Uzmi kad budesh imao vremena, prelistaj teme koje sadrzhe vishe strana u odeljku Area Servizio Squadra Corse. Naci cesh dosta interesantnih stvari...
Potrosnja ulja
Collapse
X
-
-
Originally posted by VRBASANINI jos jedno pitanje koliko fabricki staje ulja u 145. 1.4 tsne znam tacan podatak (4-5l) jednostavno kupis 5l ako treba da dolivas i to je to...
Comment
-
-
A mozes da gledas to i ovako..dok god ti je ulje u normali znaci izmedju minimuma i maximu u jednom servisnom intervali nereba dizati nikakvu paniku...sto znaci da ako dodjes na zamenu ulja a a ulje je na minimumu to znaci da je uglavnom 1l potrosio sto je ok...ipak su to Alfe, koje trose ulje, i koje su presle odredjenih 100k hiljada kilometara...jedino sto mozes je da promenis ulje..da probas sa selneim HPX koja je isto sintetika..ali je predvidjena za motore koju su presli malo vise..pa da vidis kako ce onda da se ponasa potrosnja.
Comment
-
-
Pozdrav!
pre dve nedelje sam bio u servisu radi zamene cilindra kvacila....i tada mi je majstor koji je ovlasteni serviser a ujedno i bivsi vlasnik moje Alfe rekao da je dosuo oko pola litre ulja....posto sam od nedavno vozac Alfe, nisam izdrzao da ga ne pitam da li je to normalno ili mi auto polako umire....rekao mi je da kod TS motora to nije nista jer sam od prosle zamene presao preko 6000 km...... a poucen savetima koje sam ovde procitao spremam se za novu zamenu ....
Comment
-
Comment