Bravo problem

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • alt+64
    CBC Senator XXL
    • 27.02.2006
    • 571
    • bgd

Bravo problem

Koja baraba tek se registrovo a vec kuka...

Dakle ovako,
    pratim vas vec brdo vremena, nisam se do sad registrovao jer sve sto ja znam o kolima x ljudi odavde zna xxx puta bolje,pa mi ostaje malo pametnih stvari da kazem,al pojavio se problem i eto mene.

Fiat Bravo 1.6 16v '99 - pocelo je da se desava pre mesec 2 dana al sad sve intenzivnije.Kad se ugreje pocinje da gubi snagu, nekad u toku voznje a nekad tek kad ga upalim dok je jos topao.
    Konstantnu brzinu odrzava kolko tolko normalno al pri ubrzavanju cima samo tako.

Na leru je miran,al na blago dodavalje gasa prvo padnu obrtaji na 600-700 pa tek onda pocinju da se dizu.

A da, u tim trenutcima se i cuje kao kec (ako ima neke veze)

Ne dimi vise nego obicno, skoro menjane svecice i kablovi..

P.S. Sorry ako je bilo al ubih se od searcha i ne nadjoh nista.

Hvala

• M-power
    Moderator
    • 10.01.2005
    • 10060
    • Bg; Banovo Brdo
    • CorsaC, astra H,

Znaci dok je hladan sve je u redu ili?
    To date there has never been a faster car built for the public road and,
    it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• Black Knight
      CBC Senator XXL
      • 13.10.2004
      • 2020
      • Novi Beograd, kicblo

@ ili alt+64 - dobro doso
      Injection is good,but I'd rather be blown!

Comment

• alt+64
        CBC Senator XXL
        • 27.02.2006
        • 571
        • bgd

@M

Dok je ladan vuce normalno, cuje se normalno... Sve OK

Comment

• vega
          CBC Senator XXL
          • 21.02.2006
          • 324
          • Beograd

Kao da mu fali goriva kad je zagrejan.
          Dok je hladan radi na povisenom leru pa se ne provaljuje - cini ti se da ide bolje, a i open loop je pa dizne zalivaju masala...
          MIL lampa ti ne svetli? Ajde razigraj se malo po tastaturi: koliko je auto presao, jesu li fiteri menjani i kad, dizne ciscene...?
          ... and then the damn thing gone wild!

Comment

• alt+64
            CBC Senator XXL
            • 27.02.2006
            • 571
            • bgd

Ne svetli nista(svetli na kontaktu dakle rade lampice),kod mene je tek par meseci pa nisam siguran za km al pise 78k (kod mene od 73k) i po unutrasnjosti bi se reklo da je kolko tolko realno.

Bio na servisu pre 1.5k menjane svecice i filteri ulja&vazduha.Od goriva nije jer je on u pumpi il tako nesto nisam bas skapirao al reko baja da se ne menja.Za dizne sam mu sipao neki Valvoline cleaner za njih,nisam bio na ultrazvuku.
            Menjao kablove (moja ideja) pre 400-500km al nista.
            Menjao bi mu i lambdu (opet moja ideja) al trosi relativno normalno.Nesto preko 10 voznja il najgori moguci stani&kreni ili gazenje cim ima prostora.
            Ideja o povisenom leru u principu ima smisla al mi se desilo par puta da radi OK sve dok ga ne ugasim&opet upalim.
            U nedelju upalio ujutru, vozio 50km (preko pola sata)sve super.Izadjem, vratim se za 5 min upalim i opet smara.

Sad sam valjda reko sve,aj sad vi

's

Comment

• civi
              CBC Senator XXL
              • 26.07.2005
              • 1492
              • Pozarevac

El ti se desava da kad se zagreje i das gas u mestu obrtaji padnu na 600 i vrate se na 850? ja imam slican skoro isti problem cistio step motor, prvi put pomoglo sad nista .....
              Jackie Stewart jednom je pitao Davida Purleya (legendarno hrabrog vozača koji je, smatra se, preživio najveću G-silu u povijesti čovječanstva) gdje točno koči prije određenog S zavoja. Purley ga je začuđeno pogledao:
              - Kako to misliš, kočim?

