146 1.6 TS 1997
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Pa realno ne znam da uopste stisava bilo sta, jer imao sam je i sada je nemam i nisam primetio nikakvu razliku!
Ja sam generalno protiv tog diranja zvuka, ali ovo treba da skines, po teoriji bi trebalo da se pojaca onaj zvuk na usisu koji dobro zvuci, ali bojim se da bez K&N neces dobiti nista radikalno!
Ustvari postoji jos jedna opcija, ali da ne bi stvorili raspravu, ti lepo mene kontaktiraj na PM!In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.
Comment
-
-
to je prigusivac zvuka na usisu.
na CSC sam citao o tome i podeljena su misljenja. neki se oduseve sa zvukom a nekima je bezveze. ja sam ga ostavio.
inace, ima neke veze sa venturi efektom da ubrza strujanje vazduha kroz panelni filter.
mora da se skida branik da bi ga izvadio iz lezista, inace je nocna mora.
***ne predlazite Alfistima K&N, ubija protokomer jer radi na masnoj osnovi koju tzv. debimetar ne ocekuje i - puf. dokazano u praksi.
Comment
-
-
sto se tice K&N-a, chitao sam po netu dosta tema vezanih za Alfa Romeo, cinjenica je da u inostranstvu, ne prezaju od istog. i nisam vido da se neko zalio da mu je K&N unistio protokomer. medjutim mozda je to za prosecnog britanca smesna stavka, ali protokomer bas i nije jevtin. tako da cu verovati kolegama sa foruma i odustati od istog.
sto je sigurno, sigurno! (rece kaludjerica i stavi kondom na svecu)
nikad ne vozim brzo, dok me ne pretekne Skoda Octavia karavan 1,9TDI
Comment
-
-
poenta je u tome (pisali smo vec na tu temu ali ukratko) da postoje i drugi proizvodjaci sportskih filtera za vazduh, koji se menjaju kad se zaprljaju a ne - peru/maste sa uljem.
inace, omoguciti veci protok samo na usisu ne znaci da cete dobiti vecu snagu. ako to uradite sinhronizovano sa izduvom i premapiranjem (chips i pivo), dobicete nesto.
*postoje i zamenski protokomeri s druge strane koji su manje osetljivi na ulje iz K&N-a ali ne bih se bavio time... oni rade na drugom principu, u tome je trik.
inace, K&N od desetak funkcija koje filter vazduha jednog automobila treba da obavlja, obavlja samo onu koja se opisuje sa: "zaustavlja vece kamencice"..
Comment
-
-
Pazi sad... Nema jare i pare, znaci jeftina voznja na plin i neke tamo performanse, trte-mrte, K&N i ostalo! Pre svega mnogo vazduha i plin nikako nisu srecna kombinacija pa ce ti K&N praviti malo problema!
Sa druge strane ima takodje K&N ali panelni filter koji ti ide u kuciste bas za Alfu 145/6 i opet ne znam sta ces i sa njim dobiti osim maaaaalo drugacijeg zvuka, ali ako vec treba menjati filter bolje uzeti taj nego neki Turski koji se obicno prodaju!In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.
Comment
-
Comment