164 ts2.0 ili 3.0vs

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Darkoni
    CBC Početnik
    • 16.03.2008
    • 9
    • Beograd

164 ts2.0 ili 3.0vs

pozz
    kupio bih alfu 164 ali sam u nedoumici koji motor!
    po prici neki kazu da 2.0ts po gradu trosi oko 12 a 3.0v6 oko 14
    koja je tvrdnja tacna? poz od buduceg alfiste
  • Nigy
    CBC Senator XXL
    • 13.04.2006
    • 921
    • BGD

TS ce trositi tih 12 ako je normalno vozis (bez neog izivljavanja).
    V6 ce trositi 14 samo niz Beogradjanku.

Sa TS motorom dobijas limuzinu koja se relativno jeftino odrzava, ovde je pisano da je taj motor prelazio i po 800k km, i ako je makina u solidnom stanju, dugo ce te sluziti.
    Sa V6 dobijas zver.

Originally posted by Jovana
    Samo mi je pukla neka gumica (to je uvek nezgodna stvar i chini da se ljudi osecaju nelagodno)

Comment

• Darkoni
      CBC Početnik
      • 16.03.2008
      • 9
      • Beograd

a koja je uopste potrosnja 3.0v6?

Comment

• jevtic
        CBC Senator XXL
        • 26.11.2006
        • 729
        • beograd

realno oko 20l

ali to je već pisano samo treba da malo izlistaš forum..

ex - fabia 1.9 tdi
        golf 2.0 tfsi

Comment

• Darkoni
          CBC Početnik
          • 16.03.2008
          • 9
          • Beograd

hvala ljudi, prelistscu i razmisliti o odluci.
          pozz

Comment

• mishio
            CBC Senator XXL
            • 29.05.2007
            • 1204

mi smo pre 6godina imali 164 sa 3.0 v6, i to automatik. Auto je isao brutalno, iako je bio uvezen iz austrije od prvog vlasnika sa nekom bas malom km stalno je bio kod majstora za neke sitnice, ne znam dal fabricki ima problem sa pregrejavanjem al ovaj je bogami cesto imao.
            odo ja u off

ono sto sam hteo da pisem, je potrosnja koja uzasno varira, rekao bih automatik na otvrenom ne ispod 12l, u gradu 16-18litara. E sad za 20litara ne znam toliko nije sigurno, naravno kad se gazi verovatno toliko bude, ja tad nisam imao polozeno ali na tom autu sam naucio da vozim. Inace klepa ceo cajger opusteno

Comment

• QV lale
              CBC Senator XXL
              • 09.11.2005
              • 734
              • Zrenjanin (klek)

164 2.0 TS -potrosnja je gradska oko 10l,otvorena do 120kmh - 7.5 L, do 140 km/h je zaista stedljiva,a posle 150kmh,se potrosnja znatno povecava,sto nije i neko iznenadjenje... 200kmh trosi i do 17-18L.
              Sve su one tu negde...mada turbo i v6 imaju vecu potrosnju po gradu,dok su na otvorenom sve tu negde...
              Originally posted by Sheta_Junior
              ...Inace u slobodno vreme pisem ljubavnu poeziju...

Comment

• Goran62
                CBC Član
                • 14.12.2007
                • 12
                • Beograd

Neznam da li ovde o potrosnji V6 3.0 pisu vlasnici ili nabedjeni poznavaoci.
                Ukratko vlasnik sam jedne 164 v6 3.0 24v.
                Zivim u bgd i vozim se po 1-2 sata na relacijam 10-20 km, kolone do jaja, ali sta se moze.
                Potrosnja:
                ovako:
                - kolone grad i povremeno malo pravca u gradu izmedju daljis semafora..17-18 litara
                - kolone NSad i ostala rasterecena mesta (tj. malo jaca gradska ..12 litara
                - auto put NS-BGD i obratno , pri brzini od 140-160 kad god se moze.. potrosnja 8,5-9,5

auto presao 131500 km. star 15 godina

KO NE VERUJE, sedne i probamo!

A ubrzanja.. pa nek neko oseti kako II brzina vuce od 30 do 100, ili bolje pose iscedjene I pa dalje...

[quote="jevtic"]realno oko 20l

Comment

• Darkoni
                  CBC Početnik
                  • 16.03.2008
                  • 9
                  • Beograd

gorane 62 tako sam i ja cuo, meni je potrebna rec vlasnika v6 3.0, neko ko toci gorivo u nju i ko je ganja! sve sam blizi odluci da pazarim 3.0, razmisljam o ugradnji plina ali kvalitetnog i strucno uradjenog jer treba zadrzati sve vrline koje taj auto ima! hvala na pomoci

Comment

• jevtic
                    CBC Senator XXL
                    • 26.11.2006
                    • 729
                    • beograd

ja kad mi je potrošnja oko 12 ja se šutiram u ****.......a inače bez problema ga bacim na oko 17 litara a kad se malo više zezam može najopuštenije oko 20l.

