AR 155 1.7TS

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • jonicalfa
    CBC Veteran
    • 14.10.2007
    • 128
    • Sm.Palanka

AR 155 1.7TS

Pozdrav svima, mozda nije prava tema za ovaj deo foruma ali...Hocu da ugradim auto-gas u moju 155 1.7 1994. Elem znam ja sta je 600 i 700 za sekvent, ali moze li u nju klasican do 300eur. O cemu se radi kazu mi da nije dobra ova jeftinija verzija jer ima plasticnu usisnu granu. E pa sta sad, znam da neko ima vec iskustva sa mojim problemom gde da odem da ugradim, nisam iz bg ali nije frka da ako imate neku adresu plin majstora da mu se javim. hvala
  • dekideki
    CBC Senator XXL
    • 26.07.2005
    • 1914
    • Beograd

dodji do Beograda, idi u AC Rasic i tamo sve zavrsi. kako ti IvanT kaze (nas drugar s foruma, plus Alfista) tako i uradi. ako mu verujes, tako ces najbolje i najjeftinije proci, i nikad neces imati dilemu da li si dobro uradio itd...

*za tebe (mozda) postoji rezervna opcija: nabavi/promeni usisnu granu za metalnu i onda ces moci malo da ustedis, ako te pak ta grana ne izadje koliko i usteda... stavi sve na papir pre radova.
    .

Comment

• nikola_VUK
      CBC Senator XXL
      • 20.09.2005
      • 317
      • Podgorica - Novi Sad
      • Mercedes vaneo 1.7

Mislim da to sa zamenom usisne, koja ce verovatno da bude 100-tinjak eura, ne pije vodu jer kad uzmes obican venturi za 300 eura ima auto da ti ide bezveze a u principu te ispadne 400 eura, brate pozajmi negde jos 250 pa stavi kod Ivana tomaseto i ne boli te glava!!!

Comment

• Flavio
        CBC Senator XXL
        • 13.06.2006
        • 1926
        • 012 Centar
        • KaraWagon 1.4T.Spark

Kod mene je ta varijanta zamene.Stavljena je metalna grana umesto plasticne i montiran najobicniji Venturi bez LCSa (to je ta verzija ~ 300€).
        Da se ne lazemo to radi.Ide slabije no na benzin ali nista strasno (poterao do 180-nisam smeo preko a mogla je),trosi 10-12-13 otvoreno,grad 14-15-16.Neke posebne probleme(detonacije i sl.) nisam imao mada sam zamenio filter vazduha,svece i stelovao ventile cim sam uzeo auto.E sad,sve ovo zvuci relativno OK i nije daleko od objektivnog stanja ali ... posle voznje Vektre 1.6 16V i 146 1.4TS 16V,obe sa sekventom,uvek preporucujem ugradnju tog sistema.Dakle,poslusaj Dekija i Vuka (tim redosledom ),mislim da se neces pokajati .

p.s.
        Ako pak ides na opciju zamene grane,vici da potrazim objasnjenje koje mi je @chale poslao jos u vreme kad je najjeftiniji sekvent bio 1.000€ .

Comment

• jonicalfa
          CBC Veteran
          • 14.10.2007
          • 128
          • Sm.Palanka

Hvala puno, nisam ni sumnjao mnogo da neko nema bolja iskustva, to je i uostalom svrha ovog sajta. Elem lepo meni veterinar kaze, ako ti vec trosi 14 -15 litara plina sto je oko 730din, bolje da vozim sa benzinom sto otprilike dodje isto + odrzavanje plina itd...U svakom slucaju pokusacu da vise pazim na obrtaje kad mogu. Pozdrav

Comment

• sasa km
            CBC Senator
            • 23.10.2007
            • 241
            • kosovska mitrovica

kako tolika potrosnja ??

na moju 155 1.7 TS 94 god. ima Lovato raddjena 05 god negde u BG a uzeo sam je 07 potrosnja je 38 L za 400 km (otvoreni put KM - kraljevo-pojate-autoput -makedonija---na magistrali sa brz. oko 100 i autoput 150 - prosek ) ili 38 L za 350 km po gradu
            boca od 56 L nikad nije stalo vise od 41 L
            nikad nisam cekao da seisprazni cela nego na prvo stucanje prebacim na benzin
            ili mozda kod mene nesto nije u redu ??

greske prilikom pisanja godine-isravljene molim za izvinjenje
            ALFA-naravno, molim jednu u fulu za poneti

Comment

• dekideki
              CBC Senator XXL
              • 26.07.2005
              • 1914
              • Beograd

poslednje merenje: prosecna potrosnja po gradu 10.9l. zima, lokal, kratke relacije. Landirenzo lambda control venturi. pa sad ti vidi da li se isplati.
              1.8 16V Alfa 155
              (inace - maksimalna potrosnja pri potpuno opustenoj voznji sa svim ukljucenim uredjajima plus klima, sa povremenim izivaljvanjima nad pedalom gasa, nije prelazila 13.5-14l)

ugradnja gasa je jedina investicija u auto koja ce ti se isplatiti. sve ostale su, manje vise, bacena para.
              .

