Posle zamene zupchastog - suvishe buchan motor

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • kilson
    Moderator
    • 09.10.2004
    • 3216
    • NoviBGD
    • AR 75 GT

Posle zamene zupchastog - suvishe buchan motor

Eh, opet ja u kumovo ime...
    Danas su promenjeni zupchasti kaish i spaneri. Auto se ponasha sasvim normalno, osim shto se pri vecim obrtajima javlja velika buka iz prostora motora (kao da je auspuh odvaljen) Auto nisam video niti chuo - samo mi je (zabrinuto) dojavio, da postavim thread, pa ce se i on sutra ukopchati na forum. Automobil je Fiat Coupe 2.0 16v.

Shta mozhe biti problem? Mishljenja plz. Thx.

P.S. Inache ujutro u servis ponovo.
    Srpski klub ljubitelja Alfa Romeo automobila
  • sw.brick
    CBC Senator XXL
    • 09.10.2004
    • 8141
    • Beograd, barajevo-zemun
    • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

kakav je zvuk, sisti kao, lupa ili nesto trece ?
    ako sisti, zuji jako verovatno je kasi pretegnut, nije koriscen alat vec je odokativno nategnut.

skini zastitni poklopac zupcastog, pri iskljucenom motoru uhvati zupcasti izmejdu palca i kaziprsta i pokusaj da ga zarotiras.
    ako je dobro nategnut treba da moze da se okrene oko 90 stepeni, ako moze vise onda je preslabo nategnut a manje znaci da je pretegnut.
    to je neki opsti pokazetelj na osecaj, opip, koji obicno vrsi posao na vecini automobila a najbolje je proveriti instrumentom za merenje nategnutosti zupcastog koji sigurno ima servis.

takodje je jako vazno da su nosaci i sami srafovi klizaca/rolera i spanera zategnuti tacno fabrickim propisanim momentom stezanja.

meni se jednom cuo zupcasti posle zamene jer je materijal gumene obloge bio nesto tvrdji, losije izradjen primerak a buka kaisa je nestala posle 15tak dana upotrebe.
    kais je bio ako se secam Continentalov ali ovde kupljen pre jedno 7-8 godina pa je poreklo sumnjivo.
    volvo
    945 SE turbo lpg
    344 GL lpg

Comment

• kilson
      Moderator
      • 09.10.2004
      • 3216
      • NoviBGD
      • AR 75 GT

Hm, ne mogu opisati - na zhalost nisam chuo... Pitao sam ga vezano za shishtanje i zujanje josh kad me je kontaktirao - nije takav zvuk. I ja sam posumnjao da je pretegnut, ako ne sumnjash na neshto opasnije onda ok. Sachekacemo da se i kumche ukljuchi u prichu... Ovako je bash nabadanje odgovora.
      Srpski klub ljubitelja Alfa Romeo automobila

Comment

• Uros Piperski
        CBC Senator XXL
        • 31.01.2005
        • 2978
        • Beograd

Taj motor bi trebao da ima balansere. Da li su pravilno uzubljeni? Da li se osim buke javljaju i vibracije?

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.

Comment

• perhan
          CBC Član
          • 06.04.2005
          • 19
          • Zemun

Pozdrav svima, konacno i ja da se pridruzim forumu. Ja sam inace onaj sto je kupio Fiat Coupe pa vas je moj kum u poslednje vreme ispitivao neke stvari u moje ime. Zahvaljujem svima na veoma korisnim informacijama, puno mi je pomoglo. Nisam jos uslikao mashinu ali cim to uradim zakacicu slicice. Inace sto se tice zupcastog kaisa i spanera, bio sam kod majstora ponovo, pa smo zajedno razmotrili situaciju, na leru ima naravno neki dodatan zvuk kod kaiseva, ne mogu tacno da opisem, a majstor kaze da ce tako biti jos jedno vreme dok kaisevi ne "legnu" (inace menjao sam i duplo nazubljeni), tako da urlanje mashine na vecem broju obrtaja dolazi iz istog tog dela sa kaisevima!? Dogovor je da dodjem za jedno 500 km da vidimo kako se situacija odvija, da li treba da se popusta kais itd. Jos jednom hvala svima na informacijama i veliki pozdrav

Comment

• Sasha
            CBC Senator XXL
            • 04.10.2004
            • 4126
            • Novi Sad

Konacno si stigao
            www.arcs.org.rs/forum

Comment

• BOOST
              Founder - Admin od Začetka
              • 29.09.2004
              • 8726
              • Gislaved//Sweden
              • SAAB 9000 AERO R; SA

Hm... nesto se nagadja taj majstor, da li ovo ili ono. Otpustanje kaisa????
              Salish se? Reci mi molim te da se salis, jer sad ispade da ga je dotichni pretegao, pa da sumnja u samog sebe.
              Tu nema ili, ili, vec samo jedan nacin,pravilan nacin.

