Rekao mi je Vojvoda da se ti kuzis u te tubine, pa bi te molio pomoc, ovako zanimame koja bi turbina mogla ugraditi na motor od Fiata Tempre 1.6.
POMOC BOOST
Collapse
X
-
Svaka
za bilo kojeg benzinca od do 2000ccm
Sta god da uzmes moras imati drugu izduvnu granu ... i prilagodjavati se po tome.
Adapter izmedju TuRba i izduvne grane se lako napravi, tako da nisi ogranicen.
Pazi samo da je bio benzinski motor i rado nesto iz novije generacije ...
Lista agregata je toliko dugacka da je absurdno pisati je.
Mozda bolje da to sto nadjes, da pitas da li odgovara , sta i kako itd...Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
-
-
Smanjenje geometrijske kompresije, zatim u zavisnosti od konstrukcije, izmena klipova ubacivanje dizni za hladjenje klipova uljem, mozda izmena klipnjaca, sve zavisi od toga na koji nivo se ide.
Ako je u pitanju LPT konverzija, onda se ovde moze stati.
Ako se ide na FPT onda ide dalje.
Sigurno sam ispustio dosta toga ali sve zavisi od baze i nivoa.
Intercoller nije neophodan na LPT varijantama, ali je svakako dobro za imati.
Mozda kako dolaze pitanja da se ide dalje sa odgovorima.Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
Comment
-
-
Comment
-
-
Moze, uz malo srece i da izduvna ide ako je 8V verzija???Originally posted by Yugo 1.6 Tempraej ja sam mislio da uzmem sa lancie theme 2.0 turbo, turbinu je li ta dobra ?
9,2:1 MAX ako ce se koristiti pod punim gasom i 0,3-0,4 baraOriginally posted by vujkeKolika treba da je kompresija za LPT izvedbu priblizno?
Koliko sam ja upoznat da imaOriginally posted by 206Ja koliko znam (duxducis, ispravi me ako gresimis) duxducisov BMW nema klipove sa nizom kompresijom? Pa opet tera turbinu...?
Slaba kao slaba.. 0,1 -0,15 bara i samodetonira.Originally posted by vujkeKoliko "slaba" vajda
Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
Comment
-
-
Ima, ima, njemu je original turbo, nije obican 3.5 pa da ga je sklapaoOriginally posted by 206Ja koliko znam (duxducis, ispravi me ako gresimis) duxducisov BMW nema klipove sa nizom kompresijom? Pa opet tera turbinu...?
)
To date there has never been a faster car built for the public road and,
it has been suggested, there never will be. McLaren F1.
Comment
-

Comment