Fiat Croma 2.0 16v sa gasom PROBLEM! Pomozite ljudi

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • BubaJez
    CBC Član
    • 02.12.2005
    • 69
    • Zemun

Fiat Croma 2.0 16v sa gasom PROBLEM! Pomozite ljudi

Dakle,
    Brujanje motora ( u kabini osecam brujanje cele karoserije) kada predjem 2500 obrtaja, tj. kada dodjem na 3000 obrtaja kulminira brujanjem koje kako da ima i povratno brujanje ( brummm--mmmmmm)

Kada vozim na benzin auto ne moze da predje 4500-5000 obrtaja ( turiram u mestu, morao sam da probam ...)

Sve se ovo desava i kada vozim na gas i na benzin.

Auspuh je iskljucen ( sve je u redu). Trazim savet?! Ici na merenje kompresije? Mozda neki cilindar 'ne radi'? Ili....?

Otvoren sam za svaku sugestiju, jer mi je strpljenje na izmaku.
    Takodje, ako imate majstora za preporuku ( posten i na vreme) pisite....

Srdacan pozdrav.
  • Uros Piperski
    CBC Senator XXL
    • 31.01.2005
    • 2978
    • Beograd

Da li su osovine za balansiranje pravilno uzupcene?
    Zasto si iskljucio auspuh?

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.

Comment

• No name
      CBC Veteran
      • 28.02.2005
      • 164
      • Novi Sad

Re: Fiat Croma 2.0 16v sa gasom PROBLEM! Pomozite ljudi

Originally posted by BubaJez
      Mozda neki cilindar 'ne radi'? Ili....?
      Kako mislis mozda neki cilindar ne radi,pa valjda mozes da ocenis i prepoznas da li auto "trokira" pa radi na 2-3cilindra ili radi normalno na sva 4 (ili koliko ih vec ima)

Comment

• BubaJez
        CBC Član
        • 02.12.2005
        • 69
        • Zemun

@Uros
        Prvo mi je otkazala vodena pumpa, koju sam zamenio, ali uz nju je otisao i lager na zupcaniku koji pokrece vodenu pumpu ( zamenio sam ceo zupcanik zajedno sa lagerom koji je blokirao). Posle toga ( otprilike) se pojavilo brujanje. Posle je majstor jos jednom proverio, ali je rekao da je sve u redu...Pa sam zbog toga poceo da razmisljam o drugim mogucim problemima.

Iskljucio sam auspuh, jer je zamenjen pre par dana. U pocetku je majstor mislio da je auspuh, jer je promer cevi bio manji 45 umesto 50 i zadnji lonac i izduv su bili manji, sada je to zamenjeno, ali problem ostaje....

@NoName
        Kupio sam polovan automobil ( prvi auto, pre toga sam u firmi vozio neki drndavi Renault4 i kombi), nisam isao na merenje kompresije pre kupovine, pa sad se pitam da mozda to brujanje i ponasanje na visim obrtajima nije uzrokovano nejednakom kompresijom u svim cilindrima...

Comment

• Delkan
          CBC Senator XXL
          • 14.06.2005
          • 829
          • 60 km From BG,West

Originally posted by Uros Piperski
          Da li su osovine za balansiranje pravilno uzupcene?
          Ovo cesto zna da bude uzrok vibracija i brujanja.Imao sam prilike da cujem na jednom Mitsubishijevom motoru koji ima dva balans vratila i ta vratila nisu bila uzupcena kako treba.Proveri to sto ti je Uros rekao.Jel` majstor to stvarno proverio,ili je samo rekao:"Ma u redu je to..."?Sujeta je cudo...
          Nosaci motora su dobri?

Comment

• BubaJez
            CBC Član
            • 02.12.2005
            • 69
            • Zemun

@Delkan
            Nosaci motora nisu novi ( 10-ak godina), ali po majstorovim recima nisu jos za zamenu...

Slazem se da sujeta cini cuda ( Al Pacino u 'Djavoljem Advokatu ' - kaze- Sujeta je moj omiljeni ljudski greh.

