Lampica za gorivo ili....

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • nesa ar
    CBC Član
    • 23.12.2007
    • 64
    • N.Beograd

Lampica za gorivo ili....

Pre nekoliko dana uzeo sam alfu 145 1.4 TS 2000god! Konstantno mi sija lampica za gorivo ili vec sta je,neznam! I jos jedan problem konstantno mi stucaju brisaci kad su ukljuceni na periodicno brisanje! U sustini sam mnogo zadovoljan kolima premda do sad nikad nisam posedovao italijana bilo koje vrste! Ako je neko imao problem moje prirode i ako moze da mi kaze sta je bio bih mu zahvalan,veoma! Evo i slika cele table tj. lampice koja se ne gasi!
  • alf
    CBC Veteran
    • 26.01.2007
    • 156
    • Marinkova bara

Sto se brisaca tice, i meni se desava da kada ih pustim na intervalni rad,prvih minut dva malo stucaju(najmanja brzina),medjutim posle par minuta se unormale.Verovatno nije nikakav kvar,takav je sistem.Sto se tice lampice,ne znam za sta je,ali u svakom slucaju znaci da komp prijavljuje neku gresku,a to bi najbolje mogao da proveris na dijagnostici i ako nije nikakav kvar da je resetujes.

Comment

• bojanTI
      CBC Senator XXL
      • 04.01.2006
      • 870
      • Pancevo

Ovo vidim prvi put, nema logike... Lampica za nedostatak goriva se nalazi kod meraca, bar je tako kod mene, e sad ako je nemas tako onda je to to, ali ako je imas...
      Ali po polozaju kazaljke za kolicinu goriva verovatno je to lampica za rezervu...
      In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.

Comment

• veXon
        CBC Senator XXL
        • 26.07.2006
        • 571
        • Beograd, Vozdovac

i kod mene se lampica nalazila kod meraca, mislim da ovu lampicu nisam imao, drugacija tabla... (verovatno) ne razumem u cemu je problem? jel si sipa vise od pola pa se ne gasi ili?

Comment

• nesa ar
          CBC Član
          • 23.12.2007
          • 64
          • N.Beograd

Lampica za rezervu se nalazi ispod kazaljke za kolicinu goriva u rezervoaru ali ovo je ispod svega tog u redu gde i sve ostale kontrolne lampice!

Comment

• dekideki
            CBC Senator XXL
            • 26.07.2005
            • 1914
            • Beograd

dakle, tko ima problema sa ''živčanim brisačima'' riješenje je ovdje
            na kliznim kontaktima motora nakuplja se mast iz ležaja i stvara loš kontakt čiščenjem te masti, brisači rade ko novi
            1. skinu se ruke brisača

2. nakon toga se skine poklopac ispod brisača gdje se nalazi motor brisača i filter klime....

3. nakon toga ćete vidjeti mehanizam brisača koji morate skinuti skupa sa motorom i izvaditi van.

4.na ovoj slici se vidi kako se skida motor sa mehanizma, ali za ovu akciju je to nepotrebno.

5.dakle, sa motora se skine ovaj bijeli plastični dio na kojem se nalaze kontakti. Sve to unutra se počisti od masti, malo se ''odvinu kliznici'' da bi kontak bio jači i sve se natrag sklopi

p.s.ove fotke su skinute sa jednog foruma ali se više ne sječam s kojeg. Uglavnom znam da je neki engleski jer po položaju brisača se kuži da je volan na desnoj strani. I druga stvar, ove fotke su sa 155 ali je identično na 145/146 uživajte

*preuzeto sa:
            CSC
            .

Comment

• nesa ar
              CBC Član
              • 23.12.2007
              • 64
              • N.Beograd

Svaka cast druze,vec sutra cu to da ucinim! mnogo ti hvala,duzan sam ti dok sam ziv!
              ! Salu na stranu,bitno da je resenje prisutno,mnogo hvala!

Comment

• badza
                CBC Član
                • 16.12.2007
                • 32
                • Beograd

Ljudi, ja nisam mehanicar, a i slabo se razumem u tu nauku pa me nemojte bas 100% hvatati za rec: Kod mog matorog na FIAT Marea jtd postojo potapajuca pumpa, koja kako sam shvatio ima ulogu da povuce gorivo iz rezervoara a i nalazi se u njemu. Da li postoji mogucnost da nesto nije u redu sa tom pumpom pa ti zato signalizira ta lampica????!!!

PS hvala za instrukcije za brisace i ja imam malih problema sa njima
                Nema alfe bez boxer motora

Comment

• bojanTI
                  CBC Senator XXL
                  • 04.01.2006
                  • 870
                  • Pancevo

Vrlo moguce...
                  In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.

Comment

• RANK
                    CBC Senator XXL
                    • 28.02.2007
                    • 1635
                    • Beograd
                    • FIAT MAREA WEEKEND 1

ljudi, kad ocistite mehanizam za brisace, podmazite ga OBAVEZNO inace nece dugo trajati!
                    "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• nesa ar
                      CBC Član
                      • 23.12.2007
                      • 64
                      • N.Beograd

Videt cu kad izvadim plovak,ako ni to ne pomogne otici na dijagnostiku pa da vidimo. u njegovoj knjizici pise koliko ja razumem italijanski da je doslo do zapusenja necega ali ne znam cega,ma sredit cemo i to ovako0 je sve ok samo sto svetli! Sad mi pade na pamet nesto se sigurno zapusilo,kad otvaram rezervoar bude pod pritiskom kao da ga pumpam dok vozim mora da ima negde neki iber tj.odusak ili mozda cep nije dobar!

Comment

• badza
                        CBC Član
                        • 16.12.2007
                        • 32
                        • Beograd

I meni je rezervoar malo pod pritiskom, samo ja mislim da je to ok?? Nemam nikakvih problema osim sto kad otvorim poklopac cujem blago psss.
                        Nema alfe bez boxer motora

Comment

• nesa ar
                          CBC Član
                          • 23.12.2007
                          • 64
                          • N.Beograd

ja kad otvorim rezervoar,onako momacki se cuje psssssss! bas se oslobodi vazduh iz njega!

Comment

• alf
                            CBC Veteran
                            • 26.01.2007
                            • 156
                            • Marinkova bara

Pa to je sasvim normalno,stvori se potpritisak zbog pumpe.Nego ovo je sve nagađanje,najbolje da se priključiš na komp.

Comment

• nesa ar
                              CBC Član
                              • 23.12.2007
                              • 64
                              • N.Beograd

nisi ti mene razumeo,nije u pitanju podpritisak nego pritisak!

Comment

Working...
                              X