Punto 2 crne svecice i klokotanje motora.

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • vuk_klek
    CBC Član
    • 26.11.2007
    • 13
    • Klek

Punto 2 crne svecice i klokotanje motora.

Pozdrav svima.
    Stvarno mi treba savet strucnih ljudi oko mog problema.
    Pre neki dan sam menjao svecice i kablove na Puntu 2 1.2 8v 147000km i kada sam skinuo prvu ona je potpuno crna. Cak mi se cini da je poplavela od grejanja.
    Bile su BOSH SUPER +

E sada moze li mi neko reci da li to tako treba ili nesto nije u redu.
    Inace sa starim svecicama i kablivima je stalno trzao ispod 2000 rpm.
    Sada je to otklonjeni ali cuka na nizim obrtajima, bio hladan ili vruc. Citao sam da je neko rekao da se treba resetovati komp. Da li je to tacno i kakve veze ima resetovanje kompa sa cukanjem. Ne znam mozda i ima. A da zaboravio sam da kazem posle ugradnje novih svecica i kablova u motoru je pocelo nesto ga klokoce ali samo kad je hladan.
    Klokotanje malo menja intenzitet u odnosu na obrtaje motora.
    Nesto slicno kao kod Yuga kada je prlljav filter za ulje pa se cuje klokotanje, samo kod yuga je to konstantno i istog intenzitita ali kod mene je to malo drugacije. Sta da radim? Mozda da vratim stare svecice i kablove pa da proverin? Mozda i zamena ulja i filtera, mada je presao oko 6000-7000 km od poslednje zamene ne verujem da se nesto zapusilo ali ko zna.
    Da napomenem motor radi normalno ne trza lepo vuce, pali itd. Kada je vruc nikakvo klokotanje se ne cuje.
    Nove svecice su sada NGK BKR5EZ.
    Hvala unapred.
  • Pole
    CBC Senator XXL
    • 05.10.2006
    • 363
    • Plandiste,Juzni Banat,Vojvodina/-/-/-/ Garaza: osmaja :)

kada si zadnji put merio kompresiju,stelovao ventile.......?

za pocetak
    zasto krava nosi zvonce...?...?...?
    pa zato sto joj ne radi sirena :) :) :)

Comment

• vuk_klek
      CBC Član
      • 26.11.2007
      • 13
      • Klek

Nisam nikad! Kompresiju mogu izmeriti nije problem imam gde, a za ventile u servis. Kolko je stelovanje ventila i kako da znam da su rastelovani moze li po zvuku na leru jer mi se cije sitno zveckanje.

Comment

• M-power
        Moderator
        • 10.01.2005
        • 10060
        • Bg; Banovo Brdo
        • CorsaC, astra H,

Re: Punto 2 crne svecice i klokotanje motora.

Originally posted by vuk_klek
        E sada moze li mi neko reci da li to tako treba ili nesto nije u redu.
        Generalno su svecice ok...vidisi da motor ne trosi ulje iznad normale.
        Na tom prvom cilindru je malo ne odgovarajuca smesa....da li je to stara boja od predhodno ne ispravnih kablova ili je zreo za jedno pranje dizni MPI je jel?
        Citao sam da je neko rekao da se treba resetovati komp. Da li je to tacno i kakve veze ima resetovanje kompa sa cukanjem. Ne znam mozda i ima.
        Nema potrebe da ga resetujes.

A da zaboravio sam da kazem posle ugradnje novih svecica i kablova u motoru je pocelo nesto ga klokoce ali samo kad je hladan.
        Klokotanje malo menja intenzitet u odnosu na obrtaje motora.
        Ne verujem da je vezano sa tvojom zamenom svecica.
        Koje ulje sipas? kazes 7,8 hiljada....mogao bi i da ga zamenis (ne mora nista da bude zapuseno)
        To date there has never been a faster car built for the public road and,
        it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• vuk_klek
          CBC Član
          • 26.11.2007
          • 13
          • Klek

Obicno ulje menjam na 7000 km i nikada nije potrosio ni grama ali nikada uvek je na istom nivou, i sada je!
          Sipam selenia gold sinteticko 10w-40 ako se ne varam.
          Ako nije vezani za zamenu svecica sto je odmah po prvom paljenju sa novim svecicama i kablovima poceo da klokoce?
          Sto se tice boje svecica to je sa starim kablovima. Vozicu ga jedno 1000 km pa skinuti svecice i proveriti da li su crne. Ako jesu sta dalje radidi.

