166 novo pitanje

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • range
    CBC Član
    • 28.09.2006
    • 18
    • Beograd

166 novo pitanje

Dakle, namerio sam se na 166 2.4jtd. Gledao sam u ac-autu, presla oko 160000, unutra fino ocuvana i daju je za 11000. Isao sam i kod Dejana, medjutim rekao mi je da nesto nece da uvozi dizelase vise, teze se prodaju, itd, a i meni se nesto ne narucuje auto na slepo. Moje pitanje je na sta treba obratiti paznju pri kupovini 166, i uopste da li je ovo velika kilometraza za alfu.

Hvala!
  • Ljuba
    CBC Član
    • 05.05.2006
    • 62
    • ljuba

Koje je godiste auto? Ako je 2001-2002 cena je previsoka... Procitaj na temi Alfa virus iskustva onih koji je poseduju...
    ps: Ja sam moju kupio kod Dejana, budi strpljiv i pazljivo biraj...

ALFA... NO COMMENT, JUST RESPECT!!!

Comment

• range
      CBC Član
      • 28.09.2006
      • 18
      • Beograd

2003. godiste. Kazem, bio sam kod Dejana i on je u fazonu da ce da uvozi samo 2.0TS, kao zbog registracije i slicno... Razmisljao sam o 2.0 motoru, ali on se ne isplati sa kilometrazom vecom od 20000, a plin necu ugradjivati. Inace ona alfa koju Dejan vozi je mrak, samo sto on prica da je ne prodaje...
      Pa bas zato pitam kako prepoznati da li je trap u dobrom stanju (to je ono sto sam ovde procitao da je nocna mora), i slicne neke znake opste pohabanosti automobila...
      A ova u ac-autu mi se svidja zato sto su im svi automobili u stanju kakvom su verovatno i kupljeni (ko je video 147 ili lagune na tom placu zna o cemu pricam), nisu nalickani i sl. Drugo ovo je realna kilometraza, one koje dolaze 2001 godiste, a presle 80000, malo mi je sumnjivo (ne kazem da je nemoguce, ali sumnjivo da). I zato pitam sta da ocekujem od relativno mladog auta sa tolikom kilometrazom...

Comment

• Ljuba
        CBC Član
        • 05.05.2006
        • 62
        • ljuba

Evo ti jedan koristan savet, uzmes auto na probne table (3 dana) i posetis Deshin servis za Alfe da ti covek procita pravu kilometrazu (alfa 166 od 2001 ima odomer koji belezi pravu kilometrazu) i pregleda auto. Za trap svrati kod Kulica (trazi Brku) jedan od boljih majstora i ako ti on kaze da je ok (mislim da je auto u osi da nije sje..an most itd) onda si miran. Ja nazalost ne mogu da ti dam neki drugi savet jer za sada nisam imamo intervencije na kollima osim promene ulja i filtera (auto je presao 44000 km).
        Pozdrav...

Comment

• range
          CBC Član
          • 28.09.2006
          • 18
          • Beograd

Bas ovakav odgovor mi je i trebao! Hvala puno

Comment

• range
            CBC Član
            • 28.09.2006
            • 18
            • Beograd

Evo kupovina se priblizila . Odustao sam od dizela i namerio se na 2.0. Posto sam bio kod Dejana i rekao mi je da nece narucivati skoro, tako da sam malko vrteo oglase. Nasao sam 2002, tamno plavu Progression sa kozom, presla 105000, 8500e. Koliko sam ja video auto je fenomenalno ocuvan i posto sam sad prvi put provozao alfu video sam, tj cuo, koji je to zvuk koji svi pominju.
            Ja na auto nemam nikakvih zamerki, samo dve stvari koje sam primetio. Prvo, svetli mu lampica za rucnu, tip je rekao da verovatno fali ulje, i to me ne brine jer racunam da ce majstor da vidi da je tako ili nesto drugo. Drugo je kad motam volan u voznji, ima neki zvuk... kao krckanje, ali nije zvuk kao recimo viljuska kad se cuje....
            Ajde ako nekom ovo znaci vise nego meni (mada ionako sutra uzimam probe i vozim kod Dese ove nedelje) neka napise, i naravno ako na jos nesto treba da obratim paznju.

Comment

• GT
              CBC Senator XXL
              • 01.12.2006
              • 337
              • Beograd

Originally posted by range
              Razmisljao sam o 2.0 motoru, ali on se ne isplati sa kilometrazom vecom od 20000, a plin necu ugradjivati.

Twin Spark je VRH, video si i sam! Mozda malo slabasan za taj auto, po meni 2.0 V6 Turbo, ali i taj je odlican!

Samo ti idi kod Deshe i nista ne brini, sve ce ti on reci i posle si miran!