Comment

• alt+64
                CBC Senator XXL
                • 27.02.2006
                • 571
                • bgd

Identicno

Comment

• M-power
                  Moderator
                  • 10.01.2005
                  • 10060
                  • Bg; Banovo Brdo
                  • CorsaC, astra H,

Ne skrecite temu.
                  To za osciliranje obrtaja ostavljamo po strani (najmanji problem) nego gledajmo da resimo primarni problem sto ne vuce.
                  Da li auto ima ugradjen LPG.
                  Da li mozes da napravis razliku izmedju gusenja (nemanja snage kao da vuces teret i trokiranja (cimanja) kada dodas gas a on nece da povuce.
                  To date there has never been a faster car built for the public road and,
                  it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• alt+64
                    CBC Senator XXL
                    • 27.02.2006
                    • 571
                    • bgd

Definitivno trokira.Nije gusenje jer konstantnu brzinu odrzava normalno, oseti se tek na dodavanje gasa, ubrzava al slabije i uz cimanje.Nesto tipa ko da radi na 3,5 cilindra(pokusao sam sa skinutim jednim kablom jer mi je licilo na to, i bilo je otprilike duplo gore) =]

Btw, nije skroz skretanje sa teme jer se to sa obrtajima desava samo kad i sve ostalo nevalja.

A da,LPG stavljam cim ovo sredim

Comment

• Daka
                      CBC Senator
                      • 15.06.2005
                      • 277
                      • Subotica

To sto opisujes da ti trza prilikom ubrzavanja sam ja imao na RENO-u CLIO ,ista prica servisi sredjeni ovo, ono svecice nove tralala(burazer pricha a pojma nema ni sta je servis)....kad ja skinem s PUNTA jednu svecicu i redom menjam na CLIU i na zadnjoj 4-toj pukla ona izolacija i prekidala struju imam cak i sliku te svecice pa ako te zanima poslacu ti na mail.....Ne znaci ako si nedavno menjao da mozda nije riknula,ako imas jednu rezervnu pregledaj ih,ocisiti ,PREGLEDAJ zazor, i menjaj redom i probaj!!!Jer ako je i zazor losh oce da sere...

Comment

• alt+64
                        CBC Senator XXL
                        • 27.02.2006
                        • 571
                        • bgd

Znaci zadnjih nedelju dana trazim kljuc koji moze da dovati svecice.
                        Kupio onaj standardni al mu fali bar 5cm

El zna neko de ima se nadje duzi.
                        (pola sata smisljam kako da formulisem da neko ne shvati pogresno)

's

Comment

• Daka
                          CBC Senator
                          • 15.06.2005
                          • 277
                          • Subotica

Ima na buvljaku u SU i u svakoj bolje opremljenoj prodavnici auto delova,cak sam video i u UNIVEXPORTU i RODICEVIM megamarketima! Videces 98% da je svecica a ako NE, onda nek ti je BOG u pomoci tj. odu CRVENE novcanice u velikom broju.

Comment

• Daka
                            CBC Senator
                            • 15.06.2005
                            • 277
                            • Subotica

Alo decko skinuo si ti PRVO kucishte filtera za vazduh,pa tek onda "navalish"na svecice!!!??

Comment

• alt+64
                              CBC Senator XXL
                              • 27.02.2006
                              • 571
                              • bgd

Nisam siguran da razumem.
                              Kuciste je skroz desno,nema veze s ovim, a metalno sranje od kog nemogu da im pridjem ima neke retardirane xugaone srafove.
                              U svakom slucaju cim radno vreme buvljaka bude duze od mog (radnog vremena ) probacu i to.

Comment

Working...
                              X