Alfa - jos problema i pitanje u vezi goriva..

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • NemanjaNS
    CBC Veteran
    • 26.10.2004
    • 121
    • Novi Sad

Alfa - jos problema i pitanje u vezi goriva..

U drugoj diskusiji sam vec rekao da je alfa kod majstora vec duze vreme (tj raskopali su ulicu dok je bila prekoputa radionice, sad je konacno sredjeno ali kada sam dosao da preteram auto u radionicu - mrtav.. Otkljuca centralna i kod-kljuc nije pravio probleme ali auto samo vergla i ne daje znake zivota, nikako da krene sa radom..)
    Ispostavilo se da je kompjuter crkao skroz (ono sto je brljao sa ler-gasom je verovatno bilo "minut-pred-smrt") sada je valjda onaj glavni ECU chip otkazao a na svu srecu deo sa kodom je ostao ceo tako da nema potrebe za menjanjem kljuceva i brava.. Nov kompjuter je oko 1380eur i hteo sam da padnem kad mi je rekao, ali na svu srecu uspeo da nadje havarisanu alfu i polovan komp. pa je "prepakovan" deo sa kodovima tako da postojeci kljucevi rade, za koji min idem tamo pa cu znati sta je sa podacima o kilometrazi itd (moja je presla 118.000 nadam se da nece sada pisati 250-300k)
    Jos jedna stvar (moj majstor poludeo kada je video) je sto su me iz Stojanov servisa pustili iako je na neki nacin u karter otislo preko ~1.5l benzina, ulje razredjeno i smrdi na gorivo.. (ja sam kontolisao pre nekoliko dana, sve ok, bio tamo u servisu na zameni usisnog creva, a posle toga se nivo ulja povecao skroz preko gornjeg markera)..
    Siguran sam da sam jos neke sitnice preskocio al to cu kasnije,
    zanima me samo (sada su mi i on i taj elektronicar sto je prepakovao komp) rekli da bih trebao da sipam super a ne bezolovni jer nemam katalizator. Vec je bila rasprava ali mi i dalje ne ide u glavu zasto oni tvrde ovako? Siguran sam da svet nije presao na bezolovni samo zato sto je izmisljen katalizator..
    Jedan klik u Photoshopu i vec smo spremni za Evropu..
  • Nikola
    CBC Senator XXL
    • 29.09.2004
    • 975
    • Indjija/Vojvodina

Jesu li ustanovili zasto je crkao ECU?
    Kako znaju da se opet tako nesto nece ponoviti?
    To je elektronika i to retko crkava iz cistog mira....
    Sipaj i dalje bezolovni bez obzira sta majstori kazu.

Inace, nesto su mi mnogo sumnjivi ti majstori kod kojih vozis Alfu.

Moj cale vise od 5 godina nije mogao da nadje valjanog majstora za Alfu u NS-u, sledecih 6 godina je, istina nevoljno, vozio u Amag u BG-u. Mozda to nesto znaci....ne znam nisam pametan
    .:Cuore Sportivo:.
    Alfa Romeo 145 1.6 Boxer 103HP 96`

Comment

• Sasha
      CBC Senator XXL
      • 04.10.2004
      • 4126
      • Novi Sad

Originally posted by NemanjaNS
      Jos jedna stvar (moj majstor poludeo kada je video) je sto su me iz Stojanov servisa pustili iako je na neki nacin u karter otislo preko ~1.5l benzina, ulje razredjeno i "mirise neugodno" na gorivo.. (ja sam kontolisao pre nekoliko dana, sve ok, bio tamo u servisu na zameni usisnog creva, a posle toga se nivo ulja povecao skroz preko gornjeg markera)..
      ja sam vise puta upozoravao da kod stojanova ne bih odvezao auto i da je poslednji servis na svetu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Pa meni nisu znali da nasteluju paljenje na 164-ci,a kamoli nesto drugo fuseri najgore vrste!!!!!!!!!!!!!!!!
      www.arcs.org.rs/forum

