156SW

Jbg kad nisam sipao benzin na Shellu u Grckoj. Gorivo nije bajato posto sam pre neki dan sipao 14 litara na nis-u ali je lose.

Comment

• Dora
                              Nadzornik!!!
                              • 24.10.2004
                              • 17451
                              • Novi Sad
                              • FIAT

Benzin ima rok trajanja mesec dana tako da je svejedno gde bi ga sipao...

https.autogas.rs

Comment

Working...
                              X