svjecice za bokser masinu

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Wulfy
    CBC Veteran
    • 08.11.2006
    • 109
    • Budva

svjecice za bokser masinu

Imam Alfa Romeo 146 1.3 sa boxer motorom.
    Svje?ice za nju su GOLDEN LODGE 25HL
    U automobilu imam ugradjen plin (kupio sam ga tako).
    U upustvu za plin piše da on traži klasi?ne svje?ice sa jednom elektrodom.
    U NGK katalogu sam pogledao i vidio da za moj model preporu?uju NGK BP6ES

Pitanje, da li da ugradim ove Francuske ili japanske svje?ice, šta mi preporu?ujete? Vaša iskustva?
    brum brum brum bruuuuuuuuuuuuuuuum
    i kez od uva do uva
  • GT
    CBC Senator XXL
    • 01.12.2006
    • 337
    • Beograd

Ono sto je u fabrickom katalogu je nekako najmerodavnije, a uvek mozes i malo bolje, mislim skuplje!
    "Driving an Alfa Romeo is not like driving an ordinary car in an ordinary context. It is pure driving desire turned into a car which is also the expression of one's personality. When you are in the driving seat, your hands on the leather steering wheel, you are at one with your Alfa Romeo: the road before your eyes, the tyres's grip on the road, your heart beating at the same rpm of your engine."

Comment

• starac vujadin
      CBC Senator XXL
      • 27.08.2005
      • 2617
      • Stari grad

Preporuka je uvek bila NGK B7ES, jedino ne znam da li se jos prave s tom sifrom...nisam to pratio neko vreme...one su najbolje za boxer Alfe, bolje i od Golden Lodge, a imaju "ogoljenu elektrodu" (ne znam da li majstori imaju drugi izraz za to ) koja dublje zalazi u komoru za sagorevanje. To je stari trkacki fazon, a koristi se cesto kod motocikala, ali nema puno takvih svecica. BP7 ES i BP6ES su ok, mogu se lakse naci, ali mogu ponekad da izazovu kliktanje. U principu mozes staviti i njih.

Golden Lodge ces jako tesko naci, one su i na Zapadu retkost. Bili su propali, pa ih je Magneti Marelli preuzeo. Problem za nalazenje tih svecica + komplikovano menjanje je jos jedan razlog sto su Alfe kod nas izasle na zao glas za odrzavanje.

Comment

• niksek
        CBC Član
        • 25.03.2006
        • 37
        • Užice

God mene su bile Golden Lodge četvorokrake (kupio u auto stilu) i vozio sam ih na plin preko 30.000km , zatim sam po preporuci stavio jednokrake NGK BP6ES jednokrake koje preporučuju za plin. Radi dobro u obe kombinacije, a moj subjektivan osećaj je da su mu Golden Lodge više prijale. Motor mi je zvučao nekako "punije" ili eksplozivnije kad radi, ako me shvatate.

Comment

• starac vujadin
          CBC Senator XXL
          • 27.08.2005
          • 2617
          • Stari grad

Upravo je to ono o cemu sam pisao... Subjektivan osecaj te ne vara.

Comment

• niksek
            CBC Član
            • 25.03.2006
            • 37
            • Užice

God mene su bile Golden Lodge četvorokrake (kupio u auto stilu) i vozio sam ih na plin preko 30.000km , zatim sam po preporuci stavio jednokrake NGK BP6ES jednokrake koje preporučuju za plin. Radi dobro u obe kombinacije, a moj subjektivan osećaj je da su mu Golden Lodge više prijale. Motor mi je zvučao nekako "punije" ili eksplozivnije kad radi, ako me shvatate.
            Nadovezujem se na svoju poruku od pre mesec dana, juče su mi se dogode 3 (tri) detonacije pri vožnji na plin u periodu od 30 minuta. Odmah pozovem Auto stil i naručim "Golden lodge" svećice sa kojim sam pre bio zadovoljan, jutros stignu Sity expressom odmah ih zamenim i prilikom zamene ustanove da su NGK uveliko dotrajale (vozio sam ih 10.000km), povremene detonacije su postojale od momenta ugradnje NGK, da bi događaj kulminirao zaključno sa jučerašnjim datumom. Pre zamene auto je bio nemiran na leru (i na benzin i na plin) - "motor radi pa se strese" kao da štuca, što je nestalo današnjom zamenom. Sada mogu samo toplo preporučiti svećice "Golden Lodge" jer sam sa njima postigao optimalan rad motora, a napominjem da su one prve GL posle 30.000km ponašale mnogo bolje (čitaj bez detonacija) nego ove NGK kad su bile nove.
            Moje subjektivno mišljenje, možda nekom pomogne.

