Fiat 1.6 problem (pomjeso ulje i vodu)

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • frajer
    CBC Početnik
    • 09.11.2006
    • 9
    • Zagreb, Hrvatska

Fiat 1.6 problem (pomjeso ulje i vodu)

Allo ljudi trebao bih par savjeta javascript:emoticon('')
    Dugokosi_cool. Naime vlasnik sam Fiat Crome 1,6 (dvogrli karburator sa 61kW). Ovako imam sljedeci problem: Pomijesalo mi se ulje sa vodom a to sam zakljucio po "majonezi" na cepu i vodi u karteru javascript:emoticon('')
    Razjaren !!! Ovako rastavio sam motor i vidio da je brtva na oko citava pa sada strahujem da mi je puknuo kanal u glavi motora. Zanima me dal netko ima slicna iskustva ili mozda neke korisne upute ili nekakve nacrte motora il tak nest. Zahvalan sam na svemu. Pozdrav
  • M-power
    Moderator
    • 10.01.2005
    • 10060
    • Bg; Banovo Brdo
    • CorsaC, astra H,

Frajeru...jel moze sa postavis slike dihtunga...obostrano?
    To date there has never been a faster car built for the public road and,
    it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• frajer
      CBC Početnik
      • 09.11.2006
      • 9
      • Zagreb, Hrvatska

Ovaj, sorry na zakasnjenju dok sam ja pronasao fotic pa dok sam onda skontao kako cu ih postavio... Ako treba slikat cu i ostalo!

Comment

• Marko001
        CBC Senator XXL
        • 09.09.2006
        • 1070
        • Belgrade

Koliko je presla ta Croma i koje je godiste? Bojim se da su ti strahovi opravdani

Comment

• frajer
          CBC Početnik
          • 09.11.2006
          • 9
          • Zagreb, Hrvatska

1989 godiste i presla je po satu oko 220.000km. ne znam dali to igra ulogu al u autu je oko 5 godina plin.

Comment

• Byk
            CBC Veteran
            • 24.01.2007
            • 105
            • Kragujevac

Pa slusaj ovako to se meni dogodilo pre nekh mozda 10 dana na mom puntu.Meni je otiso taj zaptivac glave a to ces najlakse da vidis dal ti je on sjebo motor tako sto se na onim metalnim krugovima na zaptivacu tacno vidi gde je voda prolazila.Inace obavezo odnesi glavu na obradu i ujedno sredi siceve i ventile jer nije iskljuceno da su se i ventili sjebali (mada ne mora da znaci).Da i na samoj glavi bi trebalo da se vidi da li je voda prolazila kroz zaptivac ili ne.Nadam se da sam ti kolko tolko pomogao
            vectra 2.0 DI
            kangoo 1.9D

Comment

• komarac
              CBC Član
              • 15.09.2005
              • 62
              • Istocna Hrvatska

Vidi da li negdje kod tebe u blizini netko radi ispitivanje glava pa ju odnesi na ispitivanje- kod nas to kosta 13EUR

Comment

• frajer
                CBC Početnik
                • 09.11.2006
                • 9
                • Zagreb, Hrvatska

Najvjerojatnije mi je puklo negdje u bloku ili glavi... kod nas je neisplativo to sve krpati pogotovo sto je ovaj motor bio na izdisaju... tako da cu nabavit drugi motor. Hvala na pomoci!

Comment

• frajer
                  CBC Početnik
                  • 09.11.2006
                  • 9
                  • Zagreb, Hrvatska

Allo ljudi ajd da zakljucim ovu pricu. Ukratko krpanje motora nije bilo isplativo jer na kraju detaljnim pregledom sam ustanovio da je taj motor koji je bio unutra poceo zaribavati a popravak tj. kompletna generalka motora stoji pun k.... a novi me izasao 100E. Motor je vec ugradjen i radi ko nov, da ga ne ureknem. Hvala na savjetima i pozdrav.

Comment

Working...
                  X