Alfa 156 1.8TS, 2002.god

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • atasic
    CBC Član
    • 22.08.2007
    • 43
    • NS

Alfa 156 1.8TS, 2002.god

Pozdrav svima
    SRECNA NOVA GODINA I BOZIC!
    Imam par pitanja: Menjao sam ulje i sipao seleniju 20k. sa tim uljem sam presao otprilike 7000km i tek danas sam shvatio da nijednom nisam proverio od tada nivo ulja.
    Sramota, nema sta!
    Kad sam pogledao bilo je ispod minimuma i naravno dolio sam kolko sam imao u limenci od 2 litra(ono sto je ostalo od menjanja i sto mi je majstor dao, oko pola litre).Sad je tacno na minimumu.....
    Da li je ovolika potrosnja normalna iako auto ide sjajno i nikad mi se nije upalila lampica za ulje ili slicno. Da li je moguce da mi majstor nije sipao dovoljno jos kod zamene.....?Secam se da kad sam menjao ulje kupio sam 3 limenke od 2 litra.....
    Kako da proverim da li trosi vise od uobicajenog( kolko je to normalno da trosi ulje) i sta da radim ako je to tako kako se ne nadam???
    Jel ima neko drugo ulje koje odgovara Alfi 156 1.8ts?
    Hvala na odgovorima
    Aleksandar
  • starac vujadin
    CBC Senator XXL
    • 27.08.2005
    • 2617
    • Stari grad

Problem je u tome sto ne znas koliko si ulja imao na pocetku. Sada prati situaciju i kada budes presao par stotina km (recimo oko 500) videces da li ti auto trosi ulje vise nego sto treba...Ne moras za sada da se nerviras - to ces ako vidis da ti auto trosi mnogo ulja . Posto ti auto ide dobro, onda sigurno nije u pitanju neki ultra tragicni razlog.
    To ulje sto ti je u Alfi je ok i ne menjaj ga sada.

Comment

• atasic
      CBC Član
      • 22.08.2007
      • 43
      • NS

evo upravo sada procitah u onoj knjizici sto sam dobio uz auto i tamo pise da Alfa trosi max. do 400ml ulja na 1000 predjenih km. Takodje pise da je razlika na sipkici za proveru ulja izmedju minimuma i maximuma 1 litar ulja.
      Posto ja nisam proveravao ulje sve do danas ( opet kazem sramota i ne ponovilo se) a dolio sam danas oko pola litre te je sad na minimumu, dolazim do zakljucka da mi je alfa potrosila oko 1 i po litar ulja na 7 hiljada km.
      Jel to mnogo, normalno ili da se nerviram??????
      Pozdrav

Comment

• starac vujadin
        CBC Senator XXL
        • 27.08.2005
        • 2617
        • Stari grad

Otkud znas da ti je majstor ulje nalio do max?

Comment

• atasic
          CBC Član
          • 22.08.2007
          • 43
          • NS

pa ne znam......nagadjam i pretpostavljam......
          A jel istina ono sto sam procitao o potrosnji ulja u knjizici?

Comment

• Nigy
            CBC Senator XXL
            • 13.04.2006
            • 921
            • BGD

Originally posted by atasic
            pa ne znam......nagadjam i pretpostavljam......
            A jel istina ono sto sam procitao o potrosnji ulja u knjizici?
            Naravno da nije!
            Sto bi bilo sta bilo istinito u uputstvu za rukovanje??!

PS. Morao sam citirati poruku iznad u slucaju da se kasnije promeni sadrzaj iste!

Originally posted by Jovana
            Samo mi je pukla neka gumica (to je uvek nezgodna stvar i chini da se ljudi osecaju nelagodno)

Comment

• neshaoct
              Banovan
              • 18.08.2007
              • 1754
              • Beograd, Rakovica

...Ista ta kolicina pise i za mog Stila 1.6...isto ide Selenia 20K...
              Samo, tih 400 gr. je max....ako potrosi vise od toga, ide se u servis...

U praksi nece potrositi toliko...nece ni pola od tih 400 gr...ali najvise zavisi od rezima voznje...ako drzis visoke obrtaje, onda ce popiti tih 400 gr...

Obicno od zamene do zamene ulja ne bi trebao da dosipas...bude na max. kada sipas ulje, i kada menjas posle predjenih max. 10000 kilometara, ono dodje blizu minimuma...ali ne bude na min...

Tako da su uputstva obicno tacna...

Comment

• banderas
                CBC Član
                • 16.11.2006
                • 43
                • Barich

Originally posted by atasic
                evo upravo sada procitah u onoj knjizici sto sam dobio uz auto i tamo pise da Alfa trosi max. do 400ml ulja na 1000 predjenih km. Takodje pise da je razlika na sipkici za proveru ulja izmedju minimuma i maximuma 1 litar ulja.
                Posto ja nisam proveravao ulje sve do danas ( opet kazem sramota i ne ponovilo se) a dolio sam danas oko pola litre te je sad na minimumu, dolazim do zakljucka da mi je alfa potrosila oko 1 i po litar ulja na 7 hiljada km.
                Jel to mnogo, normalno ili da se nerviram??????
                Pozdrav
                I ja na 7000 km dolivam od 1l do 1.5l ulja,a na 10000 menjam sve.Ptrosnja ti je sasvim normalna,samo cesce baci pogled na nivo ulja.......zlo ne spava

Comment

• igorkrnic
                  CBC Senator XXL
                  • 02.12.2007
                  • 572
                  • Kikinda

des kolega sa pikec foruma

Meni ne potrosi nista od menjajna do menjanja, a kad ubacim prvu i pustim gas i kvacilo, auto ide sam (ovo nisam mogao izvesti sa opelima ranijim)

Takodje ako auto ide normalno a trosi ulje ne znaci da je ok (osetio sam to na kozi i 3 auta), pogledaj kad malo duze radi u leru pa daj gascinu jaku, vidi da li dimi nazad.

Comment

Working...
                  X