problem 145

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • vladimir145
    CBC Član
    • 29.12.2006
    • 64
    • Beograd, Banovo brdo

problem 145

Pozdrav svim alfistima, vozim alfu 145, 1.3 boxer, pa rekoh da vam se pridružim. Nedavno sam imao sudar, pa vas molim za pomoć. Zna li neko gde je najbolje kupiti branik, da li predlažete Yu Lucas ili ipak polovan ali originalan, imam problem i sa hladnjakom klime. Iscureo je freon, tako da je i hladnjak klime probušen, zna li mu se okvirno cena? I još jedna pomoć koja je goruća zbog vremenskih prilika. Posuda za vodu za čišćenje šoferke mi pušta na gumenom prstenu u koji ulazi motor prskalice. Ima li neko ideju kako se na našim alfama skida cela posuda, da li je moguće da mora da se skine potkrilo, točak, branik, da bih došao do posude ili ima neka lakša varijanta, možda neki lepak ili silikon koji će da "dihtuje"...hvala svima i evo jedan zanimljiv link... ne znam da li ga je bilo do sada na forumu...ali može da pomogne

• Nikola
    CBC Senator XXL
    • 29.09.2004
    • 975
    • Indjija/Vojvodina

Pozdrav i dobrodosao!
    Popuni lokaciju u svom profilu

Da bi skinuo celu posudu za vodu moras skinuti krilo.

Za blatobran odluci sam sta ti vise odgovara, ako je cena na otpadu osetno niza uzmi ga tamo.

Za hladnjak klime zaista ne znam.
    .:Cuore Sportivo:.
    Alfa Romeo 145 1.6 Boxer 103HP 96`

Comment

• vladimir145
      CBC Član
      • 29.12.2006
      • 64
      • Beograd, Banovo brdo

Hvala na savetu, u prodavnici je nov branik 83 eur, a na otpadima traže 100 - 120 eur, ali ipak je originalan... za hladnjak klime nije hitno...do leta

Comment

• Nikola
        CBC Senator XXL
        • 29.09.2004
        • 975
        • Indjija/Vojvodina

Ja bih uzeo nov aftermarket branik.

Slicnu situaciju sam imao sa prednjom maskom, na otpadu mi trazili 50 eur za polovnu, a u radnji sam kupio novu za nekih 2500 din.

Jeste da nije original ali je izrada zaista za svaku pohvalu.

Sad jedino ako taj polovan nadjes u boji koja bas tebi treba. Pod uslovom da ti uopste treba da je u boji
        .:Cuore Sportivo:.
        Alfa Romeo 145 1.6 Boxer 103HP 96`

Comment

• vladimir145
          CBC Član
          • 29.12.2006
          • 64
          • Beograd, Banovo brdo

da, verovatno ću tako i uraditi, nego...da li ima neko rešenje za ovu posudu za vodu???

Comment

• Nigy
            CBC Senator XXL
            • 13.04.2006
            • 921
            • BGD

Pogledaj prvo od kakve plastike je taj novi branik.
            Drzao sam u ruci novi za 156 i totalni je krs. Vlasniku je prsao pri udaru macke!
            Sreca da je sacuvao stari pa ga je zavario i vratio nazad.

Originally posted by Jovana
            Samo mi je pukla neka gumica (to je uvek nezgodna stvar i chini da se ljudi osecaju nelagodno)

Comment

• frc164
              CBC Član
              • 17.05.2005
              • 37
              • Subotica

Branik: ja sam za polovan, ako mislis mogu da ti nabavim iz madjarske (40-60eur)
              Klima: klima ako nije velika steta moze i to da se zakrpi ili cak mozemo i njega nabaviti polovnog.
              Posuda: pogledaj da slucajno nije prljava ta gumica od blata ili sl. mozda samo ne dihtuje dobro pa je ciscenje dovojno....

Poz.
              FRC
              Ime: Robert F.

Vozilo: Alfa Romeo 164
              Tip: 2.0 Twin Spark
              Boja: Metalik Zelen
              Reg: So=308-62

Prepoznaje se po:
              Bele felne 15" Zimi / Perla bela 16" Leti, Solidno zatamjena stakla, Mala Reg. tablica napred. Alfa Zmija na prednjim krilima, Cuore Sportivo na pragovima

Comment

• vladimir145
                CBC Član
                • 29.12.2006
                • 64
                • Beograd, Banovo brdo

Branik je rešen, ima neki momak u rakovici koji će ga okrpiti za 40 eur, sve sa gitovanjem i farbanjem tako da sam pristao na tu varijantu, a što se tiče prskalice, danas sam se malo udubio i video da je pukla neka plastika na samom motoru prskalice pa tu curka voda, hvala na pomoći svima

Comment

• GT
                  CBC Senator XXL
                  • 01.12.2006
                  • 337
                  • Beograd

Nemoj da ti samo zagituje branik i ofarba, treba da kupi bas za Alfu tu teksturu i da je nanese, tada je branik isti kakav je i bio!
                  "Driving an Alfa Romeo is not like driving an ordinary car in an ordinary context. It is pure driving desire turned into a car which is also the expression of one's personality. When you are in the driving seat, your hands on the leather steering wheel, you are at one with your Alfa Romeo: the road before your eyes, the tyres's grip on the road, your heart beating at the same rpm of your engine."

Comment

Working...
                  X