Alfa 156 1.8ts 2000god

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • igorkrnic
    CBC Senator XXL
    • 02.12.2007
    • 572
    • Kikinda

Alfa 156 1.8ts 2000god

Povremeno mi se desavalo da ler gas varira izmedju 400 i 1200 rpm ali sad je pocelo svaki put kad upalim auto pa jedno 10 min voznje to mi se desava.

Protokomer je nov, menjana i lambda sonda a i nove ngk svecice.

Bio sam kod ivanT-a da odradim servis za plin i to mi se desavalo pri stelovanju i majstor mi rekao da mi je otisao neki motor za ler ili slicno, nisam ga bas razumeo.

Ima li gde to da se kupi zasebno i sta je zapravo to?

Da napomenem da se radi o 156 2000god 1.8ts i da se ovo uglavnom desi kad stanem negde i upalim auto pa tako zavarira 5-6 puta i onda se smiri i onda ponekad retko zavarira u voznji ali uglavnom se desi samo kad upalim auto.

Neko pametan ?
  • nijebitno
    CBC Senator XXL
    • 14.03.2006
    • 629
    • Modrica

To je motorcic koji regulise protok zraka kada auto radi na leru, nesto slicno kao kada bi ti gasom pokusavao da odrzis stalan broj obrtaja na recimo 2000 obrtaja samo sto on to isto radi na 800-900 kada je pustena papucica gasa.

Vrlo cest problem i dosta je pisano ovdje o tome, potrazi. Moze i da se proba sa ciscenjem.
    Difference between man and boys is the price of their toys

Comment

• mishkom
      CBC Senator XXL
      • 07.08.2007
      • 591
      • N/A
      • N/A

pa da, tako se i zove motor, motorcic ler gasa, ako sam dobro zapamtio step motor, moze i da se cisti, delotvorno je

Comment

• Saby
        CBC Senator XXL
        • 25.11.2004
        • 408
        • Horgos

nije bypass, nego menja polozaj klapne, a u jedno je i tps, to se desava na sve motronic 1.5.5 pa nadalje da varira, a ne znam dali ce step da promeni stvar, ako zamenis javi sta je i kako
        Fun starts @ 3000 RPM
        Alfa Romeo 146 1.8 Ts

Comment

• igorkrnic
          CBC Senator XXL
          • 02.12.2007
          • 572
          • Kikinda

Daj bre malo objasnjenja, sta je to, gde se nalazi itd, ne razumem se ja bas nesto narocito u motor

Comment

• Saby
            CBC Senator XXL
            • 25.11.2004
            • 408
            • Horgos

na samom leptiru je, kod pozarnog zida, ispod kompa sa strane
            uh al objasni
            uglavnom, nema pranja, ni stelovani ni takvih bajki, a odakle da znas dali je ispravan, ne mozes, mozes jedino da izmeris tps dali ispravan a i to nije bas 100 posto merenje. najbolje da odes u neki alfa servis i da im kazes da ti poprave auto, kazes sta sve novo na njemu, i da treba da poprave, i nek se oni drkaju. ja ovaj mesec uzimam Wems computer, i zavrsim sa tim protokomerima i leer problememima i ostalim sranjima, al ako malo razmislis koliko moras da potrosis na te silne sranje, i koliko trosi vise kad sere ili koliki kursluss moze da se desi onda skontas da ti se sasvim isplati da kupis wems ili neki comp da povezes namestis( ili neko da uradi umesto tebe) i onda ni ne trosis vise ni na resetovanje ni na diag ni za ku... i eto
            Fun starts @ 3000 RPM
            Alfa Romeo 146 1.8 Ts

Comment

• igorkrnic
              CBC Senator XXL
              • 02.12.2007
              • 572
              • Kikinda

Au brale oteras auto u alfin servis i popravice tako sto ce zamenuti komplet sve i naplatiti 500+ eur, ****s to, ne isplati se, ionako mi se to retko desava a mozda uspem da nadjem sam motor ako je uopste do njega

A sta je to wems i koliko kosta i cemu sluzi ?

Comment

• Saby
                CBC Senator XXL
                • 25.11.2004
                • 408
                • Horgos

vems je aftermarket ecu, i ima jako puno mogucnosti za malo para, vidi na google ili na wems.hu, a imas i ovde na forumu o tome.
                a sve u svemu, spakujes namestis, i nema vise protokomera i ostalih zajebancija nego palis i vozis, al treba neko ko zna da stavi i da podesi
                Fun starts @ 3000 RPM
                Alfa Romeo 146 1.8 Ts

Comment

• igorkrnic
                  CBC Senator XXL
                  • 02.12.2007
                  • 572
                  • Kikinda

kolko kosta to zadovoljstvo ?

Comment

• Saby
                    CBC Senator XXL
                    • 25.11.2004
                    • 408
                    • Horgos

imas tamo sve na sajtu, necu da ispadne da reklamiram, ili preprodajem...
                    Fun starts @ 3000 RPM
                    Alfa Romeo 146 1.8 Ts

Comment

Working...
                    X