Alfa 156 SW 2.4 JTD polovne, sta mislite?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • chiki
    CBC Veteran
    • 19.04.2006
    • 158
    • Beograd

Alfa 156 SW 2.4 JTD polovne, sta mislite?

Pozdrav Alfistima!!!
    Evo ja vec neko vreme razmisljam sta kupiti, da li nesto manje, novije ili mozda nesto sto mi se svidja ali starije...
    I naidjem na dva placa (Beoafrica i kod Autokomande u Kumodraskoj - kuda skrece 18ica sa Autokomande) koji prodaju Alfe 156, 2.4 JTD "cudno" plave boje, 2002 god i to ispod 6000 EUR na ime. Pitam koja je fora, kazu da su ih vozili inspektori u Italiji. Da su odrzavane, da je trap dobar (tek sam citajuci forum skapirao zasto mi je to rekao, odnosno koliko je to bitno kod Alfe) i da su spustili cenu kako bi se mogle prefarbati posto niko ne voli tu "cudnu" plavu boju. Citao sam po forumu, ima odlicnih saveta i po svemu tome sam zakljucio da se ovakav slucaj ne razmatra... ali eto da pitam jos jednom ? Koliko trose ove 2.4 JTD i kako se pokazao taj motor? Nekako sam vise za polovnog benzinca...
    AR 159 1.8 TBI
    C3 1.4i GNV
  • kessa
    CBC Početnik
    • 27.05.2007
    • 8
    • Novi Beograd

I ja sam ih danas gledao. Zagolicale su mi mastu. Vidi se da su akane bezdusno, a opet po godistu ne bi trebale da budu toliko lose, pogotovu ako su stvarno redovno odrzavane. I ja sam postavio slicnu temu, pa cemo videti sta kazu iskusniji.

Comment

• dare156
      CBC Senator
      • 07.03.2007
      • 282
      • Beograd

Plac je "Quatro" ili tako nesto, preko puta centra S. To su alfe koje su prosle neznase km, vecina havarisanih, imaju na vratima ugradjene rupe za bajonete. To su motori koji sami po sebi prelaze puno, ali ja sam gledao jednu kod Deshe u servisu. Covek je kupio i odmah je imalo da se ulozi oko soma ipo.
      znaci 6000+1500 (delovi i ruke) i idalje vozis pandursku plavu alfu, ako na to dodas i komp. farbanje vidi gde si na 8500e i idalje vozis pandursku alfu koja mozda vise nije plava. I ja sam ih gledao ali nisam video sebe u tim kolima nikako.

Postoji i svetlija strana te price, da postoji mogucnost da proveris auto kod majstora(pod uslovom da nije zaglavljen na onom malom placu) i da je recimo uradjen servis preko relativno skoro. To je najbolja moguca varijanta, onda samo registracija i vozi. Dace oni ta kola i jeftinije, ako si se zagrejo idi ponudi im 5500 pa vidi sta ce da kazu.

Pozz

Comment

• range
        CBC Član
        • 28.09.2006
        • 18
        • Beograd

Hehehe... A te fore su u stvari jako smesne. Kao jeste pandurske su, ali nisu vozili obicni panduri vec inspektori. Pa ti onda treba da pomislis da je pandur sa diplomom bolje cuvao auto od onog bez...
        Nisam vozio 156, ali jesam 166 sa ovim motorom (ako se ne varam i ovo je 140ks). Motor je odlican, stvarno moze da predje dosta, potrosnja je nesto ispod 10l cisto gradske voznje, a mesovito oko 7.5l. Odlicno vuce i ako ti je potreban dizel verovatno najbolji izbor. Ono sto je boljka ovog motora je turbina (barem kako je meni objasnjeno) i meni se pokvarila na slicnoj kilometrazi. Medjutim, stvar je proveriva, potrebno je da ti se izmeri pritisak u istoj i pored jos nekoliko ociglednih znakova mozes da budem manje vise siguran da je ispravna.
        E sad da li kupiti auto s ovim motorom ili nekog benzinca sa manjom kilometrazom.... Stavi na papir, samo ce ti se reci, po mojoj racunici na oko 20000km godisnje pocinje da se dizel isplacuje (ako racunas i vecu registraciju). Drugo, dizel je mnoooogo osetljiv po pitanju kako ga je predhodni vlasnik vozio. Pogledaj kako nasi panduri voze kola, to otprilike mozes da ocekujes i tu.
        A da li da kupis ovaj konkretan auto ili ne, moj savet je nemoj. Jedino u slucaju da ti pohaban enterijer i gadna boja ne smetaju previse pa ni ne nameravas da ulazes u to. Jer ako to mislis, veruj mi bice precih stvari, pored ovih najregularnijih troskova sto je Dare napisao, iskrsnuce ti jos nesto sto je mnogo prece od sredjivanja enterijera, felni ili farbanja.

Comment

• Coha_V6 turbo
          CBC Senator
          • 04.06.2007
          • 217
          • Zemun

Šta reći na razne komentare...
          Hrabro, srcem, željom i osnovnim predznanjem šta da gledam kod 156-ja izabrah jednu plavu...
          Predstaviću je u Virusu pa ćemo detalje.
          Za male pare velika igračka!

Comment

• Eon
            Moderator
            • 10.03.2005
            • 4225
            • Beograd-NBG-44
            • Superb 2.0 4x4 DSG

Svaka cast na odluci!!! Neka te sluzi dugo i pouzdano!!!
            Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
            Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• bojann
              CBC Veteran
              • 06.01.2008
              • 129
              • Beograd

pandurka 156

kolega drago mi je i ja sam kupio jednu plavu pandurku,, aj mogli bi malo da se konsultujemo u vezi iste ja je vozim vec mesec dana i za sada nista nisam ulozio ,, ali moram na trapu da odradim pone i jedan lezaj,, kaze mi trapadzija moras ovo podhitno,,,koliko si je na kraju platio

Comment

Working...
              X