Alfa 146 Boxer

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • RadeKI
    CBC Početnik
    • 25.10.2007
    • 3
    • Kladovo

Alfa 146 Boxer

Pozdrav za sve alfiste posto sam nov na forumu tj. svez imam pitanje za sve koji znaju ovo sto me interesuje imam prijatelja i imamo iste automobile radi se o alfama 146 sa 1.6 boxer motorima, nego on bi da izvodi besne gliste i izbaci boxer i ubaci twin spark motor mislim da se radi o 1.6 ti motoru (nisam siguran) i interesuje ga kakve su prepravke ako ih ima i dali je uopste to izvodljiva kombinacija, ako ne twin spark koji motor pasuje na mesto boxera td, jtd... mada po meni boxer je ipak izdrzljiviji od twin sparka i dizela.

Hvala svim koji odgovore !!!
  • Nigy
    CBC Senator XXL
    • 13.04.2006
    • 921
    • BGD

Prvo predstavi sebe i mezimicu u Virusu.

Sto se konverzije tice, pricam napamet, ali sam ubedjen da mora menjati menjac i poluosovine, verovatno i nosace motora...
    Naravno, pod obavezno ide i kompjuter sa instalacijom...

Originally posted by Jovana
    Samo mi je pukla neka gumica (to je uvek nezgodna stvar i chini da se ljudi osecaju nelagodno)

Comment

• veXon
      CBC Senator XXL
      • 26.07.2006
      • 571
      • Beograd, Vozdovac

ne moze, kosevi na karoserijama boxer i ts nisu iste... NEKA ZABORAVI... kostace ga mnogo... uz mnogo limarskog rada... naravno sve sto je nigy rekao se podrazumeva...

Comment

• RadeKI
        CBC Početnik
        • 25.10.2007
        • 3
        • Kladovo

ocu predstavicu se nego ja sam isto predpostavljao poznavajuci koliko toliko tu auto tehniku da kosevi nisu isti i boxer se sasvim drukcije vesa nego twin spark, tako da ima tu trista zajebancija aj sto kosevi i komp manje vise nego tu i upravljacki deo se menja nista nije isto sve je drukcije kod twin motora nego boxera, to su dva razlicita auta u istoj skoljci

Comment

• Mikibg74
          CBC Početnik
          • 05.10.2007
          • 6
          • Beograd

Evo ja licno ne bih prodavao boxera, mnogo mi se svidja njegova melodija :-)
          A on ako zeli najbolje da proda boxera i kupi ts, jeftinije ce proci.
          Ko zna mozda uspe za iste pare da kupi, a mozda mu i nesto ostane
          Pozdrav

Comment

• veXon
            CBC Senator XXL
            • 26.07.2006
            • 571
            • Beograd, Vozdovac

u potounosti... vozio sam taj motor i odrzavanje za njega je smesno... nikad ne bi presao sa boxera na ts, pogotovu ne na 16V...

Comment

• srdjan_p
              CBC Senator XXL
              • 01.12.2004
              • 1915
              • ZR

Ma zvuk boxera je nezamenjiv, moj se cuje ko porsche kad se zavrti...
              1.6 je stvarno jeftin za odrzavanje, ovaj moj 16v je malo zaebaniji ali...

Comment

• RadeKI
                CBC Početnik
                • 25.10.2007
                • 3
                • Kladovo

ma ja sam prezadovoljan sto se tice tog motora ma potpisujem da je izdrzljiviji od twin sparka ja sam oduvek govorio da je draz alfi bas u boxer motorima jer se alfa na njima proslavila a odrzavanje da nepricam najobicnije mogu ngk svecice koje sve 4 ukupno kostaju oko 800 dinara ma smejurija mada vise mi se svidja verzija 1.7 16v inace alfa dizel to mi je promasaj nikako ili alfa na plin josss gora kombinacija ko ugradi u alfu plin bolje da je prodao spasio bi je (alfu) muka ima ljudi koji ce se buniti sto kazem za dizelke i plinarae ali dizel izvinite ljudi al kao MOTO KULTIVATOR *golf original* deluje a plinara kao jeftin wv vw kako se vec pise ni neznam jer me nikad nije interesovao a plin ne ne ne kad vas molim nemuucite ljubimca ako boga znate !!! neeeeeeeeeee neeee!!!!!!! aaaaaaaa !!

Ja odkad znam za sebe u mojoj kuci se vozila samo alfa proslo je dosta "nazovi auta" 1 AUDI, 1 OPEL i nov sa sajma MERCEDES kad se pojavila cuvena 124-ka (3000 kubika) i na kraju hm opet alfa ZIVELA ALFA !!!

Sledeca je 159 ili nova 166

Comment

• nexus6
                  CBC Član
                  • 19.07.2006
                  • 40
                  • Ruma

Boxer rules!!
                  meni ostade srednji lonac original a zadnji je protochni, auto ima najfull zvuk u gradu to mi em kazu svi em se ljudi okrecu po ulici kao ludi
                  a tek sto ideeeee....
                  (+Z) Alfa Romeo 146 1.7 Boxer 16V

Comment

• srdjan_p
                    CBC Senator XXL
                    • 01.12.2004
                    • 1915
                    • ZR

To moram da cujem, moja isto ima srednji standard a zadnji protocni ali je neki bezveze pa je i zvuk onako, moze i bolje...
                    Kakav imas zadnji lonac, ajde slikaj ga da vidim?

Comment

Working...
                    X