POMOZITE OKO ALFE 145

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Dr.MoRo
    CBC Član
    • 27.11.2006
    • 31
    • Vrbas

POMOZITE OKO ALFE 145

Pre tačno 4 meseca sam od oca dobio na poklon alfu 145 14 TS 1997 godiste,otac nije nesto posebno vodio brigu o automobilu dok ga je on vozio,mislim redovno smo menjali ulje i male servise ali nista vise od toga ono po principu njegovom vozi dok nestane.Ja sam sada uzeo automobil u svoje ruke i tu tek nastaje problem odakle krenuti.
    Najveci problem mi je plin koji je ugradjen pre dve godine u EURO GAS-u u Subotici i radio je dobro do pre nekih 4 meseca kada mi je detonacija razbila kutiju filtera vazduha,koju sam ja zavario kod nekog plasticara ali ponovo posle nedelju dana detonacija i ponovo puce kutija.Sad mi auto radi kao kamion i na plin i na benzin,na benzin jos losije nego na plin kao da se gusi,pored toga pali mi se i lampica dizni na komandnom kompjuteru.Ja ponovo nisam vario filter vazduha on nekako stoji nemam vise snage da idem kod majstora svi su mi se zgadili gde god odem niko nepoznaje alfe,ko zna sta joj je,sto si to kupovao i razni pametni komentari.Pokusao sam i na kompjuter da je prikljucim u KULI kod nekog LAUSEVICA ali nikakav papir mi nije dao samo gledo jedno 15 minuta u motor prikljucio je trazio neki program pa mi reko nemam ja program za nju to je sto posto protokomer ili lambda sonda 1000 dinara MOLIM,znaci lopov.Kad zovem ljude iz servisa za plin kad cuju da je ALFA nece ni da je pogledaju,kad zovem u neke servise kad cuju da ima plin,a da nije fabricki nece da je pogledaju.Sad ja vas MOLIM da ako znate dajte mi neki savet gde makar da odem da pregledam auto ko mi moze pomoci vec sam ocajan sto se tice majstora.HVALA vam UNAPRED i izvinite sto sam ovoliku poruku iskucao.Ja sam IVAN iz Vrbasa eto cisto da se predstavim posto sam novi.HVALA
  • bojanTI
    CBC Senator XXL
    • 04.01.2006
    • 870
    • Pancevo

http://www.cannonballforums.se/viewtopi ... 776#197776

Predstavi se ovde, sve po redu kako valja i trebuje, pa polako resice se i tvoj problem!
    In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.

Comment

• dekideki
      CBC Senator XXL
      • 26.07.2005
      • 1914
      • Beograd

dobrodosao!

*imas odlican auto ko drukcije kaze klevece i laze
      *ko ti je ugradio venturi na platicnu granu taj nek ti sad ugradi novo plasticno kuciste, prosto je.

kad zavrsis s tim, idi kod valjanih majstora za gas da ti to srede (a pre toga ga sredi da radi na benzin 100% ok, naravno. nemoj njih da smaras i oko toga). preporuka za majstore:

moja licna preporuka: AC Rasic, Beograd ili Dora, NS pa koji ti je blizi. naci ces i jednog i drugog na ovom forumu, obojica su bogovi sto se tice gas-a a i Alfisti su pri tom!

pa polako. sve ce se srediti, i vozices Alfu na gas sve u 16
      jos jednom, sredi je prvo sto se tice benzinskog dela 100%, potrazi preporuke kluba za majstore u tvojoj blizini...

srecno
      .

Comment

• Bane
        CBC Senator XXL
        • 30.05.2006
        • 344
        • Konjarnik Bg

koliko sam shvatio auto ti na benzinu radi ok.
        a sto se tice plina na forumu imas temu autogas pa malo pogledaj pre nego sto nesto napises nacices sigurno neciji post koji je imao iste ili slicne probleme.
        Vodeci majstori za plin IvanT(BG) i Dora(NS) savetovao bih ti da vidis ko ti je blizi i uputis se kod nekog od njih.
        Jos jednom dobrodosao i da te auto sluzi sto bolje.

pozdrav

Comment

• Nikola
          CBC Senator XXL
          • 29.09.2004
          • 975
          • Indjija/Vojvodina

@dekideki, da ne unosimo zabunu coveku. Nisam siguran da njegov auto ima plasticnu usisnu granu. Cak sam skoln misljenju da je grana metalna. Ekslplodiralo mu je plasticno kucite filtera za vazduh.

