Jos jedan novopeceni Alfista :shy:

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • eXtreme
    CBC Član
    • 20.02.2005
    • 44
    • Podgorica

Jos jedan novopeceni Alfista :shy:

Eto i ja padoh na fatalnu liniju 156ice na sto ce izac na znam...

Alfa je 1998. 1.9 jtd...u sustini ja bih radiji da je 2.5 v6 al tih kod nas nema...Benzinci sa 4 cil me ne zanimaju...

E sad, posto sam nov sto se tice alfi, imam par pitanja pa se nadam da mi neko moze pomoci (imao japance, njemce, francuze al italijane sam izbjegavao do sad)... Nesto sam trazio uz pomoc "search"-a al mi nije bas pomogao, tako da se izvinjavam ako vec ima neka tema o ovome...

Treba komplet servis da odradim...poceo bih od zupcastog kaisa i natezaca(spanera) rekli su mi set je oko 110e...interesuje me treba li jos sto uz to da se promijeni? (npr kod VW-Audi TDI pozeljno je promijeniti i vodenu pumpu uz sve to)...

Pazi sad pitanje ...Ima li neka marka djelova koju treba da izbjegavam ili neka koju posebno treba da trazim?

Koje ulje da koristim?

I mozda vaznije koju NAFTU? Neko kaze EKO dizel, neko kaze nemoj EKO jer je previse suv pa crkava "bos" pumpa zbog njega itd itd...Dakle sto da sipam ? ...prethodni vlasnik je vozio 10000 na obicnom dizelu i kaze da nije imao problema... Trebaju li mozda neki aditivi da se sipaju u naftu ili nesto?

Toliko za sad...Zahvaljujem unaprijed

1997-2001................................2002-2004...........................2004-2006...............................2007-?

***eXtreme Styling***
  • RS-6
    CBC Senator XXL
    • 24.07.2005
    • 581
    • Montenegro-Bar
    • 2x AR I BMW 330XI

Neka je srecna.Koliko sam cuo imao si jednu V6 na auto placu SAWAL u PG.

http://www.youtube.com/watch?v=YCIIW...&feature=feedu YAMAHA

Comment

• Laki GSi
      CBC Senator XXL
      • 15.10.2006
      • 2426
      • Beograd-Vozdovac

posto je auto 1998god. onda sigurno ide obicna nafta ili ti D2 ,to sto su ti rekli za bosch pumpu 100% je tako zato sto sa eko-dieselom nemas dovoljno podmazivanja ,a tvoj motor to trazi!

Ulje ,uglavnom za italijanska vozila ide selenia e sad imas vise varijanti polusiuntetike ,sintetike ,mineralnog .... Najbolje je da sam odlucis i koristis jedno te isto dokle god je auto kod tebe ,ali mislim da bi trebala polusintetika. Verovatno ce neko od ovih zarazenih da ti to malo bolje objasni !
      Vozim lagano....bolje pola sata kasnije nego 40god.ranije!!!

Comment

• eXtreme
        CBC Član
        • 20.02.2005
        • 44
        • Podgorica

Originally posted by RS-6
        Neka je srecna.Koliko sam cuo imao si jednu V6 na auto placu SAWAL u PG.
        Hvala, hvala

A SAWAL, dezinformacija...ima samo jedna 1.6TS mis siva u SAWALU...

1997-2001................................2002-2004...........................2004-2006...............................2007-?

***eXtreme Styling***

Comment

Ipak si je uzeo!) Neka je srecjna! Ja imslim da za JTD imash djelove u Auto boxu i Ital Autu, i direktno je sprovedi kod majstora Fandja put mareze. On je blago recheno prof dr. za alfe! Imam ti neke brojeve telefona za nekog majstora koji naruchuje djelove iz italije ako ti neshto chega nema treba, npr. meni trebaju one plastike iza tocka koje shtite shopaner i zupchasti kaish, naruchio sam ih treba za 2 nedelje da mi stignu! Okachi slike)
          Poz.

Comment

• BRABUS
            CBC Senator XXL
            • 15.10.2004
            • 2399
            • London

Sta bi ovo...ceo bivsi Cafemontenegro forum presao na 156-tice

GTi, srecno sa Alfom pravi izbor

Sto se ulja tice, sipaj Selenia Turbo Diesel, za gorivo - sipaj Euro (eko) dizel, ne zezaj se sa obicnim katranom.

Zameni kaiseve, spanere na zupcastom i obavezno neka ti provere spaner PK kaisa, ali ne sam lager, vec ceo onaj nosac lagera, hoce on na JTD motorima da se rasklima, a nije ni malo jeftin (200e).

