Alf, znači misliš da bi ta klapna koja se nalazi u mikseru ne sme da bude "opuštena", već da ima neku kontra oprugu?
gušenje
Collapse
X
-
Originally posted by vladimir145znaš kako, juče kada sam skidao crevo što ide od filtera, naišao sam na onaj "mikser" koji se vidi na slici da je napukao, on sam ima jedan leptir na sebi, koji nije fiksan, tj, nema kontra oprugu da ga sam zatvori, već stoji poluotvoren. E sada, da li daj leptir po pravilu tako stooji, ili mu je pukla opruga? leptira gasa sam proveravao, i zatvara lepo,nijesam imao iskustva sa plinom nikad...mada ono cim je napuklo,ne mirise na dobro,tj. moglo bi da bude uzrok problema,ali to je samo nagadjanje. Nego probaj da skines klemu na pola sata pa je vrati i upali auto...ako i to ne pomogne,onda ovo sto kaze alf
ex Alfa 145 boxer
Comment
-
-
juče sam bio u servisu, sve je rastureno, pregledano, očišćeno, nema falksh vazduha više, i auto radi mnogo mnogo mirnije na benzinu, oko 1000-1100 obrtaja. Morao bih za svaki slučaj da promenim step motor i onaj motor na leptiru gasa, pa da ga probam, da vidim da li će onda da bude baš sve kako treba.
Comment
-
-
Nemoj menjati, pogledaj u auto dati vrednosti i prekontrolisi (premeri otpore). Ili dijagnostika... Polako postepeno, mozda nemapotrebe sve da se menja, mozda nije kvar u tome... Mozda je lambda??...technology is the only Replacement for Displacement.
Comment
-
-
ma ovo više nije naziv teme "gušenje", već "divljanje". Sve što ste pročitali urađeno je, plus što sam juče menjao step motor i pozicioner leptira gasa, obrtaji su i dalje na 1100-1300, više nemam ideje, ostao je samo još protokomer, može li on da utiče na to? Hvala vam svima za sada, ali još neki savet bi bio od koristi
Comment
-
-
Otkud vam to da se steluju parametri ler motora?? Sam ECU to odredjuje po zadatim kriterijumima. Ne postoji nikakva opcija stelovanja. Jednostavno zamenis step motor, odes na diagnostiku, resetujes eventualne greske koje je stari, ne ispravni, ostavio i to je to....technology is the only Replacement for Displacement.
Comment
-
-
iskreno, ovaj kod koga sam bio, i koji mi je radio dijagnostiku, mi je stavio novi step, ali nije ništa podešavao, on kaže da je bitno da ne bude na kontaktu, tako da nisam radio setovanje parametara. Pošto si ti imao sličan problem, a išao si na setovanje, napiši mi molim te na pp ako ne možeš ovde neki kontakt, s tim da je moja alfa 95. a tvoja 2000., ako to ima neke veze.
Comment
-
Comment