@Vrbasanine: u kakvom su stanju kablovi na autu? Da li znas kada su poslednji put zamenjene svecice? Ako su kablovi u losem stanju, a prvo ciljam na njih, odmah ih menjaj (pre nego odes do majstora za plin). Isto vazi i za svecice.
          .:Cuore Sportivo:.
          Alfa Romeo 145 1.6 Boxer 103HP 96`

Comment

• Dr.MoRo
            CBC Član
            • 27.11.2006
            • 31
            • Vrbas

Auto je presao 178.000 kilometara sat nije vracan,sigurno imam servisnu knjizicu iz nemacke do dana kad je dovezen.Ja sam pre 6.500 kilometara menjao svecice i kaiseve selenia ulje i tako manji servis ali nisam menjao kablove(ja sam na njih posumljao),ali sam zvao auto-italiju u Novi sad i on mi kaze da komplet kablova kosta 250 eura(jel mogu polovni da se stave).Inece auto mi neradi ni na benzin slabo vuce.Taj momak Dora (Ns) jel ima neko njegov broj telefona da se njemu obratim da vidim dal bi primio moj auto na pregled.Hvala unapred

Comment

• Ivvan
              Moderator
              • 29.09.2004
              • 1574
              • Nis
              • SAAB 9000

www.autogas.rs

Turbos make torque,and torque makes fun

Comment

• Nikola
                CBC Senator XXL
                • 29.09.2004
                • 975
                • Indjija/Vojvodina

Ako ne bude hteo da te primi, reci da smo te mi odavde poslali
                .:Cuore Sportivo:.
                Alfa Romeo 145 1.6 Boxer 103HP 96`

Comment

• Dora
                  Nadzornik!!!
                  • 24.10.2004
                  • 17451
                  • Novi Sad
                  • FIAT

452 739 nazovi pa dodji da vidimo šta se može uraditi. . .
                  UBR fala za ono momak
                  Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Dr.MoRo
                    CBC Član
                    • 27.11.2006
                    • 31
                    • Vrbas

Javicu se HVALA

Comment

• Dora
                      Nadzornik!!!
                      • 24.10.2004
                      • 17451
                      • Novi Sad
                      • FIAT

I ja tebi
                      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• *IvanT*
                        CBC Senator XXL
                        • 30.01.2005
                        • 3234
                        • Srbija, Beograd, Kara

E, deda...deda!
                        http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• bojanTI
                          CBC Senator XXL
                          • 04.01.2006
                          • 870
                          • Pancevo

Tog sto ti je rekao da su kablovi 250 eura nemoj vise da slusas! Mozda zajedno sa svecicama...

Vrlo je moguce da je protokomer vazduha zbog detonacije, a i lambda sonda!
                          Inace kao sto su ti rekli, prvo osposobi auto da radi savrseno u svom osnovnom obliku i stanju, znaci na benzinu! E tada krenes redom, prvo struja pa sve ostalo!

Moj ti je savet da dobro procesljas forum, dobro se upoznas sa Alfom i njenim karakteristikama i problemima, tada ce ti sve biti mnogo jasnije i lakse da sagledas probleme!

Klasicno vagenovsko ispiranje mozga... Ne daj se!
                          In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.

Comment

• Srdjan
                            CBC Senator XXL
                            • 30.09.2004
                            • 2416
                            • Bajina Basta/Beograd

Originally posted by VRBASANIN
                            .Ja sam pre 6.500 kilometara menjao svecice i kaiseve selenia ulje i tako manji servis ali nisam menjao kablove(ja sam na njih posumljao),ali sam zvao auto-italiju u Novi sad i on mi kaze da komplet kablova kosta 250 eura(jel mogu polovni da se stave).
                            Ne mogu polovni! Posalji PM M-Poweru da ti proveri cenu NGK kablova, koji su extra, ne verujem da su 250eur, obicno su vecina ispod 100eur a mnogi i veoma nize...
                            Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• brkicn
                              CBC Početnik
                              • 20.11.2006
                              • 4
                              • Arilje

Verovao ili ne imam indentican problem kao ti i tek treba da ga resim kao ti! Isto mi je puklo kuciste za filter i moguce da je od plina, auto vuce ko baba! Do sada sam ustanovio da su kablovi u pitanju a i svecice verovatno! Nasao sam jako vlazne svecice kad sam skinuo kape sa svecica! Usput sam nasao da su mi slomljene 3 kapice i jednostavnu su se raspale kad sam ih svukao sa svecica! Kablovi su takodje u ocajnom stanju! Zanima i mene gde da ih kupim najpovoljnije a zamenicu ih sam jer nije tesko! I to kuciste za filter takodje samo se nadam da nece opet da se slomi! Pozdrav!

Comment

Working...
                              X