Comment

• NemanjaNS
        CBC Veteran
        • 26.10.2004
        • 121
        • Novi Sad

ma u NS alfa servise vise ne idem ni u ludilu (od kada sam cuo vase preporuke i nisam isao - osim tog usisnog creva koje sam vec bio porucio). Majstor kod koga je sada je VW/Audi servis, ali mislim da ce ga srediti. Na kraju krajeva auto nije bio u voznom stanju (tj bio je super ali je stigao do toga u roku od mesec dana), sada ce biti sredjen i sledeci put kad nesto pocne da klepece doci cu u BG..
        Zao mi je sto sam uzeo auto '98 koji me je na kraju (i pored temeljne kontrole ovlascenog servisa pre kupovine) izasao kao auto '00.
        Lista promenjenih stvari stize sutra..

Comment

• maki
          CBC Senator XXL
          • 03.10.2004
          • 878
          • Budva, CG

Ako je to taj motor 1.8 TS, ljudi se redovno zale na elektroniku. Sto se tice bezolovnog i supera,sipaj bezolovni,nema veze imas li katalizator ili ne,ako sipas super upropastices brzo motor jer je super "jaci" od bezolovnog koji se sipa na nasim pumpama
          HSD - MAN B&W 77600PS x 104 RPM

Comment

• NemanjaNS
            CBC Veteran
            • 26.10.2004
            • 121
            • Novi Sad

sad sam dosao iz grada, malo pod cugom (ne vozim pa mogu ) pa mi nemojte zameriti ako bude gresaka u kucanju...
            bio sam kod majstora veceras, servis ce biti 870eura plus pumpa za gorivo (sve je sredio i nastelovao ga da radi super ali se posle par minuta culo zujanje i poceo da varira sa obrtajima na leru..
            ono sto je maki rekao je 100% tacno, prevrnuo sam sve arhive alfinih foruma koje sam nasao i ispada da je 156tica pre polovine '99 jednostano nedoradjena.. npr kompjuter pre polovine '99 se skroz izgubi i dovede motor do trokiranja ako mu lambda sonda posalje informacije koje su samo malo izvan "idealnih" tolerancija.. svi noviji sve te pogresne informacije ignorisu i rade prema nekim granicim vrednostima.
            Na Nikolino pitanje nemam 100% tacan odgovor, jer je bilo nekoliko faktora koji su mogli uticati na ECU.. da li je jedan od njih izazvao kvar ili njihova kombinacija, nemam(o) pojma.. masa je bila pogresno vezana (ili otkacena) na jednom mestu, dve zice (jedna ne znam od cega je, a druga je od senzora suvozackog sedista (da li neko sedi ili ne, verovatno za airbag)) su bile naknadno ponovo uvodjene (van glavnog buzira), mada ne bi trebale da budu u vezi sa ovakvim kvarom, akumulator je slab, sada sam stavio bosch (taman pred zimu)..
            Gorivo je u karter izgleda progurao kroz karike, i to sve verovatno jer jedan od releja (ili jedan jedini relej, nisam siguran za postavku) koji su u vezi sa diznama i svecicama nije radio kako treba (moguce da nisam bas sve formulisao dobro, gimnazijalac )
            overall - nije mi (jako) zao ulozenih para, sada ce me alfa izaci oko 150eur vise od proseka iz oglasa (dobio sam je za dobru cenu jer je proslom vlasniku povoljno uleteo mercedesov kombi Vito), a ipak znam sta je na autu uradjeno i u kakvom je stanju sada.. Moram od sada u Amag ili kod sadasnjeg vw majstora, a ostale izbegavati u sirokom luku..
            Ovoliko petljanja mi je zaista dosta i ako u skorije vreme opet nesto crkne dizem ruke i vracam se na neki korado ili jedan audi B4 kabrio koji bi uskoro mogao biti na prodaju..
            overall - ja nemogu da vam opisem osecaj posle kupovine alfe, kada sam se vracao iz sapca preko miseluka i kada sam je prvi put isterao na 7000 obrtaja.. kez od uva do uva, zalepljen na sediste, neopisiv zvuk visokih obrtaja (slican onim formulama sa euro-sporta ) ali sa basom, bele crte na putu prolecu, fantazija.. i naravno izgled i spolja i unutra, do sada nisam video lepsu tablu i gomilu sitnica.. a sa druge strane stoji izreka za alfu da kada pocne da se kvari - ni bog je nece sastaviti..
            nije meni problem ako ona trosi 12-13 litara (usput, pitanje za alfiste, jeste razmisljali zasto govorimo u zenskom rodu, gledam i engleze, svi su na "she" sa svojim autom ) ali 22 litre (koliko sam zadnji put izmerio) za motor 1.8 je u svakom slucaju previse (imajte na umu da su mi u servisu rekli "ma teraj samo, auto je ok"). u NSu je glavni problem nedostatak servisa, a ne alfa sama po sebi.. u nekom postu od 156V6 sam video podatak od 18lit/100km u gradu.. Strasno.. ali bi njegova alfa mogla da pravi krugove u rikverc oko moje, za koju u najvecem servisu kazu da je utegnuta. (zavrsavam post dok ne pukne explorer)

