Potrosnja,opet!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • spanjeli
    CBC Senator XXL
    • 17.09.2005
    • 532
    • Nis

Potrosnja,opet!

U nedelju sam resetovao ECU sledecim redosledom:
    - skinuo klemu (-)
    - ostavio auto 1h 40min
    - vratio klemu
    - upalio auto i ostavio da radi u leru 16min,(nekoliko puta pala skazaljka na 500rpm,skocila na 1200 i vratila se na 900rpm zatim je tu i ostala)
    - auto se zagrejao i krenuo sam da ga gazim u svim rezimima...

Danas posle predjenih 75km i extremno agresivne voznje(znaci sve u 6k),dobio racunicu da mi je auto prosecno trosio 17l
    Ja sam se nacitao ovde da je 1.4TS veliki potrosac, preteska mu karoserija, bla bla bla... i spreman sam da prihvatim ovoliku potrosnju ako je to tako svima,ali ja zelim da mi neko kaze da li je to normalno za njega?

P.S Auto mnogo bolje vuce na nizim obrtajima i nekako je startniji,tako da zahvaljujem na sugestiji onome ko je spomenuo da treba da uradim taj reset,ne znam ko to bese...Poz
    Originally posted by Sheta_Junior
    Tata izadje iz kola, pogleda pored puta jarak, katakombe, ali vidi da ce da prodje. Digne BX-a na najvisi stepen i polako ga spusti pored puta, prodje kroz jarak, digne ga na put, stane na put, spusti citrica, i nastavi put, a svi ljudi iz kolone aplaudiraju!
  • srdjan_p
    CBC Senator XXL
    • 01.12.2004
    • 1915
    • ZR

Sacekaj da se sabere komp...Verovatno se vec sabrao tako da naspi corbe i opet izmeri potrosnju...

Comment

• Majstor BOB
      CBC Senator XXL
      • 27.04.2006
      • 340
      • Zemun

Re: Potrosnja,opet!

Danas posle predjenih 75km i extremno agresivne voznje(znaci sve u 6k),dobio racunicu da mi je auto prosecno trosio 17l

Pazi matori, ne znam kako si izmerio tu potrošnju? Jel možeš da mi kažeš?

Ako si je gazio sve u 6k i to u gradu..bojim se da je moguće....

E da...jel su ti lambda i protokomer u redu?...
      Astra GSI

Comment

• Srdjan
        CBC Senator XXL
        • 30.09.2004
        • 2416
        • Bajina Basta/Beograd

A da probas normalno da ga vozis pa da onda izmeris potrosnju? Recimo napravis 200km otvorenog puta i vidis sta se desava...
        Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• spanjeli
          CBC Senator XXL
          • 17.09.2005
          • 532
          • Nis

Sipao za 1000din a vec je bilo nesto goriva u rezervoaru,resetovao kilometrazu,odvozao 75km,kola pocela da ostaju bez goriva i ja opet na pumpu...
          Neka je i litar manje,"mnogo je kume"
          Lambda promenjena pre 2 meseca, MAF ociscen pre nedelju dana i najvaznije od svega,auto ide super...
          Od tih 75km 22 je vozeno van grada,na otvorenom

@Srdjan Da ja imam para za tih 200km ja bih otiso na skup u NS kez
          Tata izadje iz kola, pogleda pored puta jarak, katakombe, ali vidi da ce da prodje. Digne BX-a na najvisi stepen i polako ga spusti pored puta, prodje kroz jarak, digne ga na put, stane na put, spusti citrica, i nastavi put, a svi ljudi iz kolone aplaudiraju!

Comment

• srdjan_p
            CBC Senator XXL
            • 01.12.2004
            • 1915
            • ZR

Bem li ga, probaj sad malo laganije pa vidi...

Comment

• dare156
              CBC Senator
              • 07.03.2007
              • 282
              • Beograd

Originally posted by srdjan_p
              Bem li ga, probaj sad malo laganije pa vidi...
              To je i moj savet. Aj malo 100km lagano pa da vidimo gde smo.

Recimo, mi u bg tesko mozemo da izmerimo potrosnuju. Nekad vozim 3km 1h pa mi potrosnja 20l. Upadnes u guzvu pa ni napred ni nazad. A da je mnogo, mnogo je. Pozz

Comment

• spanjeli
                CBC Senator XXL
                • 17.09.2005
                • 532
                • Nis

Ih bre JA i lagano,ne ide to nikako ali probacu majke mi

Comment

• kilson
                  Moderator
                  • 09.10.2004
                  • 3216
                  • NoviBGD
                  • AR 75 GT

Toliko ne bi potroshio ni sa kidanjem V6 - tu ti neshto debelo ne valja; a najpre mislim na sistem merenja... Kakve ti je boje izduv?
                  Srpski klub ljubitelja Alfa Romeo automobila

Comment

• Alfa145
                    CBC Član
                    • 03.08.2005
                    • 23
                    • Belgrado

Znaci malo je mlooogo !!! Ali meni u voznji na 6k-7k trosi negde oko 14-15, normalno po gradu do 12, a na otvorenom 8-9...

