alfa 146 1,4 ts grijanje

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • janda
    CBC Član
    • 22.12.2007
    • 13
    • Bihac

alfa 146 1,4 ts grijanje

Pozdrav od nedavno sam postao vlasnik alfe 146 1,4 ts 2000 god. i posto sam prije vozio glofa 2 sad se smrzoh u autu, u stvari ona grije ali nekako mi je to slabo i kad prebacim na grijanje preko klime nema bas neke velike pomoci probao sam i interno kolanje zraka. i na koji nacin da provjerim klimu
    Hvala!
  • alf
    CBC Veteran
    • 26.01.2007
    • 156
    • Marinkova bara

Imam istu takvu alfu,pa cu ti reci svoja iskustva,pa ti uporedi.
    Recimo po ovim hladnim danima,posle cele noci napolju,motor pocne da dize temperaturu posle 5-10 minuta rada,znaci tada pocinje i da greje.Prvo slabije,a kako raste temperatura i jace...Meni otprilike posle oko 6km dostize radnu temperaturu,a tada vec moram potenciometar da vracam na 20-22 stepena,jer postaje suvise vruce.Znaci cim upalim auto,potenciometar okrenem na max, ventilator na 3,a vazduh usmerim na prozore.Klima nista ne vredi,ako auto nije zagrejan...

Comment

• veXon
      CBC Senator XXL
      • 26.07.2006
      • 571
      • Beograd, Vozdovac

hm, cisto da znas da se auto brze greje kada je ugasen ventilator grejanja! tako da ce ti se auto brze zagrejati ako odmah ne odvrnes na maximum..

Comment

• srdjan_p
        CBC Senator XXL
        • 01.12.2004
        • 1915
        • ZR

Uf ova moja krece da greje tek kad dodje blizu radne temperature, smrzoh se ovih dana...

Comment

• spanjeli
          CBC Senator XXL
          • 17.09.2005
          • 532
          • Nis

Auto upalis ujutru,odmah krenes da vozis s tim sto se trudis da ne predjes 2k obrtaja,naravno grejanje je iskljuceno,posle 4min voznje,stavis ventilator na 2 usmeris gde ti treba i uzivas...tako ja radim od kad znam za sebe i perfektno je...
          Originally posted by Sheta_Junior
          Tata izadje iz kola, pogleda pored puta jarak, katakombe, ali vidi da ce da prodje. Digne BX-a na najvisi stepen i polako ga spusti pored puta, prodje kroz jarak, digne ga na put, stane na put, spusti citrica, i nastavi put, a svi ljudi iz kolone aplaudiraju!

Comment

• janda
            CBC Član
            • 22.12.2007
            • 13
            • Bihac

E pa bice onda da nesto nije u redu sa grijanjem jer i na radnoj temperaturi ne grije naj bolje
            Znam da je na francuskim vozilima bio onaj mali ventil (na crijevu koje vodi do malog hladnjaka) a sluzio je za ispustanje viska zraka, e sad me interesuje da slucajno ne postoji nesto takvo i na alfi (na vecini fiata ne postoji)

Comment

• bojanTI
              CBC Senator XXL
              • 04.01.2006
              • 870
              • Pancevo

Problem je pomalo sto je zatvoren tok tecnosti dok motor ne dostigne radnu temperaturu i kad termostat propusti onda pocinje i realno grejanje, do tada to ide malo sporije, ali to je normalno!

Tebi je verovatno umro senzor spoljne temperature i to se moze videti na dijagnostici! On ne salje signal o spoljnoj temperaturi i onaj unutrasnji je zbunjen pa se tu javlja problem!

A mozda jednostavno nemas tecnosti u hladnjaku, hmmm...

Ili imas vazdusni cep...

Ili je jednostavno Golf bolji za grejanje...

Samo ako ga zapalis pa sednes pored vatre, hehehe...
              In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.

Comment

• janda
                CBC Član
                • 22.12.2007
                • 13
                • Bihac

ok budem ja porovjerio u servisu a a ne otvaran novu temu jos jedno pitanje kako znati jel sve ok sa varijatorom faze na koji nacin to provjeriti

Comment

• bojanTI
                  CBC Senator XXL
                  • 04.01.2006
                  • 870
                  • Pancevo

Pa ako ti se ne cuje kao dizel kad ga upalis ujutro, to jest kad je hladan onda je dobar!
                  In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.

Comment

• janda
                    CBC Član
                    • 22.12.2007
                    • 13
                    • Bihac

Izgleda da je sve ok jutros je poceo normalno da radi i a grije izgleda da je nesto ipak bilo zaledjeno u svakom slucaju Hvala

Comment

Working...
                    X