Comment

• M-power
            Moderator
            • 10.01.2005
            • 10060
            • Bg; Banovo Brdo
            • CorsaC, astra H,

Mozda nisi ranije zapazio to "klokotanje" ne verujem da to ima ikakve veze sa svecicama...pre ce biti da smesa nije najsjanija.
            Sta raditi dalje? oprati dizne!
            hladno vreme utise dosta na to klokotanje.
            ali operi dizne...vidi se da ulje ne trosi a da smesa na tom prvom nije bas najsjajnija. Operi ler motor i operi klapnu.
            To date there has never been a faster car built for the public road and,
            it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• vuk_klek
              CBC Član
              • 26.11.2007
              • 13
              • Klek

Nema sanse da klokotanje nisam ranije zapazio, vozim ga dve godine i nikad se ovo nije jevilo.Za ciscenje dizni moram u servis, za ciscenje lep motora se mora rasturati kuciste leptira, lep motora itd. Jel tako? Moze li se nesto rasuti pri otvaranju, bilo bi lepo da me malo uputite. Gledao sam kako je neko to radio ali je prikizao samo gornje kuciste sa leptirom. Mislim da nece biti neki problem rasklopiti i ocisitit ler motor. A ste je klapna?
              I jos nesto, vraticu stare svecice i kablove pa ako prestane klokotanje onda novi kablovi ili nove svecice nisu u redu. Ali ako se klokotanje nastavi zamenicu ulje i filter ulja ali ako se i tada nastavi, e pa onda cemo drugacije pricati (zapalicu ga) majke mi.

Comment

• ada
                CBC Senator XXL
                • 04.06.2005
                • 2375
                • Novi Sad
                • Svasta nesto

ako sumljas u klokotanje da je nastalo posle zamene kablova pozajmi od nekoga kablove na par minuta i vidi pa ces na taj nacin resiti svoju sugestiju
                ps zar taj auto nema hidro podizace
                Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
                Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
                Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
                Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• bax76
                  CBC Senator XXL
                  • 07.11.2006
                  • 605
                  • BG

Kad je auto hladan a temperatura oko nule, na vecini Punta 1.2 8v se neko vreme cuje neki zvuk koji je u ritmu sa obrtajima, cuje se na odredjenom broju obrtaj i posle 5 minuta voznje nestaje...Cuje se slicno ko sajla za brzinomer, kada si u autu... Mada to vise lici na tuk, tuk, nego na klok, klok

Comment

• vuk_klek
                    CBC Član
                    • 26.11.2007
                    • 13
                    • Klek

Bax76 cuje se tuk tuk stalno, bilo leto ili zima bio zagrejan ili ne. Ali sada se cuje klok klok klok samo kada je hladan, jedno 2 min, i nikad vise dok se dobro ne ohladi. Misterija zar ne. A sto je naj gore pocelo je posle zamene svecica i kablova.
                    A da li ima hidropodizace, pojma nemam.

Comment

• bax76
                      CBC Senator XXL
                      • 07.11.2006
                      • 605
                      • BG

U uputstvu pise da se ventili steluju redovno na 20.000 km za 1,2 8v motor.

Comment

• Lord_o21
                        CBC Senator XXL
                        • 29.04.2006
                        • 494
                        • Novi Sad

Plocice su manje od zastavinih ili ti fiat-ovog ohc motora... Mislim da od golfa pasu...
                        ...technology is the only Replacement for Displacement.

Comment

Working...
                        X