Comment

• mveseli
              CBC Član
              • 03.05.2007
              • 13
              • Zarkovo, Cukarica, Beograd

Da pridodam moja iskustva sto se tice GL-a
              Vratio sam stare golden lodge 25hl na boxer-a. Malo ih ocistio smirglom i nemoze da se uporedi sa NGK(BP6 nesto jednokrakim-koje su inace stavljene letos zbog plina) . Motor ima drugaciji zvuk i mnogo bolje ide cak i na plinu.

Ali posto ih vise nigde nema, kupio sam 2HL. Neznam kakva je razlika, jel imao neko iskustva? Na netu slabo ima o njima

Comment

• cameleon
                CBC Senator XXL
                • 30.01.2008
                • 315
                • Obrenovac

Pa dobro, gde da nadjem te svecice!!!!! Pozzz

Sve pohvale za Golden Lodge!

Comment

• ljube-kugla
                  CBC Senator XXL
                  • 04.05.2006
                  • 1531
                  • batajnica

ja sam vozio neke polovne Golden Lodge na 75-ici 2.0,radile su dobro jedno vreme i onda su pocele na prvom paljenju da se javljaju pojedinacno,stavio NGK BP6ES,i radi ali nesto mi se cini pio zvuku da joj nesto fali,stavio BERU UXF-79 sa cetiri pipka,i radi auto slicno kao sa goldenkama ali u odredjenom momentu zatrokira autro i za sad sam na NGK,dok ne nadjem goldenke,a inmace nasao sam na bubanj potoku za 20€ GL 25HL,ali meni idu 2HL
                  ko na nas krene iz mesta je naje&o
                  a sto nas je vise,jaci smo

Comment

• vladaromeo
                    CBC Veteran
                    • 14.12.2005
                    • 111
                    • ISTOCNA SRBIJA,VINARSKI DEO

U dva navrata sam drugarima poklonio lodzovke sa po 30 000 i 40 000,
                    koje sam skinuo sa svojih alfi,askona i BMW su radili 5puta bolje nego
                    sa bilo kojim novim svecicama.
                    Ostajem veran tom brendu,za mene nezamenljivim.Trenutno na TS-u
                    imam 25hld,stavio ih pre 2 godine i jos uvek ih smatram novim.

Comment

• ljube-kugla
                      CBC Senator XXL
                      • 04.05.2006
                      • 1531
                      • batajnica

sto znaci da je to-to,probacu preko drugara od preko, da vidim koja je tamo cena,pa ako kolko toliko pribizna da dobavim,jer mi neko od prodavaca rece da ih dobijaju preko kineza kao i bosnu,koju sam takodje probao i od tri garniture jedva napakovao jednu da valja,i ne vozim ih vise
                      ko na nas krene iz mesta je naje&o
                      a sto nas je vise,jaci smo

Comment

• tanja.v
                        CBC Član
                        • 10.01.2008
                        • 57
                        • beograd rakovica

Meni je rođak u Italiji jedva pronašao jedan set GL 25hl,kaže da su sve preturili i tek jedan set svećica!Nije hteo da mi kaže cenu,niti da uzme novac!

Comment

• reli
                          CBC Član
                          • 30.10.2006
                          • 55
                          • Nis

Ja sam pronasao prosle godine u Fiatinu u Novom Sadu 25hld i mislim da je bila cena 330 din. po komadu. Salju ih i city-ekspresom na kucnu adresu. Ne znam da li ih jos uvek imaju ali imate njihov sajt fiatino.co.yu pa ih kontaktirajte.

Pozdrav!!!

Comment

• tanja.v
                            CBC Član
                            • 10.01.2008
                            • 57
                            • beograd rakovica

U Fiatinu ih zimus nisu imali i zvučali su iznenađeno što ih uopšte tražim.Pre dva meseca jedino je GMS u Žarkovu imao GL 2hl i da nebi familije iz Italije pale bi one.

Comment

• nikola_VUK
                              CBC Senator XXL
                              • 20.09.2005
                              • 317
                              • Podgorica - Novi Sad
                              • Mercedes vaneo 1.7

Ako budete prolazili kroz Podgoricu ima ih ovde u Auto boxu, u slucaju da budem bio u gradu povescu vas ja ili cemo nekoga organizovati!!!

Comment

Working...
                              X