ovako hteo bi da zamenim svecice na mojo 145 2.0 16v 155ks koje su najbolje za nju i gde i koliko odprilike bi to kostalo kao i mozda protokomer gde sve to najbolje kupiti????pozdrav alfisti
koje su najbolje svecice
Collapse
X
-
NGK mislim da je svecica za tebe.
interval zamene 100.000km, kosta set 6.600din, tu razmisljanja nema. ako menjas sam, treba ti spec. garnitura alata za skidanje poklopca koji ide preko svecica, kosta 1200din (buvljak, kod Rusa).
ako ti je Delta draza, ovo zadovoljstvo ce te kostati 14.500din...
kikni:
http://www.ngk.de/index.php?id=660&test ... rzen/86251
protokomeri
kikni:
poz.
P.S. (samo ove delove koristi, ni jedne druge).
-
-
prica je bila ovakva. pozvao sam radnju i pitao jel imate ove svecice:
http://www.ngk.de/index.php?id=660&test ... rzen/86288
kaze meni covek:
"6.600"
ja njemu - jeste sigurni, te svecice?
kaze on:
"da, to su te. ceo set. cetiri jednih cetiri drugih."
ja zanemeo...
poslao sam i cenu i oznake i telefon radnje M-u, hoce da me lincuje. doduse, slozio se da je mala verovatnoca da su fush jer nije do sad video Platinum Premium svecice fush. radnju necu da reklamiram (ako treba nekome dajem kontakt na PP), ali imaju NGK po takvim cenama... kaze covek prvi put kad sam ga cimao za iste svecice: "ako nadjes ovaj set u Beogradu za manju cifru, ja cu da ih pojedem"..
Comment
-
-
Ok, shta ja znam... malo mi je sumnjivo. Poshto znam zvanichnog uvoznika za NGK u NS-u i mislim da ni on ne nabavlja po tim cenama...
Ali opet ovo je Srbija.... mozhda je "ispalo iz kamiona"Objects in the mirror appear
TO BE LOSING !!!
Comment
-
-
s tehnicke strane ne znam razlike, generalno razlika je u predjenim kilometrima, laser prelazi 100k, dok jeftinije varijante 20-40k...
iskreno neverujem u pouzdanost i kvalitet tih svecica od 6600 bez obzira sto se sve poklapa sa oznakama, jer su apsolutno svuda preko 120e
Comment
-
-
Srdjane...vrede.
Tehnicka razlika je u materijalima i tehnologiji izrade.
Stvarno smo svi ustanovili da su te cene totalno ne bulazne, ne realne....cak ih i zastupnik ne nabavlja po toj cenitotalno zbunjen.
Dogovorili smo se da odem do radnje i uzmem koju na proveru i pogledam deklaraciju na njima. (poreklo)
Jedina varijanta da se dodje to takvih cena je ili kradja nekog magacina ili totalno crnilo na ruku te radnje (nabavka bez carine i poreza i svih ostalih troskova). No videcemoTo date there has never been a faster car built for the public road and,
it has been suggested, there never will be. McLaren F1.
Comment
-
-
Uvoznik, ili barem jedan od uvoznika, NGK programa je Mass Company http://www.mass.co.yu/. Svaka cena bitno niža od njihove bi mi delovala dosta sumnjivo. Naravno, postoje varijante sa robom sumnjivog porekla ili sa robom koja se dugo vukla po magacinima.FIRE STARTER
Comment
-
-
Upravo tako....s tim sto je to aktuelna roba te se ne vuce po magacinima.
Jedno je nejasno...pa sve i da nabavljaju iz nekog svog izvora cena je dovoljno da bude 10-tak% niza od cene koju daje MASS...jer bi i dalje svi kupovali kod njih a oni kao da ih daju na poklon po 50% nizoj ceni
Jos jedna od varijanti je da je prodavnica pred zatvaranjem pa rasprodaju robu...izvlace pare.
Cene iz dekijevog izvora su toliko niske da se meni kao radnji koja uzima od distributera po VP cenama vise isplati da uzmem u toj radnji po MP cenama....TOTALNO ne logicno. Stoga kazem ici cemo na proveru porekla i kvaliteta.To date there has never been a faster car built for the public road and,
Comment
-
-
Originally posted by M-powerSrdjane...vrede.
Tehnicka razlika je u materijalima i tehnologiji izrade.
Moram li i njih redovno da kontrolisem i cistim i podesavam zazor posle odredjenog broja kilometara ili samo stavim i posle 100.000km skinem???
Mogu li na njima da smanjim zazor kao sto to radim na ovim obicnim jer vozim na gas?Lancia Kappa 2.0 20v
Comment
-
-
Pa ako obicnu seriju menjas na 30k a bilo bih dobro da menjas na 20k onda i platinnu - iridijum mozes da menjas na 100k tj.60-80k
Sa finansijske strane je isplativo samo treba u startu vise da se ispruzis.
Sto se tice voznje na gas... imaju isto produzeni interval zamene proporcionalno kao i klasicne.
Ne moras ih nesto preterano redovno kontrolisati ali jednom u godinu dana ili 15-25K, doteras zazor za obicno 1-2 desete po potrebi i vratis ih na mesto. Da cistis ne moras jer imaju funkciju samociscenja kroz elektricno praznjenje u rascepu prstena. Eventualno po obodu elektrode mase.
Zazor nema potrebe smanjivati jer se pomocu elektrode od 0.6mm dostize visoko koncentrisana varnica.To date there has never been a faster car built for the public road and,
Comment
-
Comment