156 GTA & 147 GTA

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • bojanTI
    CBC Senator XXL
    • 04.01.2006
    • 870
    • Pancevo

156 GTA & 147 GTA

Pa jel moguce da nema teme o 156 GTA i 147 GTA?!

Ja sam je ustvari trazio da bih pitao zasto li sam samo mislio da je taj 3.2 V6 motor u GTA turbo!
    Zato sto sam blentav?! Pa moguce, ali realno sad me interesuje zasto nije turbo, jer nekako mi je bila logika da jeste!

Setio sam se toga kad sam video onu 156 GTA sw sa plinom, pa se zapitah kako je to moguce na turbo motor!

Ako bi neko bio ljubazan da mi odgovori na ovo naizgled glupo pitanje, pa da zapocnemo temu sa tim na primer!

Evo i nekih slika...

In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.
  • QV lale
    CBC Senator XXL
    • 09.11.2005
    • 734
    • Zrenjanin (klek)

156 gta / 147gta

PA to je danas mnogo lakse nego pre par godina unazad, sada postoje sekvenciona ubrizgavanja plina . Uostalom o tome ti najbolje moze nesto vise reci nas clan IVAN T. inace vlasnik servisa za ugradnju plina u auto AUTO CENTAR RASIC.
    Originally posted by Sheta_Junior
    ...Inace u slobodno vreme pisem ljubavnu poeziju...

Comment

• dekideki
      CBC Senator XXL
      • 26.07.2005
      • 1914
      • Beograd

ne bih se zakleo da je uopste turbo u pitanju, u bilo kojoj verziji... mislim da je "atmosferac", ipak ima npr. "samo" oko 250bhp, na 3200ccm...
      .

Comment

• Pacino
        CBC Član
        • 26.08.2006
        • 46
        • Zagreb

pa da su stavili turbo na tih 250 ks auto bi imao preko 300 ks i sa kim bi se onda mjerio, pa niko nebi mogao da ga ulovi
        eto kao nekadašnji vlasnik 156 gta mogu samo reći da je auto jedinstven i fascinantan za vožnju....ali skup skup sport, djelovi su kao suho zlato

Comment

• Pacino
          CBC Član
          • 26.08.2006
          • 46
          • Zagreb

turbo nije sigurno, provjereno

Comment

• QV lale
            CBC Senator XXL
            • 09.11.2005
            • 734
            • Zrenjanin (klek)

156 GTA -147GTA

Ja sam danas ispred servisa AR Petkovic u Juznom bulevaru video na BG table mislim da je broj 743 444 ili tako nesto nebitno znaci da ih ima i kod nas ako tako mogu da kazem,ako sam ja u tom proseku. Auto je 156 GTA SW neke crne boje. Da li se zna cija je sretnica !!! A ovo sam ja ! l:
            Originally posted by Sheta_Junior
            ...Inace u slobodno vreme pisem ljubavnu poeziju...

Comment

• bojanTI
              CBC Senator XXL
              • 04.01.2006
              • 870
              • Pancevo

Valjda zbog onog 2.0 V6 turbo ja sam mislio da su svi Alfini V6 turbo!
              In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.

Comment

• civi
                CBC Senator XXL
                • 26.07.2005
                • 1492
                • Pozarevac

Originally posted by Pacino
                pa da su stavili turbo na tih 250 ks auto bi imao preko 300 ks i sa kim bi se onda mjerio, pa niko nebi mogao da ga ulovi
                eto kao nekadašnji vlasnik 156 gta mogu samo reći da je auto jedinstven i fascinantan za vožnju....ali skup skup sport, djelovi su kao suho zlato
                koliko ja znam tu je isao kompresor i imao je oko 320 inace uguglajte autodelta gta i videcete mnogo zanimljivih stvarcica
                Jackie Stewart jednom je pitao Davida Purleya (legendarno hrabrog vozača koji je, smatra se, preživio najveću G-silu u povijesti čovječanstva) gdje točno koči prije određenog S zavoja. Purley ga je začuđeno pogledao:
                - Kako to misliš, kočim?