Tako da ako imate nekog pouzdanog, postenog i na vreme majstora ( ili je to lik iz bajke kod nas) preporucite..

Comment

• Rubi
              CBC Senator XXL
              • 06.05.2005
              • 519
              • Beograd

Originally posted by BubaJez
              Tako da ako imate nekog pouzdanog, postenog i na vreme majstora ( ili je to lik iz bajke kod nas) preporucite..
              Meni je Ninic iz Mirijeva brzo i efikasno resio problem kocnica i uradio servis zadnjeg trapa sad skoro. Ljudi sa foruma su sa tim servisom imali neprijatnih iskustava po pitanju vremena, ali ova moja popravka je bila vrlo brza i efikasna. U Fiat-Lancia delu foruma imas topic na temu Fiat servisa (mrzi me sad da "kopam" link...)
              (\__/)
              (='.' This is Bunny. Copy and paste Bunny into
              (")_(") your signature to help him gain world domination.

http://www.flickr.com/photos/rubinjoni/

Comment

• alt+64
                CBC Senator XXL
                • 27.02.2006
                • 571
                • bgd

Evo ti link, ja sam imao iskustva sa goranom, sve sto je radio bilo je gotovo istog dana, al se ceka na red po nedelju dana, nekad i vise.

Comment

• vlada
                  CBC Član
                  • 07.05.2005
                  • 96
                  • Beograd, Banovo Brdo

Ja sam imao Lanciu Themu, al to ti je isto.
                  I meni je jednom u pocetku brujalo pa je pocelo i da lupa,na kraju se ispostavilo da su otisli lezajevi na radilici.
                  Al sumnjama da je to kod tebe. Moze da bude da je neki lezaj kaisa, ali posto kazes da ne moze auto da dostigne vece obrtaje onda moze da bude problem neka svecica ili neki kabl.
                  Svejedno ne mozemo mnogo da ti pomognemo ovako za tastaturom,
                  nego evo ti telefon od mog majstora koji je inace specijalista za Fiat i Lanciu. Zove se Branko i nalazi se na samom kraju Bulevara Revolucije ili ti na pocetku Kaludjerice. Telefon 064/254-33-48.
                  Decko je posten i nije skup a koliko je dobar majstor mogu da ti predstavim tako sto cu ti reci da ti JA placam popravku ukoliko ti on ne otkloni kvar.
                  Pozdrav.
                  BMW E46 320D

Comment

• Uros Piperski
                    CBC Senator XXL
                    • 31.01.2005
                    • 2978
                    • Beograd

Zupcanik pumpe za vodu?

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.

Comment

• BubaJez
                      CBC Član
                      • 02.12.2005
                      • 69
                      • Zemun

@Uros
                      U pitanju je neki zupcanik za lagerom koji pokrece vodenu pumpu jer to mi je majstor rekao...E sad ako takvo sto ne postoji....hm,hm,hm,...onda mi majstor nije bas ....Znas sta mislim...

U svakom slucaju hvala i ako mozes da pribliznije objasnis...

Comment

• Uros Piperski
                        CBC Senator XXL
                        • 31.01.2005
                        • 2978
                        • Beograd

Stvarno sam zbunjen. Svako dohc koji sam video ima pumpu usrafljenu u blok pogonjenu klinastim ili poly-v kaisem. Znaci na pumpi je remenica za klinasti ili poly-v, a nijedna ne lici na zupcanik...

Comment

• BubaJez
                          CBC Član
                          • 02.12.2005
                          • 69
                          • Zemun

FINALE

Dakle, Urose - I bow down Maestro-

Nakon zamene vodene pumpe ( komsija - majstor) nije dobro uzupcio kais ( Hvala Bogu pa se nista nije dogodilo). U servisu u Mirjevu covek mi je namesto i to i jos po nesto za sica lovu i kratko vreme. Sada radi kao sat.... Hvala svima na odgovorima...

Comment

Working...
                          X