Ja se izvinjavam sto upadam sa ovakvim pomalo glupim pitanjem , ali sam radoznao i zelim da znam : kolika je normalna potrosnja Alfe 155 1.7 116ks , imao sam posla sa trulim auspuhom pa mi je uvek trosio vise nego sto treba, sada sam ga opravio , i ovako sada radi 11-12 po gradu , a na otvorenom 8-9 "
Koliko troshi ?
Collapse
X
-
To je ta potrosnja!
Moze za mrvicu manje ali sa najgorom penzionerskom voznjom.
A moze i vise da popije kao dobar dan
Ovo sto si ti naveo je prosek.
BTW. Predstavljanje nije vise obavezno, ali bilo bi interesantno da nam kazes nesto vise o svom autu i stavis neke slike u delu foruma koji je namenjen za to. A ako budes dobar Dekideki ce da te stavi na listu...BMW E46 320D
Comment
-
-
Alfa 155 1.7 TS 94
Na plinu 37-38 litara na 400 km.(u jednom pravcu)
Prosecna brzina oko 100-120km/h.(naseljena mesta oko 40 autoput 160 )
Pretpostavljam da na gorivo bi bilo za nijansu manje.
Moguce da manometar nije dobar Jer boca od 56 l. a stane najvise 41 l. kad skala ide skraja na kraj ili pumpa nema pritisak.ALFA-naravno, molim jednu u fulu za poneti
Comment
-
-
nadam se da niko nece da se ljuti sto se ubacujem
moja 146 1.6 T.S. trosi 14-15l plina!!! a ide osetno slabije nego na benzinu! da li je to normalno? pretpostavljam da nije, ali nisam mogao nigde da nadjem koliko trosi benzina, a kamo li plina!
nikad ne vozim brzo, dok me ne pretekne Skoda Octavia karavan 1,9TDI
Comment
-
-
Na stranu to sto je 1.6 za malo pa slab za tu kilazu, ali opet ne bi smeo da ti trosi toliko ni sa obicnim "shraf" uredjajem, jer i ja sam ga imao i potrosnja je bila 10.5 mesana voznje a motor je 2.0, sto je u ovom slucaju olaksavajuca okolnost, jer se ispostavilo da 2.0 ponekad potrosi manje od 1.4 sve zbog odnosa snage i tezine!
Najbolje da odes kod nekoga da ti to detaljno pregleda i uradi, ali koliko znam kakvi su majstori i koliko vole da cackaju po tudjem radu, hmmm to ce te kostati...In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.
Comment
-
-
11-12 po gradu i 8-9 na otvorenom....
ono sto si zaboravio da kazes je koliko kratke relacije po gradu i koja brzina na otvorenom...
ako su kratke relacije onda je to vise nego ok!!! i ako je brzina od 120 pa na vise na otvorenom opet ok!!!Whereas a BMW or an Audi might be a fashion statement, the Alfa is a serious car for serious drivers. If thats you, then youll love it.
Comment
-
-
Meni na otvorenom trosi oko 10-11, voznja je 90-110...Po gradu zavisi od stila voznje i od grada(nije isto ZR i BG), uglavnom oko 12 a moze i 13-14...1.6 twinspark bi morao da trosi manje posto ova moja sprava nije bas poznata po ekonomicnosti...Razlika u performansama je primetna u odnosu na benzin ali samo na visim obrtajima(preko 3500rpm)...
Comment
-
-
update:
isao sam do Leskovca, napunio u Mld i dopunio na nekoj seoskoj, opet posle 205km, stalo je 19l plina. e sad, posto sam isao putem kroz naselja, cenim da je prosecna brzina oko 80km/h. posle toga predjem jos 40km, pa uhvatim da dopunim pre polaska natrag, na EKO pumpi, stane 12l i to se jos ne napuni skroz!?!?!?!
sto dalje implicira da trosi 9l na 100km pri 80km/h i 30l u gradu?!?!?!?!
elem problem moze da bude i to sto mi je lik koji je vozio auto pre mene, rekao da ne punim skroz-skroz, jer se njemu desilo da je blokirao ventil, ili tako nesto, pa je morao da ispusta! boca je 45l, kaze nemoj preko 40l. i ja sad cim uspori na aparatu, prekidam!nikad ne vozim brzo, dok me ne pretekne Skoda Octavia karavan 1,9TDI
Comment
-
Comment