Zvuk pucanja iz motora

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • spanjeli
    CBC Senator XXL
    • 17.09.2005
    • 532
    • Nis

Zvuk pucanja iz motora

Dogodilo se to da sam prosao brzo kroz veliku ali plitku baru(ne namerno,jedan debil me naterao svojom "bravuroznom" voznjom ) i sve je bilo ok,stigo kuci,medjutim,posle sat vremena upalim auto,da krenem, on nema snage ni da podjde,krene da se gasi ali nece da se ugasi,ja popizdim skroz,malo ga isturiram u mestu,ostavim ga da radi na leru,on se skroz smiri i od tada je sve ok

Medjutim pri onom turiranju(do 4000rpm) culo se dva puta slabo pucanje,nesto slicno kao kad puca na TNG-u(inace nemam TNG),pa me interesuje da li je nesto sjebano?
    Napominjem da je sada sve ok,auto ide normalno,radi normalno,pali normalno...

I da ne otvaram novu temu,imam problem pri ubacivanju i izbacivanju iz prve brzine,isto od danas,znaci nekako i udje u prvu ali iz prve u neutralni polozaj ide bas tesko,posle u drugu,trecu...sve normalno!
    Jel moguce da ima veze sa onom barom kroz koju sam prosao?
    Originally posted by Sheta_Junior
    Tata izadje iz kola, pogleda pored puta jarak, katakombe, ali vidi da ce da prodje. Digne BX-a na najvisi stepen i polako ga spusti pored puta, prodje kroz jarak, digne ga na put, stane na put, spusti citrica, i nastavi put, a svi ljudi iz kolone aplaudiraju!
  • srdjan_p
    CBC Senator XXL
    • 01.12.2004
    • 1915
    • ZR

Pa ne verujem ako je bila plitka voda da je od toga...bas mi cudno. Ja sam jedno vece pre 2-3 nedelje prosao kroz takvu baru da sam se usrao ziv(isto takva situacija da nisam imao kud nego samo kroz vodu) i nista...jos je kod boxera sve nisko.
    Jugo bi mi momentalno ostao u toj bari.

Comment

• spanjeli
      CBC Senator XXL
      • 17.09.2005
      • 532
      • Nis

Stos je u tome sto bara jeste bila plitka,ali sam ja prosao toliko brzo da su mi se tockovi odvojili od asfalta,barem sam ja imao takav utisak...
      Uglavnom,danas sam palio i vozio auto jos 2 puta i sve je ok,videcemo kad se skroz ohladi preko noci...
      I dalje ostaje problem sa menjacem
      Tata izadje iz kola, pogleda pored puta jarak, katakombe, ali vidi da ce da prodje. Digne BX-a na najvisi stepen i polako ga spusti pored puta, prodje kroz jarak, digne ga na put, stane na put, spusti citrica, i nastavi put, a svi ljudi iz kolone aplaudiraju!

Comment

• Nigy
        CBC Senator XXL
        • 13.04.2006
        • 921
        • BGD

Meni se desi svaki put kad operem motor crevom...

LM, usla je voda u neki deo elektronike, i dok se ne osusi (meni u voznji jedno 30 min) takvi su simptomi.

Originally posted by Jovana
        Samo mi je pukla neka gumica (to je uvek nezgodna stvar i chini da se ljudi osecaju nelagodno)

Comment

• spanjeli
          CBC Senator XXL
          • 17.09.2005
          • 532
          • Nis

ma zavrseno je sa tim hvala bogu,od onda nije bilo vise pucanja,a nadam se i da nece,a onom sto me oterao na baru cu piiiiiiiiii sve po spisku ako ga opet budem video...

Comment

• niksek
            CBC Član
            • 25.03.2006
            • 37
            • Užice

Verovatno je voda ušla u razvodnu kapu...

Comment

• kilson
              Moderator
              • 09.10.2004
              • 3216
              • NoviBGD
              • AR 75 GT

Njegov motor nema razvodnu kapu.

Mesto gde mozhe uci voda i oznacheno je kao kritichno je ispod poklopca za bobine i svecice (verovali ili ne).
              Srpski klub ljubitelja Alfa Romeo automobila

Comment

• srdjan_p
                CBC Senator XXL
                • 01.12.2004
                • 1915
                • ZR

Auu bre pa za to bi morao da upadne su Savu da bi mu voda stigla dotle...

Comment

• spanjeli
                  CBC Senator XXL
                  • 17.09.2005
                  • 532
                  • Nis

Oni releji i osiguraci pored akumulatora nemaju zastitne kape preko pa je mozda tu bilo navlazilo,inace,od cega su ti releji i osiguraci?

Comment

• srdjan_p
                    CBC Senator XXL
                    • 01.12.2004
                    • 1915
                    • ZR

To su relei i osiguraci od klime, ventilatora hladnjaka...

Comment

• flugzeug
                      CBC Član
                      • 17.05.2006
                      • 98
                      • Beograd-Banjica

Sa bocne strane akumulatora je rele pumpe za gorivo i solenoida za aktiviranje varijatora!
                      sto brze to bolje

Comment

• srdjan_p
                        CBC Senator XXL
                        • 01.12.2004
                        • 1915
                        • ZR

Moguce, ja sam naveo za boxer-a...

Comment

• spanjeli
                          CBC Senator XXL
                          • 17.09.2005
                          • 532
                          • Nis

Originally posted by flugzeug
                          Sa bocne strane akumulatora je rele pumpe za gorivo i solenoida za aktiviranje varijatora!
                          Zanimljivo,mozda su se oni malo pokvasili

To su relei i osiguraci od klime, ventilatora hladnjaka...
                          Nemoj bre vise da me zbunjujes sa tvojim boxer-om,TS je ozbiljna masina...

Comment

Working...
                          X