FIRE MOTOR

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • bokija
    CBC Senator XXL
    • 25.01.2008
    • 640
    • Beograd

FIRE MOTOR

Do sada nisam pratio pomnije Fiatovu noviju produkciju,otprilike kad je izasao prvi Tipo tad sam prestao da se zanimam zafiat jer se vise nije gadjao sa mojom zastavom.Znam da je izasao motor od 1000ccm i da se zvao Fire.Nedavno sam citao nesto o fiat Bravo 1.2 16v gde su spominjali da se taj motor zove little fire.Ume li neko da mi kaze koji su to Fire motori i sta im je zajednicko.Hvala.
    I'm not beautiful,but I'm stupid
  • bokija
    CBC Senator XXL
    • 25.01.2008
    • 640
    • Beograd

Zahvaljujem.Kao sto sam i mislio.Sve ono provereno napraviti sto jeftinije a onda se poigrati sa napajanjem.Jbg ispada da fiat nije nista promenio u konstrukciji motora,samo druga napajanja i teraj dalje.

Comment

• bolenbgd
      CBC Član
      • 23.11.2007
      • 60
      • stilo jtd kaaaravela

sto nesto menjati ako valja , treba ga samo usavrsavati
      >>DAHAR<<
      "Never trust anything that bleeds for 5 days and doesent die"

Comment

• bokija
        CBC Senator XXL
        • 25.01.2008
        • 640
        • Beograd

Originally posted by bolenbgd
        sto nesto menjati ako valja , treba ga samo usavrsavati
        Ma jeste, da to nije robotizovana proizvodnja,sto znaci da je smanjen kvalitet materijala radi lakse obrade.Poroznost materijala kod talijanskih proizvodjaca je uvek bila problem.Otprilike ovako Zastava 0,1-Fiat 0.01 i svabure 0,001.To je ono sto kolje zabare a ne principi masinogradnje.

Comment

• prolupator
          CBC Senator XXL
          • 02.09.2005
          • 3968
          • Zemun

Sad si lupio i ostao ziv...
          OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• Stilo Abarth
            CBC Veteran
            • 24.04.2007
            • 134
            • NS

Nemoj da mi dirate FIRE motore ko bre mekan i porozan

Comment

• bokija
              CBC Senator XXL
              • 25.01.2008
              • 640
              • Beograd

Originally posted by Stilo Abarth
              Nemoj da mi dirate FIRE motore ko bre mekan i porozan
              Mozda,poznato je da robotizovana proizvidnja radi SMANJENJA TROSKOVA podrazumeva i pokusaj stednje na ostalim faktorima kao sto je tvrdoca materijala koji se obradjuju,znaci svesti kvalitet na propisani minimum koji garantuje neku exploataciju ali nista extra kvalitetno,Meksi materijali su jeftiniji a i moguc je veci broj komada sa jednom garniturom reznih alata bez zamene.Kad bi negde mogao da nadjes merene vrednosti poroznosti Italijanskih i nemackih proizvodjaca video bi da je razlika velika.

Comment

• Stilo Abarth
                CBC Veteran
                • 24.04.2007
                • 134
                • NS

A sta se desi kad kobasičari stave žabarski motor u npr. opela ?

Comment

• bokija
                  CBC Senator XXL
                  • 25.01.2008
                  • 640
                  • Beograd

A sta se desi kad kobasičari stave žabarski motor u npr. opela ?
                  Nije mi poznato,ali hitoteticki,verovatno bi ga za svabe proizveli sa drugim specifikacijama narucenim od onog ko kupuje motore.Ko sto rekoh,nije da talijani ne umeju bolje nego pokusavaju da ustede.Na kraju pogledaj spisak,nisu svi motori u fiatu fire.Neki se izradjuju na klasican nacin.

Comment

• Stilo Abarth
                    CBC Veteran
                    • 24.04.2007
                    • 134
                    • NS

Jeste promene specifikacije, a robote ofarbaju u nemacke zastave i u kantini taj dan ima kobasice i pivo za ručak.

Comment

• Kenno
                      CBC Senator XXL
                      • 21.08.2006
                      • 460
                      • Zenica, BiH

Originally posted by bokija
                      Otprilike ovako Zastava 0,1-Fiat 0.01 i svabure 0,001.To je ono sto kolje zabare a ne principi masinogradnje.
                      Gdje je to mjereno? Koji uredjaj, koji standard je primjenjen pri mjerenju, koji motori su sluzili pri tom testu?

Comment

• bokija
                        CBC Senator XXL
                        • 25.01.2008
                        • 640
                        • Beograd

Originally posted by Kenno
                        Originally posted by bokija
                        Otprilike ovako Zastava 0,1-Fiat 0.01 i svabure 0,001.To je ono sto kolje zabare a ne principi masinogradnje.
                        Gdje je to mjereno? Koji uredjaj, koji standard je primjenjen pri mjerenju, koji motori su sluzili pri tom testu?
                        Mereno je 80-tih u svabiji,covek koji je u to vreme imao specijalizaciju u Mercedesu isao je na razna predavanja,osim mercedesovih auta ucili su ih i o materijalima,lubrikantima,aditivima...i sta sve ne sto mu dodje kao neko opste obrazovanje u bransi.Glupe svabure jos tad nije mrzelo da porede i trose nauku na konkurenciju samo da bi znali gde su sa kvalitetom.Merili poroznost materijala,kolicine aditiva u pojedinim uljima,napravili paletu aditiva za dodatne tretmane...itd.Fakat,danas su svi proizvodjaci napredovali sa kvalitetom materijala da bi mogli da ostvare bolje performanse ali mi se cini cak i laicki gledano da su razlike ostale iste izmedju njih.Probacu negde da nadjem neke studije o kvalitetu materijala novijeg datuma.Mada predjeni kilometri dovoljno govore i laicima.Na zalost Italijani se ne mogu pohvaliti da su u vrhu.Sama konstrukcija i dizajn su vrhunski,moglo bi se reci da neki od najboljih malolitraznih motora poticu iz Italije.Jos 60-tih su radili motore sa dobrim odnosima precnika i hoda klipa ali materijali su presudili duzinu exploatacije.

Comment

• Stilo Abarth
                          CBC Veteran
                          • 24.04.2007
                          • 134
                          • NS

Comment

• bokija
                            CBC Senator XXL
                            • 25.01.2008
                            • 640
                            • Beograd

Covek,i ja vozim i volim Fiat ali sam pokusao samo da pokrenem temu o kvalitetu motora tipa Fire...Zanimalo me sta drugi misle.Takodje sam uvazio njihova misljenja bez pljuvanja.Jednostavno,kad skupis mnogo istina na gomilu mozes nekako da naslutis sta je najblize.

Comment

Working...
                            X