Alfa 155 + plin????????

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Masinac
    CBC Član
    • 19.02.2007
    • 57
    • Beograd

Alfa 155 + plin????????

Pozdrav svima.
    Imam jedno dosta prosto pitanje.
    Da li je moguce da se deci eksplozija plasticne usisne grane od benzina?????????????
    Sitvacija je sledeca.
    Ugradjen je sekvent sistem zbog plasticne usisne grane i tako je vozeno nekih 6 meseci (30 000 km)
    Auto je upaljen-predjeno nekih 3 km -ugasen i prilikom ponovnog paljenja doslo je do jake ekplozije i naravno raspada usisne grane.
    Moze li mi neko reci jel moguce to od benzina i da li je to od plina?
    Alfa 155 1.8 TS 91. godiste.
  • dekideki
    CBC Senator XXL
    • 26.07.2005
    • 1914
    • Beograd

pozdrav i tebi. tema ti vise pripada autogas delu foruma CBC, ali to joj nije najveci problem.

pojam samodetonacije je moguc zbog vise neispravnih faktora i - da, moguc je i pri radu na benzin.

sta se tebi tu zapravo desilo i zbog cega - na osnovu ovih informacija koje si nam dao - ne moze se sa sigurnoscu reci.

- kako si ugasio auto? da li gasis auto tako sto prethodno kratko prebacis na benzin? to je od vitalnog znacaja jer - kad se startuje motor - on se prebacuje automatski na benzin.

ako ti je usisna bila puna gasa a ti si palio na benzin, pri tom ti je zakazalo par svecica, plus - ti, da bi ga startovao (jer nije kresnuo bez dodavanja gasa) si stisnuo pedalu do kraja, eto odlicnih uslova za samodetonaciju.

ima ovakvih situacija puno ali koja se tebi konkretno desila treba majstor da pogleda.

srecno
    .

Comment

• Nigy
      CBC Senator XXL
      • 13.04.2006
      • 921
      • BGD

Mislim da kod sekvent uredjaja sve radi comp.
      U svakom slucaju, bolje temu preseliti na deo foruma koji se tice plina - ipak je tramo skup mozgova za plin.

Originally posted by Jovana
      Samo mi je pukla neka gumica (to je uvek nezgodna stvar i chini da se ljudi osecaju nelagodno)

Comment

• Masinac
        CBC Član
        • 19.02.2007
        • 57
        • Beograd

ma moze da se zatvori tema.
        Izgleda da je na regulatoru pritiska benzina stradala membrana pa
        ulazio vazduh u usisnu granu.

Comment

Working...
        X