Comment

• eXtreme
              CBC Član
              • 20.02.2005
              • 44
              • Podgorica

E hvala...Auto sam odmah poveo na redovni servis (ulje, kaisevi itd)...tako da ga jos nisam pustio u opticaj ...

Inace ima neko zajebano ogibljenje, patosirana je max... vuce se po ulici kao ST a i tvrda je isto tako ...postavljena je na fabricke Alfine 17ice sa distancama ...Ima neke busene perforisane diskove sa velikim kocionim klijestima, pretpostavljam da sve to nije fabricko, vjerovatno cu panut u komu kad budu trebale plocice da se mijenjaju (ne znam zasto ali dobro koce tek kad se ugriju )....

Inace za gorivo meni rekose da sipam ono sto mi pise na poklopcu rezervoara a tamo pise samo dizel... kao eko dizel je previse suv pa zbog njega zna da crkne bos pumpa

***eXtreme Styling***

Comment

• veXon
                CBC Senator XXL
                • 26.07.2006
                • 571
                • Beograd, Vozdovac

klasicni simptomi alfa virusa tako da ce verovatno tamo i da zavrsi (moderatori!) neka je sa srecom, mnogo kilometara bez problema, okaci slike da je vidimo..

Comment

Poshto smo iz istog kvarta... Ja mislim da su ono Alesio sa chepovima od alfe, jer alfa nema onakve fabricke felne Mozda grijeshim... Ali ti je alfa... BROOKA! Ljudi ne znam smijem li da pricham neka je slika mozda najbolje, htio sam svakako da te zovem da vidim kakva je za voznju sa 17ticama i lupa li mnogo, a znash li jesu ti fabricki amortizeri ili su ioni aftermarket ili su samo opruge kracje? Sigurno najljepsha Alfa u PG! 100% nema priche niakve, e sad jeli najbrza shala naravno!

POSTAVI SLIKE

Comment

• RS-6
                    CBC Senator XXL
                    • 24.07.2005
                    • 581
                    • Montenegro-Bar
                    • 2x AR I BMW 330XI

Originally posted by Nevid
                    Sigurno najljepsha Alfa u PG! 100% nema priche niakve, e sad jeli najbrza shala naravno!

POSTAVI SLIKE
                    A i sire.

http://www.youtube.com/watch?v=YCIIW...&feature=feedu YAMAHA

Comment

• E_K_V
                      CBC Senator
                      • 09.05.2005
                      • 220
                      • Podgorica

eee...da sam pero znao ono sto sam saznao juce ti tu alfu ne bi nasao na plac da kupis jer bi bila u mom vlasnistvu ali imao si srece....sad ja trazim neku drugu....nego ne mogu da nadjem nidje 1.9

nego iskopah evo jednu sliku ovo ja sjedim u nju prije nego li pala u ruke extreme-u

FERRARI THE ULTIMATE DREAM MACHINE

there is nothing like ferrari.georgeus design and precision performance are the hallmarks of Enzo Ferrari`s automobiles....

Comment

• BRABUS
                        CBC Senator XXL
                        • 15.10.2004
                        • 2399
                        • London

Whooow....strava izlgeda. Da se sit navozas

Comment

• E_K_V
                          CBC Senator
                          • 09.05.2005
                          • 220
                          • Podgorica

a da je vidis tek uzivo
                          FERRARI THE ULTIMATE DREAM MACHINE

there is nothing like ferrari.georgeus design and precision performance are the hallmarks of Enzo Ferrari`s automobiles....

Comment

Aj dako on poshalje slike, ovdje se ne vidi bash dobro!

A shto su se svi navadili na 156tice) Bilo nas josh!)

Comment

• eXtreme
                              CBC Član
                              • 20.02.2005
                              • 44
                              • Podgorica

Originally posted by Nevid
                              Aj dako on poshalje slike, ovdje se ne vidi bash dobro!

A shto su se svi navadili na 156tice) Bilo nas josh!)
                              Pa jes na ovoj slici mi bas i ne izgleda nesto posebno

A felme nisu Alesio...Isprobano sinoc preko jednog kratera Alesio bi otisle u paramparcad... Felme su iz dodatne opreme... Ima i ona siva sa 2.4jtd sa istim tockovima al na crnu spustenu vise dolaze do izrazaja...

P.S.

hvala svima na lijepim komentarima

***eXtreme Styling***

Comment

Working...
                              X