Vibracije hladnog motora...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • speedfreak968
    CBC Senator
    • 05.07.2005
    • 211
    • Beograd

Vibracije hladnog motora...

Sada kad su pocheli hladniji dani malo vishe je pochela jedna pojava da mi ide na nerve, iako je prisutna od kada sam kupio auto... Kada je motor sasavim hladan osecaju se vibracije dok je automobil na leru, na neshto oko 900-1.000 o/m... kada se motor posle par minuta zagreje i ler padne na 600-700 o/m one potpuno nestanu, shta vishe osecaj je kao da motor uopshte i ne radi koliko je miran i tih... Isto kada pritiskom na pacucicu gasa dovedem motor do tih 900-1.000 obrtaja u leru, takodje se esecaju (neshto blaze dodushe) te vibracije... U voznji, nikakvih problema... Ima li ko ideju?
    156 2.5 V6 24v
  • dekideki
    CBC Senator XXL
    • 26.07.2005
    • 1914
    • Beograd

malo potrosen jedan od donjih nosaca motora. motor uhvati rezonancu sa nekim delom na kolima (znas ono - vojnici kad marsiraju preko mosta itd...), i - eto vibracija koje pojacavaju jedna drugu do loodila.

*primer: imam cesmu kojoj jedna od slavina vibrira. na odredjenom protoku vode uhvati rezonancu sa celom vertikalom i to toliko trese da cela zgrada svira taj "ton".

**u krajnjem slucaju: probaj da cujes sta na kolima rezonira sa tim tonom. ako je npr. letva menjaca, probaj da je maalo deformises da ispadne iz te frekvencije. ili ako je auspuh, onda jos bolje... mozda je u pitanju i jedan od gumenih nosaca auspuha
    .

Comment

• Eon
      Moderator
      • 10.03.2005
      • 4225
      • Beograd-NBG-44
      • Superb 2.0 4x4 DSG

Ma moze da bude da su ti na primer dizne prljavije ili step motor, pa kada je hladan naslage razlicito usmeravaju ulazak smese i dolazi do vibracija.
      Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
      Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• speedfreak968
        CBC Senator
        • 05.07.2005
        • 211
        • Beograd

Hvala, hvala provericu... samo napred shta god vam padne na pamet napishite, shto vishe to bolje... lakshe i brze (i jeftinije) cu doci do reshenja kad odem u servis...
        156 2.5 V6 24v

Comment

• speedfreak968
          CBC Senator
          • 05.07.2005
          • 211
          • Beograd

Iz servisa na osnovu opisa (na nevidjeno) kaze Vlada svecice ili neka od dizni... Ajte ljudi, upotrebite mashtu
          156 2.5 V6 24v

Comment

• starac vujadin
            CBC Senator XXL
            • 27.08.2005
            • 2617
            • Stari grad

Ja bih rekao nosac motora, pre svega...

Comment

• dekideki
              CBC Senator XXL
              • 26.07.2005
              • 1914
              • Beograd

dizna, svecica, ventil itd, ne mogu da tresu motor ako su nosaci ok...
              .

Comment

• speedfreak968
                CBC Senator
                • 05.07.2005
                • 211
                • Beograd

Moze biti... Gornji nosach sam promenio chim sam kupio auto jer je bio vidno sje*an... Iako mislim da su tada gledali i donji, nije zgoreg da se baci josh jedan pogled... U svakom sluchaju ako je nosach, zar ne bi trebalo da bude vibracija i kasnije, kada se motor zagreje?
                156 2.5 V6 24v

Comment

• dekideki
                  CBC Senator XXL
                  • 26.07.2005
                  • 1914
                  • Beograd

*namesti ler na 1100rpm. resen problem.
                  .

Comment

Working...
                  X