Alfa 156 - Problem sa Zutom Kodnom Lampicom - Kljuc Code !!!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Alfa 156 - Problem sa Zutom Kodnom Lampicom - Kljuc Code !!!

Postovani,
    Novi sam clan na forumu i molio bih ako je moguce da mi neko pomogne oko problema prilikom paljenja Alfe 156 '99.god. 1,8TS.

Naime,
    Prilikom davanja kontakta vozilu zuta lampica code kljuca ostaje upaljena i vozilo nemoze upaliti, s'vremena na vrijeme ona se ugasi i vozilo je u voznom stanju, medjutim pretezno se ne gasi !!! (kako mu 'nadodje)

Probao sam sve od izmjene kljuca, skidanja kleme sa akomulatora do resetiranja kompjutera, NISTA !

MOLIM savjet ili SUGESTIJU ???

Hvala.
  • kilson
    Moderator
    • 09.10.2004
    • 3216
    • NoviBGD
    • AR 75 GT

Koliko sam video na stranim forumima, problem se javlja zbog zaprljanog chitacha kljucha, koji se nalazi na bravi.
    Prvo poskidaj sve sa tvog kljucha kojim palish. Dakle, sam kljuch bez ikakvih privezaka itd koji bi mogli ometati ochitavanje.

Drugo, nabavi sprej koji obichno elektronichari koriste za chishcenje kontakata - mislim da se zove Kontaktor i ubrizgaj u bravu i oko prstenastog segmenta, a ako imash strpljenja otvori donju zashtitnu masku i lociraj risiver pa ga takodje naprskaj...

Trece - nadam se da ce neshto od ova dva uspeti, javi shta se desilo.

Chisto jedan od citata, sta su josh radili:
    I removed the undercover of the steering column, and found a bunch of very thin wires going to the key reader. The reader is a ring placed on the outer side of the key slot. I removed the ring from its place and held it very close to the key badge and.... it worked! I am going to replace the ring and the cable bunch, as I guess(hope) some of the wires are broken, decreasing the sensitivity of the reader.
    Btw, dobrodosao na forum.
    Srpski klub ljubitelja Alfa Romeo automobila

Comment

Zahvaljujem od srca na dobrodoslici i brzom odgovoru na moj post.

Nazalost, tokom danasnjeg dana ustanovili smo codni kvar tj.
      Hibridna Maticna Ploca koja prima i salje podatke kod kljuca.
      Sam naziv je zastrasujuci, zar ne ...

Sama ona je totalno zasticena tako da ne postoji neko prespojavanje ili ukidanje samog koda, bar na ovoj tipi vozila TS.

Sto je jos razocaravajuce za nekoga kome ce se ovo desiti ili se desava a ne zna sta da radi, je to da sam dio i zamjena kostaju oko 220 eura,
      nazalost ali istina.

Rus.

Comment

• kilson
        Moderator
        • 09.10.2004
        • 3216
        • NoviBGD
        • AR 75 GT

Nikola, ako sam dobro razumeo, u samom prijemniku je problem - neki od ljudi su to reshili prskanjem, a s'obzirom da je isti lociran blizu brave, bivao je zahvacen mlazom.

Nisam naveo da ce sama brava imati bolji kontakt sa kljuchem, shto bi bilo zaista debilno.

Comment

• Nikola
          CBC Senator XXL
          • 29.09.2004
          • 975
          • Indjija/Vojvodina

Obrisao sam svoju poruku, jer nisam hteo da pogresim.

Predpostavljam da se kod ocitava bezicnim putem, preko kalema koji se nalazi oko cilindra brave. Proverim pa javljam.
          Zbog toga sam rekao da je prskanje besmisleno.
          .:Cuore Sportivo:.
          Alfa Romeo 145 1.6 Boxer 103HP 96`

Comment

• kilson
            Moderator
            • 09.10.2004
            • 3216
            • NoviBGD
            • AR 75 GT

Tachno tako se i odvija, a prskanje bi trebalo zahvatiti solenoid i plochu zaduzhenu za sabiranje informacija...

Comment

• Nikola
              CBC Senator XXL
              • 29.09.2004
              • 975
              • Indjija/Vojvodina

Ma ne moze nikako sa prskanjem da se dobije nesto. Pre neki dan sam otvarao deo oko volana.
              Aj otvoricu ga sutra opet da opet uyslikam celu "situaciju"
              .:Cuore Sportivo:.
              Alfa Romeo 145 1.6 Boxer 103HP 96`

Comment

Working...
              X