Alfa Mi.To - zvanicne slike

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • starac vujadin
    CBC Senator XXL
    • 27.08.2005
    • 2617
    • Stari grad

Alfa Mi.To - zvanicne slike

Javnosti su prvi put predstavljene zvanicne slike nove male Alfe - Mi.To Posle refrenduma "alfista" da se auto zove Furiosa, fabrika je "demokratski odlucila" da se izabrano resenje ne usvoji , nego je nadenula svoje ime koje je skracenica od Milana i Torina.

Auto je konstruisan na bazi Grande Punta, imace 4,06m duzine, i koristice za pocetak 4 benzinska i dizel motora sa pocetnom snagom od 90ks do 155ks i svi su sa turbo punjacem. Ocekuje se i verzija GTA od oko 230ks. Vozac ce moci da selektuje tri moda upravljanja vozilom preko kontrole komande gasa, upravljanja, menjaca, ogibljenja i kocnica kroz tri nivoa rada - Dynamic, Normal i All-Weather.

Auto ce iskljucivo imati troja vrata, dizajnerski inspiracija je nadjena u Alfi 8c (prednja maska, zadnja svetla). Vrata ce biti bez rama za staklo da bi pojacao sportski utisak. Planira se citav niz raznih dizajnerskih personalizacija.

A vec postoji i kratak promotivni video nove Alfice...

• stefan123
    CBC Senator
    • 30.06.2007
    • 272
    • Podgorica

Rekao sam ja kad sam gledao prve slike Juniora da to nece izlaziti iz Alfine fabrike...MiTo je...uhh samo ga zamisljam kako sije strah ulicama
    www.oltretutto-arcg.com - Alfa Romeo Klub Crna Gora
    Alfa Romeo is not simply a car, it's a way of life.

Comment

• FCRS
      CBC Član
      • 09.02.2008
      • 17
      • BG

http://www.youtube.com/watch?v=nldemla- ... re=related

Comment

• kilson
        Moderator
        • 09.10.2004
        • 3216
        • NoviBGD
        • AR 75 GT

Mislim da cu se druziti sa starijim modelima Alfe josh dugo... Ne bih da je poredim sa drugim firmama (na jedan model me posebno podseca), ali mogla je i morala biti dosta skladnija - ovo mi izgleda kao da se neko igrao u PhotoShop-u i nabacao delove sa 8c na neku prosechnu karoseriju.

Ime Mi.To. joj chak i prilichi, a recimo "Mia" bi bilo pun pogodak. Hehehe, kad razmislim; zamislite da su joj dali ime Milano?!

Sekta bi izvrshila teroristichki napad 100%

Sve u svemu, totalno sam ravnodushan na izgled automobila. Jedino shto izaziva pazhnju je paleta motora. Heh, zhenski auto sa napokon dobrim izborom benzinaca...
        Srpski klub ljubitelja Alfa Romeo automobila

Comment

• stefan123
          CBC Senator
          • 30.06.2007
          • 272
          • Podgorica

Meni je Junior bio totalno neskladan...skroz bzv..MiTo se ipak "slozio"...
          Na koji model te podsjeca ?

Meni je npr. zadnja 147-ca totalno ... bas je bukvalno zensko auto...prva je mnogo sportskija...MiTo je opet dosta sportskiji..

Ehh kad bi se mogla vratiti stara dobra vremena....

Comment

• kilson
            Moderator
            • 09.10.2004
            • 3216
            • NoviBGD
            • AR 75 GT

Pa... Ovaj prednji deo mi je izuzetno tupavo reshen - kada pogledash video, bice ti vidljivije; prostor izmedju farova i grilla. Taj segment me podseca na novu Micru.

Obrati pazhnju da su ovo slike najnapucanijeg modela, iskopirani usis u braniku sa GTA, zadnji branik takodje. Nadam se da ce uzhivo izgleti uverljivije, ali ukusi (postajem namcor)...
            Srpski klub ljubitelja Alfa Romeo automobila

Comment

• stefan123
              CBC Senator
              • 30.06.2007
              • 272
              • Podgorica

Pa... Ovaj prednji deo mi je izuzetno tupavo reshen - kada pogledash video, bice ti vidljivije; prostor izmedju farova i grilla. Taj segment me podseca na novu Micru.
              Ma daaj..kakav video (animacija)...pusti da izadje auto...A i mani malo smeta sto su farovi odvojeni previsoko...

Eo majka i sestra kazu...famozan je

Comment

• bkns
                CBC Član
                • 05.12.2007
                • 92
                • novi sad

ljudi, pa ovo i nije tako lose... na prvi pogled ne izgleda nista posebno... treba ga videti "in vivo"

Comment

• starac vujadin
                  CBC Senator XXL
                  • 27.08.2005
                  • 2617
                  • Stari grad

Nisam hteo da komentarisem u uvodnom postu...