Comment

• dekideki
                  CBC Senator XXL
                  • 26.07.2005
                  • 1914
                  • Beograd

uh

Autodelta 156 GTA AM 3.7 V6 Selespeed
                  Engine No. of cylinders 6 in vee
                  Position Transverse
                  Capacity 3,750 cc
                  Bore x stroke 101.0 x 78.0 mm
                  Compression ratio 10.5:1
                  Ignition and fuel Remapped Bosch Motronic ME7.3.1 electronic multi-point injection (speed-limiter removed), Ferrari throttle body
                  Max. power output 328 bhp @ 7,300 rpm
                  Peak torque 260 lb ft @ 4,700 rpm

Alfa Romeo 147 GTA 3.2 V6
                  Engine No. of cylinders 6 in vee
                  Position Transverse
                  Capacity 3,179 cc
                  Bore x stroke 93.0 x 78.0 mm
                  Compression ratio 10.5:1
                  Ignition and fuel Bosch Motronic ME7.3.1 electronic multi-point injection
                  Max. power output 250 bhp @ 6,200 rpm
                  Peak torque 221 lb ft @ 4,800 rpm

UZIVAJTE
                  .

Comment

• *IvanT*
                    CBC Senator XXL
                    • 30.01.2005
                    • 3234
                    • Srbija, Beograd, Kara

Setio sam se toga kad sam video onu 156 GTA sw sa plinom, pa se zapitah kako je to moguce na turbo motor!
                    Bojane, ponekad me tako iznenadis, da se pitam da li je samnom sve u redu (Da, samnom ). Toliko pisanja i objasnjavanja u autogas forumu, pa cak i u Alfa virusu imas Turbo Alfe na gas i onda usledi tvoja konfuzna nedoumica : " ...kako je moguce na Turbo motor?!?"
                    Mislis zbog toga sto je GTA Turbodisel ili..?
                    http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• bojanTI
                      CBC Senator XXL
                      • 04.01.2006
                      • 870
                      • Pancevo

Originally posted by IvanT

Bojane, ponekad me tako iznenadis, da se pitam da li je samnom sve u redu (Da, samnom ). Toliko pisanja i objasnjavanja u autogas forumu, pa cak i u Alfa virusu imas Turbo Alfe na gas i onda usledi tvoja konfuzna nedoumica : " ...kako je moguce na Turbo motor?!?"
                      Mislis zbog toga sto je GTA Turbodisel ili..?
                      Sve si u pravu , ali nisam bas mnogo pratio taj deo foruma pa eto otuda neobavestenost!

Ono sto sam primetio je da su ljudi na forumu postali malo nervozni, pa ne mozes vise ni da lupis nesto a da neki ne skoce na tebe kao da si obrisao hard diks na kome stoji forum (NPR)!
                      Jer kad sam se prikljucio ovome mogao si mnogo vise da lupas i izvrces, a da se to shvati na pravi nacin!

[size=7]Stvarno bih zamolio (bar one na koje moji postovi uticu na bilo kakav nacin) da se opuste, ja volim salu, pa i da se izlupam ponekad, tako da IvaneT opusteno, s tobom je sve u redu, samo ja malo ponekad nisam kako treba!

Ali dobro, to u vezi plina sam pomenuo tek onako, ono sto sam hteo je da probam da se setim zasto li sam ja mislio da je GTA turbo!

Nebitno, evo nove teme za slike i 'prepucavanja', a ja cu se malo informisati u vezi tog 'turbo i gas', jer nemam ja te barijere u glavi kao neki...

Mala sala!

Comment

• kilson
                        Moderator
                        • 09.10.2004
                        • 3216
                        • NoviBGD
                        • AR 75 GT

Boki zhelim ti jednu GTA sa dodatnim natpisom Turbodelta!
                        Srpski klub ljubitelja Alfa Romeo automobila

Comment

• mirdza
                          CBC Senator XXL
                          • 14.03.2005
                          • 2437
                          • Katowice (PL) / Banja Luka
                          • AGP / W126

Originally posted by Pacino
                          postoji Novitec-ov kit sa kompresorom i 350KS navodno je uzasno podupravljiv pri takvoj konverziji...
                          Zovem se Miroslav i pravim igračke.

Comment

• 75ts
                            CBC Senator XXL
                            • 28.04.2005
                            • 651
                            • Beograd-Mirijevo

Hoces reci uzasno neupravljiv

Originally posted by killaz
                            Boki zhelim ti jednu GTA sa dodatnim natpisom TurboLPG!

Comment

• Pacino
                              CBC Član
                              • 26.08.2006
                              • 46
                              • Zagreb

poznam nekoliko ljudi u Hrvatskoj koji su dorađivali GTA u Novitecu. Nažalost nakon ugradnje kompresora sa autom se često dešavaju problemi....ali ideeeeee kao gluha svinja

Comment

Working...
                              X