drugar je nasao motor iz fiata punto 1,covek kaze da je motor 1.6 i 91god,e sad koliko je mogao da provali nema nigde karakteristike tog motora, cak nije siguran dal postoji taj motor u puntu 1 i ako postoji jel isti kao jugov 1.1? kako da provalimo bez otvaranja dal je to 1.6 ili neki manji motor?
FIAT PUNTO 1
Collapse
X
-
verovatno je punto kabrio posto je taj motor isao u doticni
Jackie Stewart jednom je pitao Davida Purleya (legendarno hrabrog vozača koji je, smatra se, preživio najveću G-silu u povijesti čovječanstva) gdje točno koči prije određenog S zavoja. Purley ga je začuđeno pogledao:
- Kako to misliš, kočim?
-
-
Originally posted by zoranbg176A9.000 je motor od 1600ccm koji je isao u punta 1.
ima 90ks(65kw).Jackie Stewart jednom je pitao Davida Purleya (legendarno hrabrog vozača koji je, smatra se, preživio najveću G-silu u povijesti čovječanstva) gdje točno koči prije određenog S zavoja. Purley ga je začuđeno pogledao:
- Kako to misliš, kočim?
Comment
-
-
Re: FIAT PUNTO 1
Originally posted by Rastamanijakkaze da je motor 1.6 i 91god.?!? Punto i ova godina nesto ne idu ... da nije iz Tipa ?
@Rastamanijak,vidi ovde:
Ako ti ovo ne pomogne onda da ga ...
p.s.
@civi,isao je i u Punta Sporting.
Comment
-
-
Re: FIAT PUNTO 1
Originally posted by FlavioPOOriginally posted by Rastamanijakkaze da je motor 1.6 i 91god.?!? Punto i ova godina nesto ne idu ... da nije iz Tipa ?
@Rastamanijak,vidi ovde:
Ako ti ovo ne pomogne onda da ga ...
p.s.
@civi,isao je i u Punta Sporting.
Jackie Stewart jednom je pitao Davida Purleya (legendarno hrabrog vozača koji je, smatra se, preživio najveću G-silu u povijesti čovječanstva) gdje točno koči prije određenog S zavoja. Purley ga je začuđeno pogledao:
- Kako to misliš, kočim?
Comment
-
-
mislio sam da se taj 90 elx nije zvao sporting, okJackie Stewart jednom je pitao Davida Purleya (legendarno hrabrog vozača koji je, smatra se, preživio najveću G-silu u povijesti čovječanstva) gdje točno koči prije određenog S zavoja. Purley ga je začuđeno pogledao:
- Kako to misliš, kočim?
Comment
-
-
Naravski,OK.
Bila su 2 modela,Sporting i 90ELX.Ista mashina,druga oprema.Po katalogu,vrlo mala razlika u 0-100km/h,ostalo isto,.
@rastamaniak,jesi li pogledao link sto sam stavio?Imas detaljno oko tih motora.Ako si mislio,da li taj motor moze u Yuga ... treba da moze al' procesljaj malo CBC ili YFC za detalje.
Comment
-
-
Ja mislim da je "Sporting" imao FIRE 16v 1,2 od 85ks, a "90" stari 1,6 8v i 90ks. Mislim da upravo na taj 1,6 "pasuje" ventilska glava od 1,4 turbo. Znaci da bi se, uz dosta petljancije, dao napraviti jedan opasan 1,6 turbo(\__/)
(='.'This is Bunny. Copy and paste Bunny into
(")_(") your signature to help him gain world domination.
http://www.flickr.com/photos/rubinjoni/
Comment
-
-
@rubi,imas pravo za Sporting 1.2 16 ... ali prvi modeli Sportinga su bili 1.6 SOHC i nisu bili FIRE dok 1.2 vec jeste.Taj 1.2 16V je,jednovremeno,u Puntu zamenio 1.6 8V a iz Lancia Y izbacio onaj krsh 1.4 12V.
Glava 1.4 TB verovatno pashe na blok 1.6 (po pitanju gadjanja srafova itd.) ali ... sumnjam da se tako lako pravi Turbo mashina.Pitanje je i kako bi ta glava odradjivala,sobzirom da TB ima 80,5 cilindre a 1.6 86,4 mm ...
Zanimljiva ideja ...
Comment
-
-
Nisam rekao da ce da bude lakoDovoljno je da pasuju usisna i izduvna (tu je vec ohoho usteda u poslu), onda se na postojecoj glavi radi... Jaci srafovi i dihtung glave, odgovarajuci ventili i bregasta - ne znam da li turbo glava ima neko specijalno bolje hladjenje (osim sto su sami ventili sa natrijumskim jezgrom). Morala bi malo da se smanji kompresija - ili deblji dihtung, ili da se "liznu" klipovi. Verovatno bi najveci problem bio samo programiranje ECU, ali, koliko vidim, nude ljudi interfejs sa Weber-Marelli - vredi probati. Jos da se neko "ispruzi" za dyno sa kocnicom
(\__/)
(='.'This is Bunny. Copy and paste Bunny into
(")_(") your signature to help him gain world domination.
http://www.flickr.com/photos/rubinjoni/
Comment
-
-
PA imamo popust za taj dyno?Jackie Stewart jednom je pitao Davida Purleya (legendarno hrabrog vozača koji je, smatra se, preživio najveću G-silu u povijesti čovječanstva) gdje točno koči prije određenog S zavoja. Purley ga je začuđeno pogledao:
- Kako to misliš, kočim?
Comment
-
Comment