...kao može da se ispita step motor da li radi, da li je to uopšte moguće?? Ali bez varijante da se stavi drugi pa proba, jer sam to već probao.
step motor (Idle speed adjustment actuator)
Collapse
X
-
Tebi je verovatno ispravan step motor. Ako si vec probao da stavis drugi motor i nema razlike to smanjuje i verovatnocu da je tvoj negde zaglavljen.
Dosad nisam merio hod klipa ali moze se paralelno povezati jos jedan step motor i izmeriti njegov hod, zatim zameniti mesta motorima i opet ponoviti postupak merenja. Onaj sa vecim hodom je verovatno ispravan. To mi jedino pada na pamet, ali sacekajmo predlog od Lord_o21, mozda ima jednostavnije resenje.
Koji ti ustvari problem imas, ne mora da znaci da je step motor problem.
Samo da dodam, nemoj da pokusavas da vrtis klip motora niti da ga guras gore dole da vidis da li zaglavljuje.
Comment
-
-
Apex, hvala ti, ali jedino što još mogu da ti kažem da sam vrteo klip motora, jer sam na kraju isključio konektor sa stepa i ručno namestio klip da bi mi obrtaji bili oko 950 obrtaja. Inače klip kod stepa nije hteo da se mrda gore-dole, već je samo hteo da se zavrne i odvrne. Auto sada radi na normalnom broju obrtaja, samo što ne drži sauh kada je hladan auto. Treba li step da ide "gore - dole" ili se pomera samo zavrtanjem - odvrtanjem?
Comment
-
Comment