Meni ovo mnogo "mirise" na Fiat. Nijedan Alfin model nije imao toliko slicnosti sa Fiatom do sada i to je bilo po meni dobro. Jedino u slucaju 155q4 su preterali, ali je to samo jedna verzija, pa je i proslo nekako neopazeno...

S jedne strane to je pametan potez - koristi se platforma od Punta, poznati motori, nisu imali Bog zna kakva ulaganja u dizajn (mada meni vise lici na Bravo, nego na 8c odpozadi) tako da ce zarada po komadu biti dobra. Tako i VW grupa stancuje modele vec godinama u svojim brendovima...

Medjutim, auto ne ostavlja utisak Alfe...Ne verujem da ce se kupci Minija (koji je kao neki konkurent za ovu Alfu) mnogo razmisljati kao u slucaju novog Fice...Ne vidim nekog posebnog razloga zasto bih uzimao ovaj auto pre nekog hothatch-a, ne vidi se da je to neki "premium hot hatch"...takodje ne vidim kako zasto bih uzimao ovaj auto pre Punta Abarth - isti motor, ista platforma, Punto je jeftiniji, a u sebi nosi istu kolicinu emocija...

Bolje bi bilo da ovo neka Lancia, bilo bi primerenije.

Comment

• Q. Verde
                    CBC Početnik
                    • 11.03.2008
                    • 9
                    • Split

Originally posted by starac vujadin
                    Nisam hteo da komentarisem u uvodnom postu...

Meni ovo mnogo "mirise" na Fiat. Nijedan Alfin model nije imao toliko slicnosti sa Fiatom do sada i to je bilo po meni dobro. Jedino u slucaju 155q4 su preterali, ali je to samo jedna verzija, pa je i proslo nekako neopazeno...

S jedne strane to je pametan potez - koristi se platforma od Punta, poznati motori, nisu imali Bog zna kakva ulaganja u dizajn (mada meni vise lici na Bravo, nego na 8c odpozadi) tako da ce zarada po komadu biti dobra. Tako i VW grupa stancuje modele vec godinama u svojim brendovima...

Medjutim, auto ne ostavlja utisak Alfe...Ne verujem da ce se kupci Minija (koji je kao neki konkurent za ovu Alfu) mnogo razmisljati kao u slucaju novog Fice...Ne vidim nekog posebnog razloga zasto bih uzimao ovaj auto pre nekog hothatch-a, ne vidi se da je to neki "premium hot hatch"...takodje ne vidim kako zasto bih uzimao ovaj auto pre Punta Abarth - isti motor, ista platforma, Punto je jeftiniji, a u sebi nosi istu kolicinu emocija...

Bolje bi bilo da ovo neka Lancia, bilo bi primerenije.
                    Šta te čudi, znaš šta piše u papirima moje 159-ke?

Model: Alfa Romeo
                    tip: 159
                    Proizvođać: Fiat Auto

Comment

• starac vujadin
                      CBC Senator XXL
                      • 27.08.2005
                      • 2617
                      • Stari grad

Pise i na mojoj, kao ne rezervnim delovima i svuda, nije to u pitanju...pricam o "umjetnickom dojmu".

Comment

• E_K_V
                        CBC Senator
                        • 09.05.2005
                        • 220
                        • Podgorica

ne znam jesam li jedini ali meni ovo djeluje savrseno
                        FERRARI THE ULTIMATE DREAM MACHINE

there is nothing like ferrari.georgeus design and precision performance are the hallmarks of Enzo Ferrari`s automobiles....

Comment

• mirdza
                          CBC Senator XXL
                          • 14.03.2005
                          • 2437
                          • Katowice (PL) / Banja Luka
                          • AGP / W126

Punto + Bravo + 8C = "MiTo Bekrija"
                          Nije pretjerano originalna ali mi se veeeooma svidja!

BTW Nadam se da ergonomija nece da bude kao u Fiat-u...
                          Zovem se Miroslav i pravim igračke.

Comment

• stefan123
                            CBC Senator
                            • 30.06.2007
                            • 272
                            • Podgorica

Agronomija ?

Comment

• QV lale
                              CBC Senator XXL
                              • 09.11.2005
                              • 734
                              • Zrenjanin (klek)

Meni se svidja...medjutim,prednji kraj,tj.farovi ne...nema mi slicnosti sa ostalim automobilima,sem malo sa 8c...Nadam se da ce prodaja biti dobra,mada sumnjam...i da je sledeca novost biti da se alfa definitivno vraca na rwd!
                              Originally posted by Sheta_Junior
                              ...Inace u slobodno vreme pisem ljubavnu poeziju...

Comment

Working...
                              X