Comment

• NemanjaNS
              CBC Veteran
              • 26.10.2004
              • 121
              • Novi Sad

(nastavak, nadam se da ne gnjavim previse)
              zaboravio sam da kazem oko pumpe za gorivo.. kod vadjenja sam se razocarao malo u alfu (njena resenja) jer je potrebno skinuti tapacirung gepeka, zadnje sediste i tapacirung ispod, metalni poklopac (svaki deo ima razlicite srafove, imbusi, 13tice itd) i onda se izvadi pumpa sa plovkom.. pumpa jeste otkazala, cim se zagreje ne radi uopste a na hladno pocne lepo ujednaceno da zuji prvih 10sec a onda poludi (kao moj mixer za nescafe i pocne bukvalno da pisti, na ko zna koliko obrtaja.. prema stranim forumima, ovo je isto veoma cest problem kod alfi, mada se najcesce zale bugari i nama slicni kod kojih je gorivo lose (na situ kod pumpe je bila gomila onog izuzetno sitnog crvenog peska, koji nekako prodje kroz sito koje cak ni vodu ne propusta)..
              Uglavnom, sada ne bi trebalo da ima STA da crkne na autu, trap je i bio utegnut, sada sam i struju i motor sredio i nadam se da cu bar neko vreme moci da se vozam i uzivam na miru..
              Sutra bi konacno trebali ovi iz BackaPUT-a da zatrpaju ulicu tucanikom pa da mogu i da isteram i provozam auto. (cisto podatak da opravda moja premisljanja za onaj audi ili korado, za istu lovu na bilo kojem od dva VAG-a sam mogao uraditi generalnu i komplet kocnice npr, a verujte mi da ni utegnuta alfa (ne racunam 2.5 jer se nisam vozio u njoj) ni u teoriji ne moze da se odlepi od npr corrada u solidnom stanju (znam da Milan/BRABUS moze ovo da potvrdi)
              P.S. sada vidim da bih trebao da sklopim neki mali sajtic sa cestim problemima alfe156 TS posto sam ih dosta skupio..
              P.S.2 - za sashu - nikako da postujem u tvoju temu, fenomenalna ti je alfa

Comment

• Nikola
                CBC Senator XXL
                • 29.09.2004
                • 975
                • Indjija/Vojvodina

Svako ima svoje misljenje, i iskustvo. Ja o alfi ne razmisljam tako. 15 godina, i nijedan kvar koji je onemugucio voznju.
                Mozda je ipak stvar u majstorima, i predhodnom vlasniku, tj. odrzavanju auta.