Motor je presao 129000 sve je ispravno, svecice nisu garave, a ni masne, dizne ciste, MAF i lambda novi...

Ali manje od ovoga ne ide!!! Ai nesto se bas i ne trudim da bude manje...
                    Whereas a BMW or an Audi might be a fashion statement, the Alfa is a serious car for serious drivers. If thats you, then youll love it.

Comment

• duxi-kg
                      CBC Član
                      • 24.05.2006
                      • 25
                      • kg

Originally posted by Alfa145
                      Znaci malo je mlooogo !!! Ali meni u voznji na 6k-7k trosi negde oko 14-15, normalno po gradu do 12, a na otvorenom 8-9...

Motor je presao 129000 sve je ispravno, svecice nisu garave, a ni masne, dizne ciste, MAF i lambda novi...

Ali manje od ovoga ne ide!!! Ai nesto se bas i ne trudim da bude manje...
                      ljudi ja vozim 145 2.0 i po gradu mi je potrosnja od prilike 13-14l ali ga ne stedim uopste, na otvorenom nesidam ispopd 180km potrosnja 10l ja mislim da je to ok za ovu konjazu sobzirom da auto ima 8 god!!!

Comment

• spanjeli
                        CBC Senator XXL
                        • 17.09.2005
                        • 532
                        • Nis

Kakve ti je boje izduv?
                        Pa deluje mi kao da je malo crniji nego sto bi trebalo ali mislim da je razlog tome uglavnom gradska voznja na malim relacijama,kad izadjem na otvoreno pa ga cepnem izduv pobeli...

tu ti neshto debelo ne valja; a najpre mislim na sistem merenja...
                        Verujem da mozda i ja gresim jer ja sipam gorivo kad mi je skazaljka na nuli,ali mozda ona nije na nuli,mislim mozda ima jos goriva u rezervoaru ali ne smem da dozvolim da mi auto skroz ostane bez corbe,pa onda ispadne velika potrosnja...

Napominjem da auto ide super,lambda zamenjena,maf ociscen,filter vazduha promenjen...,svecice,kablove i ostalo nisam dirao...

ljudi ja vozim 145 2.0 i po gradu mi je potrosnja od prilike 13-14l ali ga ne stedim uopste
                        Sta znaci to ne stedim uopste,nemoj pogresno da me shvatis ali jedan lik mi je rekao da ganja auto kao lud,ja sednem da se provozam sa njim a on jedva dolazi do 5000rpm,tako da ljudi izgleda razlicito tumace taj izraz...
                        Ovo sto sam ja radio posle reseta ECU-a je bilo pravo KIDANJE(procitao da tako treba )

Comment

• 230
                          CBC Senator XXL
                          • 02.04.2007
                          • 775
                          • Semberija

Zec leži u sledećem grmu:

Greška je u računici. 17 litara nije prosečna nego maksimalna potrošnja, što i nije strašno, štaviše sasvim je razumno. Ja sam na svojoj sektašici često prelazio cifru od 25 litara maksimalne potrošnje.
                          Izmeri i minimalnu potrošnju, tako što ćeš je voziti petom brzinom 90 kmph (ili votever, zavisi od modela, dakle "kruzing spid"), i dobićeš analizom dobijenih podataka prosečnu potrošnju.
                          155+75=230
                          VIVA LA VITA!!!

Comment

Svaka alfa troši prilično ali to je brate normalno ,vozio sam alfu 33 1.4 ie, alfu 146 1.8ts 2 godine i trošila je u gradu 12-14,pominješ ovde 17l i kases sve je u redu sa autom-onda imas tesku nogu na gasu.Veruj mi gore dole litar dva je najmanji problem sto se tog auta tice/ sem ako nisi taxista/...TROŠI ALI I DAJE

Comment

• alf
                              CBC Veteran
                              • 26.01.2007
                              • 156
                              • Marinkova bara

Ne znam da li si pomisljao mozda i na kvalitet te corbe,a mozda i malko kraduckaju na pumpi,sto ne bi bilo nemoguce...

Comment

Working...
                              X