Dobrodoshao na CB !
              Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
              move your mind

Comment

• M-power
                Moderator
                • 10.01.2005
                • 10060
                • Bg; Banovo Brdo
                • CorsaC, astra H,

Auto ti je odlican vec sam rekao killazu, video sam ga kod gedze na trapu i pomislio sam da je to taj auto al se nisam javio, posle mi laza rece da je to taj.
                To date there has never been a faster car built for the public road and,
                it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• Dora
                  Nadzornik!!!
                  • 24.10.2004
                  • 17451
                  • Novi Sad
                  • FIAT

Originally posted by BOOST
                  Hm... nesto se nagadja taj majstor, da li ovo ili ono. Otpustanje kaisa????
                  Salish se? Reci mi molim te da se salis, jer sad ispade da ga je dotichni pretegao, pa da sumnja u samog sebe.
                  Tu nema ili, ili, vec samo jedan nacin,pravilan nacin.

Dobrodoshao na CB !
                  Ja sam siguran da ne sumnja, svaki drugi auto koji mi udje u radnju a da je skoro bio na servisu ima bučan španer i svi ise pitaju šta je to. Majstor se boji da će preskočiti pa za svaki slučaj dotegne pajserom, što će crći španer i svaki ležaj na kaišu nema veze...
                  Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• sw.brick
                    CBC Senator XXL
                    • 09.10.2004
                    • 8141

pa jel meri neko instrumentom kada ugradjuje te zupcaste.
                    ili rade amaterski kao sto bih i ja zamenio kais odokativnom metodom
                    volvo
                    945 SE turbo lpg
                    344 GL lpg

Comment

• BOOST
                      Founder - Admin od Začetka
                      • 29.09.2004
                      • 8726
                      • Gislaved//Sweden
                      • SAAB 9000 AERO R; SA

Haha.. brick.. dinometri se vise koriste na pijacama danas nego od majstora
                      Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
                      move your mind

Comment

• sw.brick
                        CBC Senator XXL
                        • 09.10.2004
                        • 8141

ja se brinem kako ce se kod mene zameniti zupcasti jer Volvo zahteva neki svoj posebni merac zategnutosti u nekim svojim jedinicama a ja imam na raspolaganju samo univerzalni Gates-ov merac za zupcaste.
                        a jos se zupcasti sam zateze ali pise da se strogo mora izmeriti zategnutost. a ne bih zeleo da se igram sa volvo bogovima pogotovu na ovoj seriji motora koja je osetljiva na te faulove u podesavanju.

izgleda da ribarnice i pijace imaju vise dodira sa takvim spravamanego majstori,eh boost

sto vise slusam ispada da su ovde majstori preplaceni
                        volvo
                        945 SE turbo lpg
                        344 GL lpg

Comment

• Dora
                          Nadzornik!!!
                          • 24.10.2004
                          • 17451
                          • Novi Sad
                          • FIAT

Originally posted by brick
                          izgleda da ribarnice i pijace imaju vise dodira sa takvim spravamanego majstori,eh boost

sto vise slusam ispada da su ovde majstori preplaceni
                          Moram stati u odbranu majstora. Majstori su potcenjeni kod plaćanja, nadrimajstori su precenjeni.
                          Čovek hoće lepo da pokaže kako se radi sa dijagnostikom i koja je to nauka, a svi se zgranu kako se pregled naplaćuje. Pa što se ne bi naplaćivao ako je uradjen posao. Isto tak ovaži i za sve ostale majstore i majstore. Devalvacija kvaliteta života u ovoj državi niej mimioišla ni jedan segment pa ni majstore.

Što bi kupio skupu opremu, mučio se da nauči i onda mušteriej odu kod komšijinog malog da urade za tepsiju ribe a dodju samo kad zapne nešto i onda kukaju kako je onaj skup...
                          Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Boki Ar
                            CBC Senator XXL
                            • 11.11.2004
                            • 2827
                            • Aranđelovac
                            • Vektra

Majstori

Izvinite ako je OT,samo se pridružujem Dori-nadzorniku
                            Hoću da kažem da je pravilna dijagnoza kvara zapravo više od pola posla.
                            Zbog toga mislim da greše oni koji bi da se to radi za dž.Iz iskustva tvrdim,da sam mnogo puta imao slučajeva da bih rado platio 100DEM - ? samo da mi neko kaže šta je,u čemu je problem... A ono...nema ko...
                            Nije bilo foruma i NETa.
                            Opet,ko ima uslova i hoće - neka izvoli i radi besplatno,nemam ništa protiv
                            Pozdrav svima!
                            BP

Comment

• sw.brick
                              CBC Senator XXL
                              • 09.10.2004
                              • 8141

Moram stati u odbranu majstora. Majstori su potcenjeni kod plaćanja, nadrimajstori su precenjeni.
                              u pravu si. moja greska sto nisam jasno naznacio ono nadri majstori jer se na njih i odnosi kukanje
                              volvo
                              945 SE turbo lpg
                              344 GL lpg

Comment

Working...
                              X