Comment

• NemanjaNS
                  CBC Veteran
                  • 26.10.2004
                  • 121
                  • Novi Sad

Slazem se Nikola, ali verujem da me nije tesko razumeti - imam auto 3 meseca (iako sam bio zagoreli VWovac pao sam na ovu alfu ), i od ta 3 meseca, 2 meseca provodim u obilasku majstora. Onaj prvi mesec je bio savrsen i kada bi tako nastavilo - ne bih je menjao nizasta (i sada stojim iza toga da mi ni jedan auto pribliznog godista nije tako dobar), ali ova dva kasnije, uzas..
                  Izgleda da jeste problem u odrzavanju pre mene, jer je cak i npr jedna od dzeksni davaca za ler bila NA SILU ugurana naopacke! neverovatno. i da to niko u servisu ne primeti..
                  Zaboravio sam da kazem, auto je bio prilicno mrtav pre 3000obrtaja (cak je ponekad trzao na 2700-2900, sto je 99% pumpa kriva), i nadam se da ce se cela slika izmeniti sad kad ga provozam sa svim novim delovima.. Javljam za koji dan
                  (u onim postovima gore verovatno sva ova pesacenja, smrzavanja i voznje busom i taxijem govore iz mene

Comment

• BRABUS
                    CBC Senator XXL
                    • 15.10.2004
                    • 2399
                    • London

E, Nemanja, citam ovo sto si napisao i bas mi krivo, znam kolko ti bilo drago da uzmes Alfu . OK, nadam se da ce posle da bude sve uredu.

a verujte mi da ni utegnuta alfa (ne racunam 2.5 jer se nisam vozio u njoj) ni u teoriji ne moze da se odlepi od npr corrada u solidnom stanju (znam da Milan/BRABUS moze ovo da potvrdi)

Potvrdjujem A ona V6 nebi mogla da se drzi sa VR6 Corradom....jao, samo kad se setim onog Borkovog kakav je zvuk imao

Comment

• Nikola
                      CBC Senator XXL
                      • 29.09.2004
                      • 975
                      • Indjija/Vojvodina

Momci momci, cutacu ovaj put

Inace Nemanja, kad kupis auto, a ne znas od koga si ga kupio, prvo sto uradis je da ga detaljno pregledas i istestiras, ako to nisi uradio pre kupovine. Onda kad ustanovis sta mu ne valja, odma to ispravis u najkracem mogucem roku. Posle te glava ne boli

Comment

• maki
                        CBC Senator XXL
                        • 03.10.2004
                        • 878
                        • Budva, CG

sad sam dosao iz grada, malo pod cugom ....
                        bio sam kod majstora veceras, servis ce biti 870eura plus pumpa za gorivo
                        nije ni cudo sto si pod cugom , za 1000 eura bi mogo da kupis solidan vr6 motor sa sve elektronikom ,eto ideje,kupis vr6 motor i ubacis u alfu,i imas dobar motor i dobar dizajn

Comment

• Sasha
                          CBC Senator XXL
                          • 04.10.2004
                          • 4126
                          • Novi Sad

P.S.2 - za sashu - nikako da postujem u tvoju temu, fenomenalna ti je alfa
                          Hvala,bas mi je zao sto ti se sve ovo izdesavalo ! I ja sam se par dana vozio volvom,ali mi na pamet nije palo,cak ni podsvesno da menjam alfu
                          Brabus,iako je korado jedini vw koji mi se svidja,ovo sto si rekao,nisam VIDEO
                          Maki,vw motor u alfi=Andjelina Joli sa srcanom manom
                          www.arcs.org.rs/forum

Comment

• Nikola
                            CBC Senator XXL
                            • 29.09.2004
                            • 975
                            • Indjija/Vojvodina

Originally posted by maki
                            ...kupis vr6 motor i ubacis u alfu...

Originally posted by Sasha

Comment

• maki
                              CBC Senator XXL
                              • 03.10.2004
                              • 878
                              • Budva, CG

Originally posted by Sasha
                              Probaj jednom neki vr6 2.9 (190 ks) pa da vidis sta je "srcana mana"

Comment

Working...
                              X