Alfa Brera

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • BRABUS
    CBC Senator XXL
    • 15.10.2004
    • 2399
    • London

Uzeo sam je, crna, crna koza, 18'' felne, stakleni krov....vuce naftarica bas dobro. odoh da se vozam

Slike ce da budu, malo je vreme shit...al bice

Comment

• civi
      CBC Senator XXL
      • 26.07.2005
      • 1492
      • Pozarevac

daj slike, daj daj daj....
      Jackie Stewart jednom je pitao Davida Purleya (legendarno hrabrog vozača koji je, smatra se, preživio najveću G-silu u povijesti čovječanstva) gdje točno koči prije određenog S zavoja. Purley ga je začuđeno pogledao:
      - Kako to misliš, kočim?

Comment

• the.doctor
        CBC Početnik
        • 02.07.2006
        • 7
        • Niš

Ihhh choveche vozis Breru

Kakav je osecaj pod rukama i nogama ? ? ?

Comment

• BRABUS
          CBC Senator XXL
          • 15.10.2004
          • 2399
          • London

Evo momci i devojke, teska srca sam vratio Breru malopre....pa da referisem

Da sam se odusevio autom, to vec i ne treba da se prica. Spoljni izgled je neverovatan, prosto savrsen. Odakle god pogledas auto, ne sklanja ti se pogled s njega. Felne su bile extra, 18 inca, po meni najlepse stoje od svih. Vec rekoh da sam uzeo 2.4 JTD M dizel, posto je 3.2 V6 bio dostupan tek sredinom avgusta, kad verovatno nisam ovde.

Dizel u Alfi, trn u oku vecine tradicionalnih ljubitelja, ali ja s tim nemam problema, stavise, mislim da bi vecina njih promenila misljenje da su se provozali u ovoj Breri Sa 200 konja i 400 Nm ume itekako da povuce, tj. ide kao sumanut Vuce dobro cak i od ispod 2000 obrtaja i vrti se do 5ooo

Ova sto sam je uzeo je bila sa Skz View pack-om...stakleni krov, ljudi ono je perverzija samo takva, odusevio sam se kolko je dobro. Unutra se sedi jako nisko, slicno kao u GTV-u starom, dosta sportskiji osecaj nego u GT-u i drasticno nize nego u 159-ki. Za razliku od GT-a i 156-tice, i u Breri, kao i kod 159-ke je nemacki koncept unutrasnjosti, najvise podseca na BMW 3 E46. Sedista su kozna, crna sa sivim aplikacijama i utisnutim Alfa logom. Predobra su, mada bih ja radije uzeo plavo-bez varijantu, koja ide sa plavo-bez unutrasnjoscu. Nazad je mnogo usko, ako neko sedne iza tebe, moras da vozis sa volanom ispod brade, da bi on mogao da se nekako skupi i stane u mesto. Ali to ionako nije predvidjeno za stalno

Sto se interijera tice, tu sam relativno neprijatno iznenadjen. Naime, isti je kao i u 159. Nikako to ne znaci da je los, sta vise, super je. Meni smeta cinjenica da platis 40.000 evra za auto i dobijes identican interijer kao i u duplo jeftinijem autu. Odaje utisak kvaliteta, sto se materijala tice, ali sve to kvari par plasticnih detalja, za koje mi je neshvatljivo da mogu da stave u Korejski auto, a kamo li u najskuplju alfu (piksla pored rucne je od jeftine plastike, koja odskace od svega i bode ocii, zajedno sa jos par sa leve strane volana)

Lezanje na putu je dobro, mada se oseti da hoce da bezi nos, najvise zbog teskog motora. Upravljanje na Alfinom nivou, direktno. Menjac precizan, sa istim polozajem kao kod 159-ke, dosta razlicitim od tradicionalnog, kao sto je na 156 i 145 i GT-u.

I na kraju....nesto od cega mi se digla kosa na glavi - skripa u vesanju, dobro poznata vlasnicima 156-tica, za sada laka, ali auto nema jos ni 10.000 km. Nadam se da je to samo na ovom primerku, ostalo bi bilo katastrofa.