Comment

• jonicalfa
                CBC Veteran
                • 14.10.2007
                • 128
                • Sm.Palanka

Ma imao sam problema sa potrosnjom, trosila ko besna a radila ko sat - dok nisam utvrdio da je lambda sonda otisla, evo par dana je vozim sa novom nisam preso mnogo ali bar po pokazivacu goriva mislim da se potrosnja smanjila drasticno, brat bratu 60-70 % ne preterujem. Videcu ovih dana. Kazite mi da li moze da laze km/sat imam 15x195x55 u odnosu na original 14-ice koje su vec za ar155 185x65x14 ili vec tako nesto. Moze li onaj merac predjenih km da se ne slaze drasticno odnos 14-ice i 15-ice

Comment

• Majstor BOB
                  CBC Senator XXL
                  • 27.04.2006
                  • 340
                  • Zemun

Originally posted by dekideki
                  prosecna potrosnja po gradu 10.9l. zima, lokal, kratke relacije..
                  Ne lagiš?
                  Astra GSI

Comment

• dekideki
                    CBC Senator XXL
                    • 26.07.2005
                    • 1914
                    • Beograd

@jonicaalfa: kalkulator za gume

@Dinko: sta da ti pricam? svima se potrosnja smanjila za litar/100km, bolji gas valjda u poslednje vreme. inace, ne verujem da moze ispod ovog. da te potsetim, nove stvari koje su mi na motoru su: NGK lambda sonda, NGK svecice premium platinum, kablovi, filter za vazduh, sistem za gas ociscen ajd da kazemo ko nov, nastelovan komp, ne moze bolje. i jos nesto: 1747ccm (ipak je to 223ccm manje nego kod tebe)

pozdrav

P.S. potrosnja do pre nekoliko merenja se kretala 11.2-11.5
                    .

Comment

• Majstor BOB
                      CBC Senator XXL
                      • 27.04.2006
                      • 340
                      • Zemun

Astra GSI

Comment

• Flavio
                        CBC Senator XXL
                        • 13.06.2006
                        • 1926
                        • 012 Centar
                        • KaraWagon 1.4T.Spark

Originally posted by sasa km
                        kako tolika potrosnja ??
                        Sta znam ... bio sam jesenas do lokalnog gasadzije .Pregledao,stelovao-to mu je .Sta znam,imao sam npr. prosek 11,7/100km voznje auto put 150-160-170,BG lokal,PO lokal.Zavisi i gde sipam.Btw,znaju obrtaji i u crveno na plin da odu(=nije prigusena,kontam).
                        Sto se tice boce,60L je kod mene i nema blokadu tako da kad je skroz ispraznim staje 59-60L.Kako god,gledacu da narednih meseci svratim do Ivana,bar kontrolno.(narednih meseci jer se u zadnje vreme relativno malo vozam ).
                        Dinko,ti bese imas isti LPG shitic k'o i ja?Kako tebi ide potrosnja?

@jonicalfa 195/55/15 je jedna od preporucenih dimenziaj za 155.Ne bi trebalo da ti bude problem to .

Comment

• jonicalfa
                          CBC Veteran
                          • 14.10.2007
                          • 128
                          • Sm.Palanka

definitivno tema nije za ovaj deo foruma ali jos samo jedno, ako bi stavio usisnu od 1.8ts mogu li onda bez problema da odradim jeftiniju - tj. venturi varijantu, da li se usisne od 1.7 i 1.8 razlikuju isto 94.godiste, posto imam stranca sa kompletnim motorom itd...

Comment

• Flavio
                            CBC Senator XXL
                            • 13.06.2006
                            • 1926
                            • 012 Centar
                            • KaraWagon 1.4T.Spark

*eb# ga !Nemogu da nadjem Chaletovo uputsvo .On je pakovao metalnu bas na 1.7 TS.Po secanju,nema nikakvih posebnih problema.Napomenu je,kad bih pazario granu,da uzmem i neka 2 creva uz nju a sobzirom da imas celog stranca=imas sve delove,samo lepo prepakujes.Secam se da je imao muke da odvije ona 2 srafa sto drze samu granu.Mora odozdole,iz kanala,gedora + dugacak nastavak.
                            Btw,mislim da nikad nije ni bila 1.7TS sa metalnom granom pa je samim tim grana od 1.8 jedina opcija.

@sasa km,jel kod tebe pakovano ili ?

Comment

• jonicalfa
                              CBC Veteran
                              • 14.10.2007
                              • 128
                              • Sm.Palanka

Extra, onda cu sigurno skinuti usis sa 1.8 mada jos nisam izvadio motor iz njega, zasto su uopste i stavljali plasticnu usisnu granu na 1.7, da ne izgubim nesto na performansama

Comment

Working...
                              X