Primetio sam da mi temperatura motora varira (ar 156 2.0 ts) u ove dane kad je napolju 10ak stepeni..... Posle duzeg zadrzavanja u gradskoj guzvi primetio sam da mi temperatura prilazi na 2/3 ka podeoku posle 90 stepeni i onda, posle dvadesetak sekundi pada na 80-ak stepeni. Znaci primetio sam male oscilacije.... Mozda je to bilo i pre, ali se nesto ne secam da sam primecivao.... Je li to ok? Koja je gornja granica zagrevanja ts motora koja je normalna?
Temperatura
Collapse
X
-
90 je sasvim ok, to je radna temperatura
80 ces imati kad auto malo zaletis
80 i nesto ces imati kad ti se ukljuci ventilator a ides u koloni. naime, hladan vazduh ce ti brzo oboriti temp. jer je razlika temp. vode i spoljnje temp. -80 (ne zaboravi to).
nista ja tu ne bi diro.
-
-
? sledeca crtica izmedju 90 i 130 je 110 verovatno, a do nje 2/3 je verovatno nesto oko 103-104... ili ti imas drugaciju indikaciju?
ajde dobro da ne cepidlacimoidi proveri to. preko 100 je svakako malo zabrinjavajuce. sta imas u sistemu? Paraflu?
.
Comment
-
-
kako mu ohladi tako brzo ako je termostat? znaci da ima otvorenu cirkulaciju ka hladnjaku... jel otvara previse kasno ili...?
*ja kod mene sumnjam da je termostat ali s drugim problemom. treba mu previse dug period da se zagreje na 80-90... (non stop otvoren verovatno).
Comment
-
-
ako ti kazaljka dodje izmedju 90 i 130 to ne valja i u to sam siguran, pa ni u jednom trenutku to ne sme da se dogodi... kad se to desi, izadji i pipni prvo gornje pa donje crevo... tako ces biti siguran da li je termostat, na koji ja tipujem...
Comment
-
Comment