E sad ce neko jedva da docheka da napise kako bi trebao da uradim search... jesam, za ts motore ima diskusija kol'ko hochesh (a to mi je i dobro poznato obzirom da sam vozio 2.0 ts oko 5 godina), ali za 2.5 v6 nema, ili ja nisam nashao, nishta... Za 4-5 meseci koliko vozim moju V6 potroshja ulja je gotovo nikakva, shto naravno nije bio sluchaj sa 2.0 ts... dakle ima li neko podatke, fabrichke ili iskustvene, o nekoj prosechnoj potroshnji ulja kod ovih motora...
POTROSNJA ULJA...
Collapse
X
-
to ti pricham... najvishe shto sam nashao je na par stranih foruma i to tipa - "ovi motori vole da potroshe neshto ulja i treba redovno kontrolisati nivo, jer svaki nedostatak ulja moze imati katastrofalne (skupe) posledice..." I to mu je otprilike sve shto sam ja nashao...Za 5.000 km nivo ulja mi je "pao" za manje od milimetra na skali... ma, jedva primetno... pomilslih u prvi mah, da nije "dolio" malo vode
156 2.5 V6 24v
Comment
-
-
*skoro je ista ta fabrika dala preporuku da se 20k ipak menja na 10k u uslovima loseg goriva i iskljucive voznje na kratkim relacijama, kad smo kod toga.
Srki pricao sam o onima, sto kaze speed: "sipas i ne mislis". meni je veoma cudno ne proveravati nijednom nivoe vitalnih tecnosti u okviru predjenih 20k..
Comment
-
-
meni je aleksa rekao da je po fabrici potrosnja za taj motor, tj. tolerancija cak litar ulja na 1Kbio sam sokiran kada sam cuo taj podatak, u praksi je nesto drugacije, ali da trosi kada ga ganjas trosi... barem mi je trosio pre reinkarnacije... videcemo kako ce sad da se krece potrosnja....
Comment
-
-
Ma bre mora da troši... bar 100g na 1k ako se iole prži.
Recimo moja posle 1300 km je potrošila otprilike tako a pržio sam je žešće.. možda i 150g.. mada ima pun net toga za 2.0 ts 16v što reče speed.. jes da nije 2.5 v6 al sve jedno
Mislim da ne postoji motor koji ne troši olio.. olio je potrošni materijal...
bar ja mislim...Astra GSI
Comment
-
Comment