Ubacivanje 2.0TS umesto 1.4TS

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • spanjeli
    CBC Senator XXL
    • 17.09.2005
    • 532
    • Nis

Ubacivanje 2.0TS umesto 1.4TS

Uskoro dolazi vreme novih saobracajni i menjanje motora nece biti kaznjivo,tako da ozbilno razmisljam o ubacivanju 2.0TS ili 1.8TS umesto mog malenog 1.4TS,pa me zanima sve,
    -prvo da li je moguce to uraditi bez ikakvih mehanickih prepravki?
    -da li mogu da ostanu ECU,menjac,pumpa,klima,bla bla... od mog ili mora sve komplet da se zameni?
    -da li je potrebno ojacavanje trapa,zamene serva ili bilo cega drugog?
    -da li moram da uzmem samo novije motore koji su se stavljali posle 98 posto je trenutno takav u mojoj alfici?
    -koliko bi mogao da kosta jedan takav motor bilo da je 1.8 ili 2.0?
    -koliko bi mogla da kosta ugradnja svega toga?
    -da li mora da se menja izduvni sistem?

Mnogo je pitanja,za neka otprilike znam odgovora ali me interesuje vase misljenje...
    Originally posted by Sheta_Junior
    Tata izadje iz kola, pogleda pored puta jarak, katakombe, ali vidi da ce da prodje. Digne BX-a na najvisi stepen i polako ga spusti pored puta, prodje kroz jarak, digne ga na put, stane na put, spusti citrica, i nastavi put, a svi ljudi iz kolone aplaudiraju!
  • srdjan_p
    CBC Senator XXL
    • 01.12.2004
    • 1915
    • ZR

Opaaa, dojadio ti hrcak?
    Inace imas odlicnu platformu, malo sam proucavao po netu i dosao do podatka da juniorke zaista imaju jaci trap i kocnice nego obicne 1.4-1.6

Comment

• Saby
      CBC Senator XXL
      • 25.11.2004
      • 408
      • Horgos

a otkud tebi to da ce se smeti da se menja motor ko felne?
      ako ve oces da radis uzmi lepo menjac motor nosace komp installacju od fiat coupea ili dedre, to passe saraf na saraf, pa vozi turbo ko covek
      Fun starts @ 3000 RPM
      Alfa Romeo 146 1.8 Ts

Comment

• spanjeli
        CBC Senator XXL
        • 17.09.2005
        • 532
        • Nis

Pa meni je dovoljno sto nece biti broj motora u saobrcajnoj,sto znaci da cu moci da ubacim bilo koji TS zato sto su svi oni na izgled isti...
        za ovo drugo nije losa ukoliko stvarno ide sraf na sraf...
        Originally posted by Sheta_Junior
        Tata izadje iz kola, pogleda pored puta jarak, katakombe, ali vidi da ce da prodje. Digne BX-a na najvisi stepen i polako ga spusti pored puta, prodje kroz jarak, digne ga na put, stane na put, spusti citrica, i nastavi put, a svi ljudi iz kolone aplaudiraju!

Comment

• nesa ar
          CBC Član
          • 23.12.2007
          • 64
          • N.Beograd

Druze to i mene zanima,nalozio sam se kao pravi...!

Comment

• Majstor BOB
            CBC Senator XXL
            • 27.04.2006
            • 340
            • Zemun

ECU, menjač, sigurno, eventualno od 1.6TS, diskovi, poluosovine.....
            Astra GSI

Comment

• milosh024
              CBC Veteran
              • 07.08.2006
              • 184
              • Subotica

...treba proveriti da li ce se kubikaza nekako kontrolisati na tehnickom, nisam siguran da ce bas tako moci da se menja zapremina.....ono ista kubikaza ali turbo su vece sanse da prodje....a kod same konverzije mislim da je osnovna stvar prilagoditi snagu novog motora postojecoj karoseriji, uraditi da sve bude bezbedno po vozaca.....da turbo ne izleti ispred auta (karikiram)

Comment

Working...
              X