Bolja organizacija zarazenih 156-om.

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • gt junior
    CBC Član
    • 08.09.2005
    • 41
    • NOVI SAD

Bolja organizacija zarazenih 156-om.

Ne bih voleo da popujem posto sam izrazito neaktivan na forumu ali cvrsto obecavam da cu se popraviti.Mislim da bi bilo dobro da mi koji volimo nase 156-ice i polako sticemo i neka iskustva vozeci iste pocnemo da ta iskustva razmenjujemo ,vise pricamo o problemima i postavljamo pitanja i dajemo odgovore koji ce obogatiti i nase druzenje na forumu i dati doprinos klubu u smislu kvaliteta.Tu posebno isticem clanove koji duze vremena voze 156-ice i koji generalno znaju dosta i teorijski i prakticno o problematici nase voljene.
  • Impuls
    CBC Član
    • 28.02.2006
    • 64
    • Vrsac

Svakako

Pozdravljam ovu ideju. 156-ticu imam tek 4 meseca. Nemam nekih problema, na svu srecu, niti ih ocekujem jer je auto kupljen u zaista ekstra stanju. No svaki put kada podignem haubu najezim se. Nije da nemam pojma o motorima i vozilima, ali moja iskustva su vezana za mnogo jednostavnija vozila. Ovde, samo kad bacim pogled na gomilu kablova, konektora, plasticnih kutija "pod naponom", brrr...
    Svakako bi nam svima koristila "database" sa opisom problema i njihovim resenjima. Zasad, nemam sta da prilozim, "samo vas gledam".

Comment

• kilson
      Moderator
      • 09.10.2004
      • 3216
      • NoviBGD
      • AR 75 GT

Ja za pochetak mogu da vas posavetujem, bilo je dosta priche o kupovini i savetima tipa, shta gledati, na shta paziti, cene itd...

Bilo bi dobro na osnovu dosadashnjih postova napravite jedinstven "buyers guide" koji bismo zalepili na vrhu foruma. Kada i ako to odradite, savetovacu vas dalje (ako zafale ideje)...

Samo napred!
      Srpski klub ljubitelja Alfa Romeo automobila

Comment

• gt junior
        CBC Član
        • 08.09.2005
        • 41
        • NOVI SAD

Ja sam moju 156 kupio u junu 05.godine i ovo je spisak delova koje sam promenio do sad:
        1.Bendiks
        2.Termostat
        3.Hladnjak
        4.Prednje gornje viljuske
        5.Prednji lezaj (levi)
        6.Zadnje poprecne viljuske (obe)
        7.Zadnji stabilizatori.
        Mislim da je razlog za ovo dotrajalost delova ,izrazito los put i 17''-ke felne koje sam dobio na autu.

Comment

• gt junior
          CBC Član
          • 08.09.2005
          • 41
          • NOVI SAD

Laki hvala za ideju,u potpunosti je prihvatam.Mislim da bi u okviru ove teme mogli prosirivati iskustva u vezi sa 156-com a to se odnosi na onasanje u voznji,ceste kvarove,redje kvarove,resenja problematicnih situacija,rezervni delovi,tuning,itd.Ja cu biti odsutan destak dana pa se nadam da ce biti konkretnih odgovora kad se vratim.

Comment

• BRABUS
            CBC Senator XXL
            • 15.10.2004
            • 2399
            • London

Ja napisah romane do sad....samo ih treba skupiti. Ako neko ima vremena, i hoce da se pozabavi s tim, samo napred

Videcu ja da spojim to nekako vec.

Tip...trazite temu Alfa 156 2.4 JTD, u njoj je sve napisano. Mada ima i na alfa forumu dosta.

Comment

• bigfoot
              CBC Senator
              • 13.04.2005
              • 224
              • Lower Hutt, New Zealand

Laki ja mislim da kao osnova moze posluziti ova tema gde bi se izbacili odgovori koji se ne ticu saveta o kupovini ili tehnickih karakteristika. Isto tako moglo bi se dodati iz Brabusovih tema par njegovih saveta, i to bi bio super "buyers guide"
              “Alfa Romeo is something special. It occupies a place apart...It is a way of life...”

Comment

• kilson
                Moderator
                • 09.10.2004
                • 3216
                • NoviBGD
                • AR 75 GT

Hajde josh jedan tip: Dakle pronadjite preko search opcije sve teme vezane za 156-icu, npr. u polje za pretrazhivanje ukucate: Alfa and 156 ili za detaljniju pretragu: alfa and romeo and 156 and.......

Otvorite text editor i copy/paste interesantne stavke, posle toga sve to postujte na forumu kao temu. Najbolje bi bilo da to bude klasichan buyers guide koji obuhvata vecinu 156-ica, skoncentrisan na segmente: Shasija, veshanje, motor, eksploatacija, odrzhavanje.

Znachi uvod u svet 156-ica onako kako biste vi voleli i sve ono shto je vas zanimalo. Kako budete dodavali odgovore vezano za model, ja cu editovati taj osnovni chlanak, a posle ga mozhemo zakachiti i na klubski website.

Sada ste vi na potezu.
                Srpski klub ljubitelja Alfa Romeo automobila

Comment

Working...
                X