Inace to je odlicna cena, a taj sa 160 000 i tom cenom, to je preskupo!

Samo polako, za taj novac naci ces odlican primerak!
              "Driving an Alfa Romeo is not like driving an ordinary car in an ordinary context. It is pure driving desire turned into a car which is also the expression of one's personality. When you are in the driving seat, your hands on the leather steering wheel, you are at one with your Alfa Romeo: the road before your eyes, the tyres's grip on the road, your heart beating at the same rpm of your engine."

Comment

• range
                CBC Član
                • 28.09.2006
                • 18
                • Beograd

Odustao sam od dizela skroz. Skup za registraciju, mnogo vece kilometraze nego kod benzinaca... Racunam da 12l po gradu mogu da platim, pa sam definitivno resio 2.0. A ovo da je slabasan.... prelazim sa dizela koji do 100 ubrzava 18sec, pa mislim da ce mi ubrzanje sa ovim motorom biti vise nego dovoljno .
                Ajd videcemo sta ce majstor da kaze pa pisem dalje, nego palo mi samo na pamet da li ima nesto jos da se vidi na prvi pogled sto sam ja propustio...

Comment

• dekideki
                  CBC Senator XXL
                  • 26.07.2005
                  • 1914
                  • Beograd

razmisli o ugradnji gasa jos jednom. (eto ti ga Ljuba sa iskustvom )

166 je vrh. odlican izbor. samo napred!

ajde obraduj nas sa prezentacijom uskoro...

dobrodosao medju odabrane
                  .

Comment

• Ljuba
                    CBC Član
                    • 05.05.2006
                    • 62
                    • ljuba

Odlican izbor, slazem se da je 2.0 V6 Turbo bolje resenje ali bices zadovoljan i sa 2.0 TS-om. 12 litara je potrosnja po gradu u normalnim uslovima, zimi ide na 14 sa klimom... Naravno ako planiras ugradnju plina racunaj za 13 litara u normalnim uslovima , zimi 15... neka ti Desha proveri komplet auto... Sto se tog zvuka tice, najverovatnije je letva volana... Kazu da im je to boljka, ja za sada nisam imao problema sa tim.
                    PS: dobro proveri auto pre kupovone, odrzavanje nije jeftino... Pogotovo vesanje.

Comment

• acvetko
                      CBC Početnik
                      • 05.12.2006
                      • 5
                      • BGD-Cukarica

alfa 166 2.4jtd je proglasena za najbolju kupovinu odnos cena-kvalitet,itd.Moj prijatelj mislim da zna komsija Ljuba je pre mesec prodao istu u fulu bez xenon-a 2002 za 9.500.Informacije radi menjani su svi kaisevi i spaneri zupcasti-radialni+gornje viljuske sa rukama 670 eura.Ako te interesuje bice uskoro na prodau 156 sportwagon sa istim motorom, kraj je 2002 i restilizovana je iznutra.Bice slike uskoro.

Comment

• Dexy
                        CBC Član
                        • 11.08.2005
                        • 66
                        • Belgrado

vozio sam 166 2.4jtd vise puta, auto je sjajan, jedinu zamerku koju imam jesu dimenzije meni je auto prevelik i "buka" tj. tisina u autu, jel se nista apsolutno ne cuje

@acvetko - slucajno znam momka koji je kupio 166 koju si opisao, auto je zaista perfektan
                        Virus ALFA+

Comment

• acvetko
                          CBC Početnik
                          • 05.12.2006
                          • 5
                          • BGD-Cukarica

Bankar u banci intesa crn visok decko, alfa je boje bledo zeleno.
                          Dexy?

Comment

• range
                            CBC Član
                            • 28.09.2006
                            • 18
                            • Beograd

I meni je letva volana pala na pamet kada sam cuo zvuk... Zakazao sam servis za sutra i to mi je glavna provera auta, nemam (ne znam) ja tu sta da gledam.
                            Inace, meni se svidja samo 166, ne bih uzimao 156 uopste. A ako Desha kaze da auto nije bas nesto, mislim da skroz odustanem od kupovine polovnih kola. Ljudi to je meni neopisiv smor, obisao sam 20 automobila i stvarno mi je muka od toga.

Comment

• GT
                              CBC Senator XXL
                              • 01.12.2006
                              • 337
                              • Beograd

Onda odustani odmah!
                              "Driving an Alfa Romeo is not like driving an ordinary car in an ordinary context. It is pure driving desire turned into a car which is also the expression of one's personality. When you are in the driving seat, your hands on the leather steering wheel, you are at one with your Alfa Romeo: the road before your eyes, the tyres's grip on the road, your heart beating at the same rpm of your engine."

Comment

Working...
                              X