Cena - ovakav primerak kao sto sam ja vozio je malo iznad 41.000 evra (koza, navigacija, stakleni krov, xenon 18'' felne). Po meni mnogo....

Da li bih ga kupio da imam para ? Verovatno ne, mada mi se jaaaako svidja. Uvek bih bila dilema - bolje opremljena Brera ili bazicni Porsche Boxer.....tesko da bi Brera imala mnogo sansi u toj dilemi...

Comment

• Bane
            CBC Senator XXL
            • 30.05.2006
            • 344
            • Konjarnik Bg

svaka cast na iscrpnom izvestaju. ali je ti bar provoza
            A JA???????????????????????????????????????????????

pozdrav

Comment

• BRABUS
              CBC Senator XXL
              • 15.10.2004
              • 2399
              • London

Unutra

Comment

• BRABUS
                CBC Senator XXL
                • 15.10.2004
                • 2399
                • London

Naftarica

Felne

Skyview on Skyscrapers

Jel mi stoji ?

To je sve od slika.....ako ima neki pitanja, slobodno opalite

Comment

• CLD
                  CBC Senator XXL
                  • 08.02.2005
                  • 1225
                  • Belgija - ranije Luna-Chico

Ne znam meni je lepsa GT od Brere, inace u svakom slucaju auto za kojim se svako okrene. Po meni je verovatno motor najbolji deo auta, razlog je sto ne volim auto koji je spolja lepsi od unutra, ja se ipak vozim u kabini. Jedan od retkih auta koji me je zadovolji sa unutrasnjosti je 407 kupe. Inace 407 je skuplja od brere u najacoj dizel verziji sa full opremom. Ovde u Belgiji je 50000 eura tako da opet za tih 10000 da se razmisliti.

Comment

• sri98
                    Admin od Trpeze
                    • 24.10.2004
                    • 7262
                    • Republic of Konjarnik
                    • Toyota Corolla E 210

Brabus, stoji ti k'o pravom, ali ipak porsche bi jos bolje cucnuo
                    Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• Nigy
                      CBC Senator XXL
                      • 13.04.2006
                      • 921
                      • BGD

Svaka cast na fotkama.

Originally posted by Jovana
                      Samo mi je pukla neka gumica (to je uvek nezgodna stvar i chini da se ljudi osecaju nelagodno)

Comment

• BRABUS
                        CBC Senator XXL
                        • 15.10.2004
                        • 2399
                        • London

Evo i par klipova.....

http://rapidshare.de/files/25374366/Video.rar.html - 20mb

Comment

• starac vujadin
                          CBC Senator XXL
                          • 27.08.2005
                          • 2617
                          • Stari grad

Lepo, lepo...voleo bih da osetim kakav je integralni pogon kod Brere obzirom da je nos tezak sa ovim dizelasem, pa osecaj sigurno nije kao sa 3.2 (ne zbog vece snage benzinca vec upravo zbog pogona...)

Comment

• Milos
                            CBC Senator XXL
                            • 12.05.2005
                            • 700
                            • Beograd, carraburma

a da ti stoji svapski auto, pa i stoji ti?!

Comment

• miodragj
                              CBC Član
                              • 16.04.2006
                              • 34
                              • Beograd

....kao neko ko zivi od "ukusa" i dizajna, moram da kazem da mi je GT ipak mnogo lepsi, i spolja i unutra. Brera mi je nekako nedorecena...

A i skupo je to za ono sto se nudi, iskreno! Tu moram da se slozim sa Brabusom. Za nekoga ko ima puno para, kao treci ili cetvrti auto, OK..

Comment

• BRABUS
                                CBC Senator XXL
                                • 15.10.2004
                                • 2399
                                • London

Originally posted by Milos
                                a da ti stoji svapski auto, pa i stoji ti?!
                                Zasto ?

Comment

Working...
                                X