A imam 2.0T koji je noviji (2008) i definitivno savremeniji motor. i ima 1l manju zapreminu.

tako da nemoj molim te da mi pričaš te priče 12 litara gradska vožnja i slično.

ako oćeš kad god si u bg javi sei da probamo da proverimo potrošnju i da vidimo kako poteže.

@darkoni

ovde na forumu ima još ljudi koji voze v6 mašine.

pročitaj šta je napisao jedan vlasnik 156 mislim da mi je nick speedfreak za potrošnju 156 2.5 v6 i računaj da 166 koji je veći auto i koji ima veći motor nikako ne može manje da troši.

EDIT:

2.5 troši oko 19.

takođe pročitaj i ovo

http://www.cannonballforums.se/viewtopi ... c&start=25

potrošnja na otvorenom do 120 kmh je 10-11l. a motor 2.5.

tako da uzmi informacije sa više strana ja sam ti u ovoj temi postavio linkove ka vlasnicima v6 mašina pa ti sam prosudi.
                    ex - fabia 1.9 tdi
                    golf 2.0 tfsi

Comment

• Darkoni
                      CBC Početnik
                      • 16.03.2008
                      • 9
                      • Beograd

meni auto vise treba za otvorenu voznju auto-putem, po gradu slabo idem(grad smatram gde su cesti zastoji po svima poznatim ulicama) tako da bi se provukao sa potrosnjom

Comment

• Darkoni
                        CBC Početnik
                        • 16.03.2008
                        • 9
                        • Beograd

mada i ko ga j..., ubacim sekvenc. plin i kada sednes a znas da imas ispred sebe skoro 200 konja neces brinuti za potrosnju, samo naravno bez preterivanja,pozz ljudi

Comment

• luci
                          CBC Senator XXL
                          • 13.03.2006
                          • 1103
                          • odzaci

ja vozim 166 2.5 za otvoreni put samo mogu da kazem posto po BG ne vozim nikad... sta cu kad sam sa sela, elem isao sam za jagodinu prosle nedelje i po putnom kompu trosio mi je auto 10,1l voznje do 4k rpm i jenom je poterana do kraja znaci nekih 240 je pokazala mada to nije dugo trajalo, mozda 2 min pun gas.... putni komp je realno pokazao toliko gledao sam po kazaljci koliko je ostalo... e sad moze da prica ko sta oce to je fakat... i verujem da bi otvoreni put slicno trosio i 3.0 u slicnom rezimu...

@ jevtic tvoj motor prevedeno u atmo ima 2.8 litara posto se kad je u pitanju turbo masina zapremina mnozi sa 1.4 kad su trkacki automobili u pitanju a i putnicki tako da to sto trosi toliko je normalno kad se ima teska noga...

Comment

• Nigy
                            CBC Senator XXL
                            • 13.04.2006
                            • 921
                            • BGD

Originally posted by QV lale
                            164 2.0 TS -potrosnja je gradska oko 10l,otvorena do 120kmh - 7.5 L
                            Taj motor u AR 75 nema sanse da trosi po gradu 10l (fabrika je napisala ovo - urban cycle 9.9l), pa o 164 necem ni da pricam koliko je nerealno. Potrosnja od 12l je realna u normalnoj gradskoj voznji (znaci, ne da se brzine menjaju na 2k rpm) s obzirom na to koliko su ti motori presli i kakvo nam je gorivo.

@ luci
                            Nije 1.4 vec 1.7
                            Pistons which are 0,5 mm smaller, this then gives a cubic capacity of 1762 ccm. The standard from Alfa 75 1.8 Turbo is 1779 ccm. These measures were taken because the Evo was to drive in the group A (Carb, motors up to 3 Litre cubic capacity). For the classification of the turbo motors is the conversion factor 1,7. By 1762 ccm this would give us 2995.4 cc
                            With the series bore this would have given the Evo 24 ccm more than legally allowed.

Originally posted by Jovana
                            Samo mi je pukla neka gumica (to je uvek nezgodna stvar i chini da se ljudi osecaju nelagodno)

Comment

• luci
                              CBC Senator XXL
                              • 13.03.2006
                              • 1103
                              • odzaci

znavi da 2.0 turbo zapravo se racuna kao 3.4 pa onda ovaj i malo trosi...

btw. nigy hvala na info kad povrsno pamtim

Comment

Working...
                              X