Fiat bravo 1.2 16 v problem prvo paljenje

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • NenadP
    CBC Početnik
    • 29.11.2017
    • 7
    • Zemun
    • Fiat Bravo 1.2 16v

Fiat bravo 1.2 16 v problem prvo paljenje

Pozdrav svima.Prvi put sam ovde ,Imam Fiat Brava 1.2 16 v i problem sa prvim paljenjem bilo da je hladno ili toplo,iz drugog puta on sastavi normalno i radi lepo,promenio sam akumulator,svecice,kablove i bobinu,bio sam na dijagnostici kod par majstora,pa cak i kod dobrih i preporucenih i na dijagnostici nema gresaka,primetio sam takodje i da kad ga u voznji ubacim u ler obrtaji variraju od 600 do 1100,ne stuca uopste lepo prima gas kad upali ide lepo i sve bez problema,proverio sam sa majstorima i pumpu i regulator pritiska preko noci i drzi pritisak dobro,raspitivao sam se i u par navrata neko mi je spomenuo protokomer i klapnu gasa,e sad da li on ima uopste protokomer i,molim vas ako je neko imao slican problem ili nesto slicno da kaze ,Hvala puno svima unapred!!
  • zeljkoci
    CBC Veteran
    • 12.05.2008
    • 143
    • La
    • Fiat Punto. 1.2

proveri step motor, tj., klapnu gasa

Comment

• NenadP
      CBC Početnik
      • 29.11.2017
      • 7
      • Zemun
      • Fiat Bravo 1.2 16v

Cistio sam je kod majstora ali nije bilo razlike nikakve 1 2 dana je kao pokazio iz prvog paljenja da ce bolje upaliti ali ista situacija,da li moze da bude da je step motor crkao i da se ona ne zatvara do kraja pa da mu tu ulazi fals vazduh pri prvom paljenju,zaboravio sam da napomenem da nikad nije imao plin samo benzin,i samo 1 paljenje posle toga sastavi iz 2 na pola kljuca vuce super,nikakve lampice nista 3 meseca se zezam sa ovim.. Hvala za odgovor

Comment

• BJL
        CBC Senator
        • 20.05.2013
        • 275
        • backa palanka
        • golf 3 1.8

Meni deluje da nesto nije ok sa sistemom dovoda goriva, gde ti stiji reg pritiska goriva? I jel vakumski

Comment

• NenadP
          CBC Početnik
          • 29.11.2017
          • 7
          • Zemun
          • Fiat Bravo 1.2 16v

Nije nije,ceo dotok goriva sam proverio kod majstora,regulator je u pumpi ceo komplet je stavili smo nanometar i preko noci je bio na njemu drzi pritisak isti normalno sve,pumpa radi proverena,cuje se kako nabija pritisak par sekundi.Nemam pojma sta vise da promenim jb me dan kad kupih fiata

Comment

• zeljkoci
            CBC Veteran
            • 12.05.2008
            • 143
            • La
            • Fiat Punto. 1.2

Vrlo lako da je do step motora

Comment

• NenadP
              CBC Početnik
              • 29.11.2017
              • 7
              • Zemun
              • Fiat Bravo 1.2 16v

Jel se on menja poeebno ili moram da uzmem celu klapnu?

Comment

• kalimero1
                CBC Senator XXL
                • 01.11.2010
                • 318
                • zagreb
                • c5

treba provjeriti jel očita kod kad se prvi put stavi ključ u bravu,
                pritisak goriva mora odmah skočiti na 3,5 bara,sa dijagom vidjeti
                broj okretaja radilice kad neče upaliti mora biti ujednačen ili nešto ne valja oko
                senzora.

Comment

• NenadP
                  CBC Početnik
                  • 29.11.2017
                  • 7
                  • Zemun
                  • Fiat Bravo 1.2 16v

Kako mislis da li ocita kode,kad ubacim kljuc u bravu svetli mi lampica za ljuc zuta KEY dok je na kontaktu ali kad upalim nestane,da li je do toga problem mozda da li neko zna da li treba da kljuc bude tu dok je na kontaktu ?Hvala na svim odgovorima sve cu ovo proveriti u narednim danima ,eh da i pritisak jeste na 3.5 kad smo proveravali celu noc ga je drzao lepo nije do pumpe i regulatora nista

Comment

• kalimero1
                    CBC Senator XXL
                    • 01.11.2010
                    • 318
                    • zagreb
                    • c5

kad daš kontakt mora se pojaviti između ostalog i simbol ključa nakon par sekundi kad se ugase
                    abs srs itd mora se ugasiti i ta lampica inače sa dijagom se u parametrima može vidjeti dali je
                    immo aktivan ili ne,što se tiče pritiska goriva nesmije padati ispod 3.5 kad ga zaverglaš.

Comment

• NenadP
                      CBC Početnik
                      • 29.11.2017
                      • 7
                      • Zemun
                      • Fiat Bravo 1.2 16v

Da da pojavi mi se kljuc i ugasi se kad se upali kao i sve lampice..Snimicu danas pa ako se desi okacicu da vidite bas nemam pojma sta moze,zamenicu sad 5tog klapnu gasa pa da vidimo Hvala ti druze svakako,da da dobar je dotok goriva,to je sigurno provereno

Comment

• NenadP
                        CBC Početnik
                        • 29.11.2017
                        • 7
                        • Zemun
                        • Fiat Bravo 1.2 16v

Originally posted by kalimero1 View Post
                        kad daš kontakt mora se pojaviti između ostalog i simbol ključa nakon par sekundi kad se ugase
                        abs srs itd mora se ugasiti i ta lampica inače sa dijagom se u parametrima može vidjeti dali je
                        immo aktivan ili ne,što se tiče pritiska goriva nesmije padati ispod 3.5 kad ga zaverglaš.
                        Originally posted by zeljkoci View Post
                        Vrlo lako da je do step motora
                        Originally posted by BJL View Post
                        Meni deluje da nesto nije ok sa sistemom dovoda goriva, gde ti stiji reg pritiska goriva? I jel vakumski
                        Originally posted by zeljkoci View Post
                        proveri step motor, tj., klapnu gasa
                        Evo i video snimka da li vam ovo malo detaljnije opisuje problem nemam pojma sta moze da bude...

Comment

Working...
                        X