Sta znaci ova lampica?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Driver_GT
    CBC Senator XXL
    • 04.07.2007
    • 368
    • Beograd

Sta znaci ova lampica?

Pre jedno 15 dana mi je pocela da gori ova lampica..da li neko zna sta ona znaci? Cini mi se da je nesto vezano za airbeg-ove, ali nisam siguran, pa bi bilo lepo da neko napise sta tacno znaci..

Alfa Romeo 147 1.9JTD
  • Majstor BOB
    CBC Senator XXL
    • 27.04.2006
    • 340
    • Zemun

Pazi.. skroz si u pravu.. To je lampica za airbag

Razloga može biti puno... smanjen otpor na nekom bagu, istekao rok trajanja il je blizu pa zezaju..kontakt se razlabavio.... zajeb sa pojasevima...

Rešenje - diagnostika
    Astra GSI

Comment

• Driver_GT
      CBC Senator XXL
      • 04.07.2007
      • 368
      • Beograd

Ok, tnx...nisam napisao, ali ne znam dal ima to neke veze..desilo mi se kad sam prskao sa onim sprejem za sjaj kokpita..od tada mi svetli..
      Alfa Romeo 147 1.9JTD

Comment

• Majstor BOB
        CBC Senator XXL
        • 27.04.2006
        • 340
        • Zemun

hmmmm.. u principu moguće je da je ušlo to sredstvo i zaprljalo neki kontakt i sistem detektuje da nema airbaga...

treba to očistiti ali sa airbagovima se nije zezati.. da ne izlete mada ne bi trebalo ako nisi vezan al' ko će ga znati.... bila bi šteta za auto a da ne pričam nedaj Bože o povredama koje mogu da nastupe
        Astra GSI

Comment

• Driver_GT
          CBC Senator XXL
          • 04.07.2007
          • 368
          • Beograd

Definitivno idem kod dese ovih dana da vidim o cemu se radi tu..
          Alfa Romeo 147 1.9JTD

Comment

• Majstor BOB
            CBC Senator XXL
            • 27.04.2006
            • 340
            • Zemun

Tako je najbolje
            Astra GSI

Comment

• Sikili
              CBC Član
              • 04.04.2007
              • 44
              • Beograd

slican primer...

Na mojoj staroj 156 mi se desilo da sam u perionici prebrisao mekani deo od skaja izmedju volana i table i da mi od onda svetli lampica za er-beg.....

Resetovao sam vise puta to u Delti ali posle nekog vremena ili odmah lampica se ponovo pali....

Onda su mi rekli da mora da se promene neki kontakti ili sl.

Bitna stvar je da se lampica odma' palila kako bih probao da se igram sa podesavanjem volana.....

Bem li ga.... To ti je moje iskustvo iz prve ruke i drago mi je da je neko slicnu stvar doziveo da ne ispadam mentol svaki put kad me neko pita:"A zasto ti gori ova lampica?" , a ja mu pricam pricu koja je i meni neverovatna, a on me gleda kao da sam najveci prevarant na svetu.....***

*** - Desilo mi se to prilikom prve posete maloj crvenoj garazi na Karaburmi (prim.aut.)
              Love is like taking a dump, Butters. Sometimes it works itself out. But sometimes, you need to give it a nice hard slimy push.

Comment

• Driver_GT
                CBC Senator XXL
                • 04.07.2007
                • 368
                • Beograd

Znaci definitivno su kontakti u pitanju...sigurno od onog glupog spreja..sranje..

tnx
                Alfa Romeo 147 1.9JTD

Comment

• chapra
                  CBC Član
                  • 24.01.2008
                  • 12
                  • zagreb,hrvatska

Kod mene u bivšoj 156-ci se ta lampica palila svakih 6 mjeseci do godinu dana. U servisu bi napravili reset i onda bi se ugasila. Rekli su da je problem u tome što se neki senzor air baga nalazi ispod suvozačkog sica, i ako taj kabel nije dobro učvršćen kod naglih pomicanja sica naprijed-nazad može doći do deaktiviranja air baga (Znači ukoliko je lampica na kontrolnoj tabli upaljena u slučaju sudara neće doći do aktiviranja air baga)
                  But I'll try to carry off a little darkness on my back Till things're brighter I'm the man in black

Comment

• BlackBeauty
                    CBC Senator
                    • 07.06.2006
                    • 221
                    • Split

U nasoj 156 SW jednom nam se par dana nekontrolirano palila lampica AIRbaga.

Stvar je bila u losem kontaktu na spoju nekih kabela kod zadnjeg desnog blatobrana. (majstor u 5 min. rjesio stvar, ruku iza tapacirunga, dohvatio kontakte i... sve OK. naravno, prije je isla dijagnostika...)
                    www.alfisti.hr

Comment

• veXon
                      CBC Senator XXL
                      • 26.07.2006
                      • 571
                      • Beograd, Vozdovac

meni se lampica upalila zbog pada napona na centrali air baga, greska obrisana i vise se ne pali...

Comment

Working...
                      X